SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMANIA

live de la 19:15 Un nou început! România-Ucraina, duel amical la Bistrița, cu o lună înainte de play-off-ul pentru CM

Pivotul Lorena Ostase va fi azi pe teren contra Ucrainei. FOTO: Raed Krishan
Pivotul Lorena Ostase va fi azi pe teren contra Ucrainei. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 10:51 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 10:51

Naționala de handbal feminin a României joacă, astăzi și mâine, la Bistrița două meciuri amicale cu selecționata Ucrainei. Se apropie play-off-ul pentru Campionatul Mondial, în aprilie, contra Portugaliei.

  • România-Ucraina se joacă vineri, de la ora 19:15, meciul fiind liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV de PRO Arena 

Echipa tricoloră încheie stagiul de pregătire de la Bistrița, început în 26 februarie, cu două partide împotriva Ucrainei. Fără Neagu, Pintea, Buceschi, Grozav, Badea și Seraficeanu, absente din diferite motive, selecționerul Florentin Pera a avut sub comandă 20 de jucătoare în perspectiva meciurilor din play-off-ul cu Portugalia, din luna aprilie, pentru Campionatul Mondial 2023.

Lovitură de teatru la Rapid: antrenorul principal și-a reziliat contractul, înlocuitorul va fi prezentat în week-end
RAPID
Lovitură de teatru la Rapid: antrenorul principal și-a reziliat contractul, înlocuitorul va fi prezentat în week-end

Neagu, Pintea, Buceschi și Badea, menajate după efortul din Liga Campionilor

Naționala pregătită de Florentin Pera, Bogdan Burcea și Ildiko Barbu s-a reunit pentru prima dată după Campionatul European din Macedonia de Nord, disputat anul trecut în noiembrie și unde România s-a clasat pe locul 12. 

Din 26 februarie, la Bistrița, selecționerul a urmărit cele 20 de jucătoare convocate, încercând să se edifice pe cine se va baza în "dubla" pentru Mondial de luna viitoare.

„Această acțiune reprezintă o bună oportunitate de evaluare a unor sportive care s-au evidențiat prin evoluții constant bune la echipele de club. Am decis să menajăm câteva jucătoare de bază, care au avut un program foarte încărcat în Liga Campionilor. De asemenea, nu am convocat sportive care se confruntă cu probleme de sănătate. Selecția fiind continuă la echipa națională, ne-am propus ca după debutul celor cinci jucătoare de la Campionatul European din noiembrie anul trecut, să oferim posibilitatea afirmării și altora care pot contribui la o bază cât mai solidă de selecție”, a declarat Florentin Pera pentru Gazeta Sporturilor.

Neagu, Pintea, Buceschi și Badea au fost menajate de selecționer, după meciurile CSM-ului și Rapidului în Liga Campionilor și nu au fost chemate la acțiunea de la Bistrița, în timp ce Grozav și Seraficeanu sunt accidentate

Au revenit la națională după evoluții bune la echipele de club: Elena Șerban, Daria Bucur, Anca Miticuș Polocoșer, Oana Borș, Alexandra Severin, Claudia Constantinescu și Andreea Popa. Pera le-a convocat în premieră pe Roberta Stamin, Angela Pușcas Cioca, Roberta Necula și Nicoleta Balog Safta.

Cine prinde lotul pentru barajul cu Portugalia

Cele 20 de jucătoare vor încerca să-l impresioneze pe selecționer în "dubla" amicală cu Ucraina, care se joacă astăzi și mâine la Bistrița. În acest stagiu, selecționerul a avut timp să pregătească faza de apărare, mai ales pe zona centrală, acolo unde România a suferit enorm la Euro 2022. Bazaliu, Polocoșer, Ostase, Bucur, Cioca și Severin sunt jucătoarele care, alături de Crina Pintea, pot forma zidul defensiv de care au nevoie portarii naționalei.

„Jocurile cu Ucraina reprezintă un bun prilej pentru a ne verifica nivelul actual de pregătire și totodată de a identifica cele mai bune soluții în perspectiva jocurilor de calificare la Campionatul Mondial”, a spus antrenorul Pera.

România va juca în 8 și 12 aprilie barajul pentru Campionatul Mondial cu Portugalia.

Prim 7 posibil România: Dumanska, Tănasie, Bazaliu, Laslo, Bucur, Borș, Ostase.

Lotul României pentru „dubla” cu Ucraina:

  • Portari: Dumanska (Gloria Bistrița), Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Șerban (Dunărea Brăila) 
  • Extreme: Tănasie (Minaur Baia Mare), Dindiligan (CSM București), Stamin (HC Zalău), Borș (Minaur Baia Mare), Mihai (CSM București) 
  • Pivoți: Ostase (Rapid), Țîrle (Minaur Baia Mare), Balog-Safta (Dunărea Brăila) 
  • Linia de 9 metri: Bazaliu (Gloria Bistrița), Constantinescu (Dacia Mioveni), Severin (Dunărea Brăila), Laslo (Gloria Bistrița), Necula (CSM Slatina), Popa (Minaur Baia Mare), Bucur (SCM Rm. Vâlcea), Miticuș-Polocoșer (Minaur Baia Mare), Pușcaș-Cioca (CSM Tg Jiu)

Citește și:

Magdeburg - Dinamo 34-33 „Dulăii” pierd la limită ultimul meci din grupele Ligii Campionilor! Duel infernal în play-off

CSM Târgoviște e în semifinalele Cupei CEV » Urmează un duel 100% românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Martie 2023, 17:38

irelevant,asteptam sa vedem la joc o nationala fara...Neagu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează