HANDBAL  ·  RULMENTUL - OLTCHIM 41-36

Rulmentul a învins Oltchim în derby-ul Ligii Naţionale feminine

Articol de - Publicat miercuri, 11 februarie 2009 00:00

Rulmentul a administrat Oltchimului o corecţie aseară la Braşov şi s-a apropiat la un singur punct de campioane

Meciul orgoliilor şi al marilor ambiţii aseară la Braşov între marile rivale Rulmentul şi Oltchim. La trei puncte distanţă după 15 etape, ardelencele sperau să reducă diferenţa faţă de oltence, aşteptînd apoi ca Vîlcea să se încurce în ultimele 10 etape rămase de disputat şi să cîştige campionatul.

Amariei, Neagu, Stanca doreau să arate că sînt mai bune decît Huţupan, Meiroşu, Elisei sau Luca. S-a jucat tare, jucătoarele dînd totul într-un meci la capătul căruia parcă se decernau medaliile de campioane. Cu salariile neplătite de aproape jumătate de an, braşovencele au arătat că se poate juca şi fără bani. Au pus mult suflet în faţa unei echipe care le bătuse în tur cu 31-25. Susţinute de peste 2.500 de spectatori, braşovencele au început lansat, au condus cu 6-3, 9-5 şi 12-8, dar de fiecare dată Oltchimul a revenit, avînd experienţa meciurilor din Liga Campionilor. La pauză, Rulmentul avea 21-18.

Şi în partea secundă s-a jucat tot cu garda jos, cele două apărări nefăcînd faţă unor atacuri mult prea performante. În minutul 40 Oltchim a dat impresia că revine, s-a apropiat chiar la 27-26, ratînd prin Meiroşu şansa de a egala. Ionica Munteanu a fost însă imbatabilă între buturi, cu 22 de intervenţii, fiind cea mai bună jucătoare de pe teren.

Neagu, Amariei, Barbosa au punctat şi ele la foc automat, Huţupan şi Smedescu nefiind deloc inspirate între buturi. Rulmentul s-a desprins clar în cîştigătoare, 35-28 (minutul 50), oaspetele îndulcind scorul prin trasoarele ucrainencei Pidpalova. Victoria Braşovului, 41-36, complică situaţia Oltchimului, care mai are doar un punct avans faţă de rivale, orice pas greşit putînd însemna pierderea campionatului.

"Eşti fericit cînd baţi Oltchimul"
Carmen Amariei, interul stînga al Rulmentului, a marcat aseară de 12 ori. La final, extrem de fericită, jucătoarea "naţionalei" României a spus că se mai gîndeşte la cîştigarea campionatului. "Te simţi în al nouălea cer atunci cînd baţi Vîlcea. Să dai 41 de goluri unei apărări ca a Oltchimului înseamnă că ai, într-adevăr, un atac formidabil. Nu e bine să vrei răul altuia, dar sperăm ca Oltchim să se încurce undeva în campionat şi să terminăm noi pe primul loc", a declarat Amariei.

"Să vină banii!"
Antrenorul Herbert Muller a spus la finalul partidei că-l aşteaptă pe finanţatorul Teodor Florescu să le plătească fetelor restanţele financiare. "Cred că i-a plăcut. Jucătoarele au dat totul, au luptat admirabil şi acum aşteaptă banii. Avem încredere în domnul Florescu, sper să se ţină de promisiune şi să achite datoriile", a declarat Muller. Tehnicianul neamţ a spus că abia acum Rulmentul îşi arată adevărata faţă. "În tur am pierdut un punct la Baia Mare, dar atunci echipa nu era formată, Amariei şi Neagu nu au jucat şi asta s-a văzut!"

Tricouri negre
Cele două echipe au purtat la încălzire, înainte de meci, tricouri negre cu numărul 8 pe spate(foto) şi numele lui Marian Cozma, handbalistul ucis duminică dimineaţa în Ungaria de o bandă de rromi. Spectatorii au scandat minute în şir numele jucătorului, iar braşovencele i-au dedicat victoria, la final.

Rulmentul 41
Amariei 12, Barbosa 10,  Neagu 8, Stanca 5, Woo Sun Hee 2, Cr. Niculae 2, Barcan 1, Alexandrescu 1. Antrenor: Herbert Muller
Oltchim 36
Manea 9, Luca 5, Elisei 4, Meiroşu 4, Pidpalova 4, Gatzel 3, Avădănii 2, Szucs 2, Maier 2, Lecuşanu 1. Antrenor Ivica RimaniciCe a făcut Nicolae Ceaușescu, în mare secret, de frica invaziei armatei URSS. Mulți români trec azi pe acel drum, dar nu știu ce se ascunde acolo
Libertatea
Comentarii (8)
 •  12 Februarie 2009, 13:17

pe eurohandbal ro - totul despre derby-ul Urban Brasov - Oltchim si declaratiile de un fair-play extraordinar ale presedintilor celor doua grupari. Cele doua echipe s-au tinut de cuvant si au oferit un spectacol de liga campionilor in memoria lui Cozma...rusinica la Sport punct ro ca au dat un meci amical in loc de derbyul de la handbal

 •  11 Februarie 2009, 23:52

rose...taci si inghite neagu,vizitiu,alexandrescu cati ani au..?

 •  11 Februarie 2009, 23:45

schimbati antrenoru, olchim bineteles si gata cu cele peste 29ani, nu vedeti ca nu mai tin pasu, sint moi hai cu tineret, daca va batea bv cu tineret in teren aveati o scuza dar asa ce scuza aveti?

Vezi toate comentariile (8 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
U Cluj - CSM Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:30 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - Dinamo
Digi 2, Telekom 2
21:45 Fotbal, Serie A
Torino - Sassuolo
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1