SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 22-28

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Crina Pintea a răbufnit la interviu: "Nu mă mai gândesc la bronz! Așa nu se poate!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 22:00

România a cedat în fața Rusiei, scor 22-28, și va juca duminică în finala mică a Campionatului European de handbal feminin contra Olandei. Crina Pintea era extrem de dezamăgită la finalul partidei cu Rusia. "Ca să ajungem pe podium trebuie altă atitudine!", a subliniat pivotul român.

  • România și Olanda se înfruntă duminică în finala mică, de la 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD.
  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Crina Pintea s-a luptat din greu cu masiva apărare rusă, în toate cele 51 de minute cât a stat pe teren. A avut două adversare pe talia ei, Anna Sen şi Ksenia Makeeva. A marcat de trei ori, dar a simţit că nu a fructificat câte mingi ar fi putut.

- Crina, dezamăgită după această partidă? Două reprize diferite, două evoluţii opuse!
- Sincer, foarte dezamăgită! Eu cred că puteam mult mai mult. Am avut speranţe o repriză, dar mereu am spus că meciul are 60 de minute şi trebuie să joci până în ultima secundă. Aşa a fost să fie, deşi fetele au fost supermotivate.

- Unde s-a pierdut meciul?
- În ambele faze. Nu am avut apărare prea bună în repriza a doua, în atac nu am mai găsit soluţii, am făcut foarte multe greşeli individuale, prindere-pasare... Repet, cred că puteam, dar nu aşa, nu doar să spui că vrei.

- Mai aveţi şansa medaliei de bronz, să luptaţi pentru ea!
- Nu mă mai gândesc, sunt optimistă de felul meu, dar ca să ajungem pe podium trebuie să avem o altă atitudine, să ne luptăm, să ne apărăm, fără apărare nu faci nimic. Şi dacă nu alergăm... Am dat un singur gol pe contraatac.

- Ce v-a spus Cristina Neagu la pauză, în vestiar?
- Ea e mereu alături de noi, era mândră de noi, dar a doua repriză nu a mai fost aşa. Rusia a jucat mai bine, noi ne-am pierdut. Şi s-au dus un gol şi încă un gol. Am avut câteva momente în care ne-am ţinut bine în apărare, dar nu poţi la infinit să te aperi fără să înscrii.

- Cum ai descrie evoluţia ta?
- Acolo, pe semicerc, puteam să dau 100 de goluri, dar am nevoie de o minge, nu pot face magie!

- Pari foarte supărată că nu ai avut destule mingi de la coechipiere?
- Au încercat fetele, am fost de foarte multe ori liberă, dar e greu. Asta a fost azi! Normal că suntem supărate. Când ne mai întâlnim cu şansa asta? Sunt de opt ani la echipa naţională şi e prima dată când intru în primele patru la un Campionat European. Nu ştiu dacă o să mai am şansa asta!

- Viahireva ne-a dat 13 goluri, nu am putut-o opri?
- Daaa, sincer, am pus mâna pe ea, e un puf! Dar s-a strecurat, a intrat pe nişte culoare minuscule şi ne-a dat goluri. 

Vezi și: 

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Ce le-a spus Cristina Neagu la pauză colegelor din națională

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // FOTO Cristina Neagu la fel ca Ronaldo » Imaginile antologice surprinse în sala din Paris

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
petre47
petre47  •  15 Decembrie 2018, 18:06

S-ar parea ca sunt o noua minue in handbal: mignonele.

2264101893823582
Kiss Péter  •  15 Decembrie 2018, 10:42

Are dreptate Pintea.Rusia era superioara la toate capitolele.Era un rezultat asteptat.Ne-a umilit o singura jucatoare:Vyakhireva. Oricum, Franta ne va trimite pe locul 4,loc care este mai mult decat multumitor,avand in vedere valoarea noastra in handbalul mondial.

speedyhalepinia
speedyhalepinia  •  15 Decembrie 2018, 10:35

Fetele au făcut un gest superb la finalul partidei cu rusnacele; aveau, pe sub tricourile oficiale niște tricouri albe cu inscripția "pentru cris", pe care le-au arătat lui neagu după fluierul final. Câtă colegialitate să-i dedici înfrângerea cristinei! Muieri!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează