SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO

Victorie uriașă în drumul spre Campionatul European de handbal masculin » „Tricolorii” au devenit favoriți la calificare! Ar fi primul turneu din acest secol

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +11   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 octombrie 2022 19:14 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2022 19:16

Naționala de handbal masculin a României a trecut clar de Ucraina, scor 34-26, în runda secundă a grupei preliminare pentru Euro 2024.

  • România este în grupa 4, cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe
  • Primele două echipe se califică la EURO, alături de cele mai bune 4 locuri 3 din cele 8 grupe

Elevii lui Xavi Pascual au depășit eșecul din prima rundă, suferit pe terenul favoritei Austria. Astăzi, în sala Dinamo, „tricolorii” au pornit ca din tun, au preluat conducerea din minutul 2, prin aruncările de la 7 metri transformate de Ionuț Nistor, și nu au mai cedat conducerea.

CSM București, victoria sezonului în Liga Campionilor » Revelație de 17 ani cu 4 goluri marcate și poziție de „sferturi” în clasament
LIGA CAMPIONILOR
CSM București, victoria sezonului în Liga Campionilor » Revelație de 17 ani cu 4 goluri marcate și poziție de „sferturi” în clasament

Singurul moment complicat a fost la jumătatea părții secunde, când ucrainenii s-au apropiat la doar 3 lungimi. Un time-out cerut de Xavi Pascual a liniștit finalul.

Cel mai bun marcator al României a fost Demis Grigoraș, cu 9 goluri. Au mai contribuit: Nicușor Negru (7), Ionuț Nistor (5), Octavian Bizău (4), Gabriel Ilie (2), Călin Căbuț (2), Emil Racoțea (1), Călin Dedu (1), Adrian Rotaru (1), Iosif Buzle (1).

România, șansă imensă la Campionatul European 

Naționala pregătită de Xavi Pascual are o șansă imensă să revină la Campionatul European, pentru prima dată din 1996. Primele două clasate merg direct la turneul final organizat în 2024 în Germania. 

Următoarea acțiune a primei reprezentative va avea loc în luna martie 2023, „dubla” cu Insulele Feroe.

Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, „tricolorii” nu pot rata poziția secundă în grupă și implicit calificarea la primul turneu final european după cel din 1996. Atunci, România se clasa pe 9.

Victorie uriașă în drumul spre Campionatul European de handbal masculin » „Tricolorii” au devenit favoriți la calificare! Ar fi primul turneu din acest secol
Clasamentul în grupă / FOTO: Flahscore.ro

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO Final absolut incredibil în Buducnost - Rapid! Răsturnări de situație și o egalare la ultima acțiune

VIDEO EHF, documentar despre Cristina Neagu: „Cea mai mare jucătoare din istorie, Messi din lumea handbalului” + CTP, printre invitații speciali: „Știți ce spunea Pele?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  19 Octombrie 2022, 10:13
Postat de tarnaveanu pe 16 Octombrie 2022, 20:04

Victorie uriașă: acasă, cu o echipă dintr-o țară măcinată de război … Numai epitete bombastice în toate articolele.

Toată ziua aud asta cu tara măcinată de război. Tara măcinată de război a avut unele din cele mai bune rezultate în sportul internațional din istoria ei anul acesta, deci rezultatele clar nu probează măcinarea războiului.

Broscutza_cu_gura_marE
Broscutza_cu_gura_marE  •  17 Octombrie 2022, 10:31

*** Sa spui ca o victorie e "uriasa", cu Ucraina, ***. Asta dupa ce pierzi in Austria, unde alta data, plecam cu toate punctele lejer. Degeaba aduci cei mai buni antrenori, daca jucatorul roman de handbal nu doreste sa se intrebuinteze prea mult...si asta pleaca de la mediul social. Au uitat sa fie mindrii pentru steagul ce-l reprezinta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

betino1995
betino1995  •  16 Octombrie 2022, 23:51

Hai poate ne scot pescarii feroezi handbalul din cap, ca să spunem apoi că am fost surprinși pe contraatac după modelul fotbalului sau iarnă contra primărie (mă refer la zăpada care bate la ușă în curând) ! Să sperăm că vom merge la europeanul găzduit de Germania atât la handbal cât și la fotbal în 2024 ! Hai România !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează