SPORTURI  »  HANDBAL  »  ACCIDENTARE

VIDEO+FOTO Scandal în handbalul feminin » Junioară de la CSM București, acuzată de Ramona Farcău că și-a lovit intenționat adversara: „A confundat sala cu ringul de box. O agresiune huliganică!” + Decizia de neînțeles a arbitrilor

Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău +5   FOTO
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 17:52 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 01:17

A fost scandal pe semicerc peste week-end, într-o competiție juvenilă de handbal feminin. ACS Olympic RFH, clubul privat fondat de Ramona Farcău, fostă jucătoare importantă a României, reclamă duritățile din meciul de juniori disputat împotriva lui CSM București, precum și pasivitatea de care ar fi dat dovadă arbitrii întâlnirii.

Partida incriminată de Ramona Farcău s-a desfășurat duminică, 29 octombrie, în Sala „Apollo” din Capitală, cu CSM în calitate de gazdă. Meciul a contat pentru etapa a șaptea din Seria D a campionatului de Juniori II (sub 16 ani) și a fost oficiat de doi arbitri din București, Adrian Georgescu și B. Isdrăilă. 

CSM București s-a impus cu 38-32, după 15-16 la pauză, însă Ramona Farcău susține că rezultatul a fost influențat de implicațiile unei faze cu scântei din repriza a doua, care a culminat cu o gravă eroare de arbitraj. 

Un fault violent a „aprins” meciul dintre echipa Ramonei Farcău și CSM București

Fosta mare handbalistă s-a raportat la o fază petrecută în repriza a doua, când „centrul” echipei sale, Bianca Ștefania Grigore, a fost bruscată violent de o adversară, în aer, în timp ce se pregătea de o aruncare. 

Decizia cuplului de arbitri i-a scandalizat pe cei de la Olympic RFH: doar o eliminare de două minute, în ciuda durității intrării și a faptului că handbalista lovită nu a mai putut continua meciul.

Într-o amplă postare publicată pe contul său de Facebook, managera clubului ACS Olympic RFH descrie cu lux de amănunte scenele derulate duminică.

Ramona Farcău acuză: „Sportiva echipei adverse a confundat sala de handbal cu ringul de box” 

„Azi, în Sala Apollo, fetele noastre de la J2 (n.r. - Juniori II) au evoluat admirabil în meciul contra celor de la CSM Bucuresti. Rezultatul, unul mincinos de altfel, raportat la ceea ce s-a petrecut pe teren, a fost în favoarea echipei CSM Bucuresti. Până în minutul 48, ambele echipe au mers cap la cap, luând pe rând conducerea pe tabelă, la un gol, două.

În minutul 48, însă, o sportiva a echipei adverse, confundând sala de handbal cu ringul de box, a intervenit decisiv în economia partidei. Acesta i-a aplicat cu intenție si complet nejustificat centrului nostru, Bianca Grigore, un pumn în abdomen, împingând-o simultan pe spate, în timp ce aceasta se afla în săritură și accidentând-o grav. 

Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
+1 FOTO

Astfel de incidente nu au ce căuta pe terenul de handbal, iar aici intervine rolul arbitrilor. La faza aceasta, cu greu brigada de arbitri a aplicat sancțiunea de două minute pentru jucătoarea care a accidentat-o pe Bianca”. 

Domnilor arbitri, atenție mare la astfel de incidente! Sancționați cu fermitate agresiunuile care pun în pericol integritatea corporală a sportivilor. De ce sunteți permisivi și închideți ochii la astfel de gesturi? Cine și ce câștigă? 

Am spus-o de nenumărate ori că nu ne interesează rezultatele dacă acestea implică sacrificarea sănătății copiilor și nu vom mai tolera ca sportivii noștri să fie supuși unor astfel de abuzuri, cu complicitatea ignorantă a arbitrilor plătiți din banii noștri! 

- Ramona Farcău

Ramona Farcău: „Ne rupem ca sălbaticii la juniori, iar la seniori aplaudăm de pe banca de rezerve realizările unor sportive de import”

Dacă la nivelul acesta jucătoarele ajung prin spitale ca urmare a agresiunilor huliganice, să nu ne mai mirăm că la senioare nu mai ajung sportive de calitate

Ne rupem ca sălbaticii la juniori, iar la seniori aplaudăm de pe banca de rezerve realizările unor sportive de import. Spuneți «STOP» violenței de de pe terenul de handbal.

În astfel de situații, în care agresiunea este una evidentă, cu intenție si cu grad de periculozitate crescut, este necesar ca brigada de arbitri să intervină mult mai ferm, având la dispoziție pârghiile necesare astfel încât agresorii să înțeleagă faptul că terenul de handbal nu este sală de box”, și-a continuat tirada Ramona Farcău. 

Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
Faultul de la care a pornit întregul conflict / Sursă foto: Facebook@ Ramona Farcău
+1 FOTO

În cazul în care nu se vor lua măsurile regulamentare necesare care să conducă la oprirea unor astfel de comportamente violente de pe terenul de handbal, iar sportivii clubului nostru vor mai fi victimile unor astfel de gesturi, clubul OLYMPIC îsi rezervă dreptul de a folosi toate căile pe care legea ni le pune la dispozitie în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate și a reparării prejudiciului suferit.

Să nu vă imaginați că a întrebat cineva ceva despre starea de sănătate a Biancăi până acum. Pare de la sine înțeles că, odată cu încheierea meciului, sănătatea copiilor nu mai contează.

- Ramona Farcău, în postarea de duminică noaptea spre luni

Handbalista lovită: “Nu mi-a cerut scuze nici până acum”

Contactată de GSP, Bianca Grigore, jucătoarea de 16 ani pusă la podea de adversara sa, a mărturisit că starea ei e bună la o zi după impactul din meci, dezvăluind, însă, că n-a primit nici până acum vreun semn de la cea care a lovit-o.

“Sunt mai bine, am făcut astazi investigații medicale și sunt în afara oricărui pericol. Am fost lovită în zona abdomenului, iar pe moment am avut amețeli și stări de vomă. Sper să nu se mai întâmple pe viitor asemenea incidente.

Nu mi-a cerut scuze până acum și nici la final nu a avut intenția de a veni să-și ceară scuze. Pot spune că sportul înseamnă fair-play și respect și astfel de situatii trebuie să dispară, mai ales la nivelul copiilor. Aici trebuie să jucăm handbal de plăcere, fără a-i lovi pe ceilalți pentru a obține cu orice preț rezultate”.

Ramona Farcău, managerul unui club privat de juniori: „Handbalul românesc se va ruina”
CÂT COSTĂ SĂ FACI SPORT
Ramona Farcău, managerul unui club privat de juniori: „Handbalul românesc se va ruina”

Ramona Farcău, nume reprezentativ în handbalul românesc

Ramona Farcău, astăzi în vârstă de 44 de ani, a fost o handbalistă cunoscută pe plan intern, evoluând nu mai puțin de șapte ani, între 2006 și 2013, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, „regină” în handbalul de la noi în acea perioadă. 

Scandal în handbalul feminin » Junioară de la CSM București, acuzată de Ramona Farcău că și-a lovit intenționat adversara: „A confundat sala cu ringul de box. O agresiune huliganică!” + Decizia de neînțeles a arbitrilor
Ramona Farcău, alături de juniorii ei

Ramona a îmbrăcat tricoul naționalei mai bine de un deceniu și a cucerit alături de „tricolore” argintul la Mondialul din 2005. În urmă cu câțiva ani, a fondat clubul privat ACS Olympic RFH, pe care-l manageriază alături de soțul său, psihologul sportiv Andreas Hniatiuc.

Citește și alte știri din handbal:

Când vor reveni jucătoarele accidentate de la CSM » Cea mai lungă așteptare: 6 săptămâni

Două amicale tari pentru naționala masculină » Pregătire cu gândul la EURO 2024, unde „tricolorii” revin după 28 de ani

CSM București a defilat cu Buducnost, penultima clasată din grupă » Victorie clară în Muntenegru și 3 remarcate în echipa „tigroaicelor”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
florinstanescu
florinstanescu  •  02 Noiembrie 2023, 19:56

Am văzut întreg meciul pe YouTube. Nimic intenționat. O barbare cu bratul și fault de doua minute. Echipa doamnei Farcau nu a rezistat fizic decât 40 de minute. După minutul 40 au fost penibile. CSM a fost mai buna. Au avut doua jucătoare foarte bune și un portar care și-a făcut treaba. Cristina Neagu a fost pleznit peste fata la Budugnost, a fost data peste cap în aer pe aruncare. Nu s-a dat decât galben sau maxim 2 minute. D-na Farcau nu știe sa piardă!

adrian.7
adrian.7  •  31 Octombrie 2023, 22:48

@Aciduzzu aquila non capit muscam

ceaiuri
ceaiuri  •  31 Octombrie 2023, 19:32

multa agitatie pentru o faza de 2min...Farcau stie ca centrul ei daca era de valoare nu pica asa ,o jucatoare la asa interventie "stie"cum sa pice fara se resimte ceva,cateva kg in minus pt centru si efectul era cel normal

Vezi toate comentariile (8)
Comentează