SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

Scandalul de dopaj de la Corona Brașov ia proporții! Muntenegru a lăsat-o acasă pe Ivona Pavicevic

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 00:31

Ivona Pavicevic, extrema stânga a naționalei muntenegrene și a Coronei, a recunoscut tratamentul la care a fost supusă la clinica de la Brașov. Pentru a nu risca nicio suspendare, federația nu a luat-o la Mondiale.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  

Federația muntenegreană de handbal a anunțat în această seară că, după ce a analizat toate repercusiunile la care s-ar expune echipa în cazul folosirii la Campionatul Mondial a Ivonei Pavicevic, a decis să nu o includă în lotul pentru Japonia.

Ivona Pavicevic, extrema Coronei Brașov, a recunoscut tratamentul cu laseroterapie intravenoasă la care a fost supusă la clinica din Brașov. „Îmi pare foarte rău că Ivona se află în această situație. Rămâne în continuare leoaica noastră. O susținem în orice situație dificlă”, a declarat Per Johansson, selecționerul Muntenegrului pentru siteul federației.

Site-ul menționează că echipa română Corona Brașov a folosit mijloace ilicite pentru a îmbunătăți situația fizică a jucătoarelor sale, între acestea aflându-se și Pavicevic.

Scandalul de dopaj de la Corona Brașov ia proporții! Muntenegru a lăsat-o acasă pe Ivona Pavicevic

„Îmi exprim regretul că m-am expus într-o astfel de situație. Respect decizia federației și a selecționerilor de a nu merge în Japonia pentru a nu pune echipa într-o eventuală situație neplăcută. Cu toată inima sunt alături de fete și sper să fac și eu parte din echipă cât mai repede"
Ivona Pavicevici

28 de goluria marcat Ivona Pavicevici în cele 7 partide jucate în acest sezon pentru Corona, în Liga Națională. S-au mai adăugat 15 goluri în cele patru partide din Cupa EHF

Ce au făcut handbalistele? Iată pas cu pas PROCEDURA INTERZISĂ de Agenția Antidoping

Citește și:

VIDEO EXCLUSIV Ce au făcut handbalistele de la Corona acuzate de dopaj? Iată pas cu pas procedura interzisă de agenția antidoping

DOPAJ ÎN HANDBAL // EXCLUSIV Agenția Antidoping a „descins” azi în cantonamentul naționalei de handbal! 6 jucătoare testate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
fabius_2014
fabius_2014  •  20 Noiembrie 2019, 10:49

Trist. Probabil Corona Brasov va fi retrogradata.

robotzel
robotzel  •  20 Noiembrie 2019, 09:07
Postat de fuller pe 20 Noiembrie 2019, 02:47

Cred ca niste persoane de varf de la Corona o sa plateasca aspru penteu incompetenta lor. Tu faci unei echipe intregi tratamente care sant considerate ilegale, fara macar sa verifici? Fetele sant partial nevinovate aici.. chiar i-ar putea da in judecata pentru ca le afecteaza cariera.

Si jucatoarele trebuiau sa stie regulile si substantele interzise.

fuller
fuller  •  20 Noiembrie 2019, 02:47

Cred ca niste persoane de varf de la Corona o sa plateasca aspru penteu incompetenta lor. Tu faci unei echipe intregi tratamente care sant considerate ilegale, fara macar sa verifici? Fetele sant partial nevinovate aici.. chiar i-ar putea da in judecata pentru ca le afecteaza cariera.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează