SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SCM RM. VÂLCEA - BREST // Ultima strigare! Campioana României joacă un meci decisiv pentru calificarea în faza grupelor principale din Liga Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 18:48

SCM Rm. Vâlcea are nevoie de puncte pentru a merge în faza principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. Întâlnește însă o formație care a câștigat toate meciurile de până acum, Brest Bretagne.

  • SCM Rm. Vâlcea - Brest e sâmbătă, de la ora 18:00, liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport,  TV Telekom Sport și LookSport.

SCM Rm. Vâlcea este aproape calificată în primăvara Ligii Campionilor, având avantajul meciurilor directe cu Bietigheim, la egalitate de puncte. Numai că, vâlcencele își doresc să ajungă în faza a doua a competiției și cu puncte. Pentru asta au nevoie de un rezultat bun în disputa cu vicecampioana Franței, Brest Bretagne. 

„E un meci extrem de greu. Întâlnim una dintre cele mai în formă echipe. Brest, alături de Gyor, sunt singurele formații care au câștigat toate cele cinci întâlniri de până acum. Ne dorim însă să facem cel mai bun meci al nostru și să terminăm anul cu o prestație pe placul suporterilor”, a declarat antrenorul Florentin Pera. 

În meciul tur, SCM Rm. Vâlcea a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria echipei, 24-37. „Meciurile următoare au dovedit că a fost o întâmplare, că am prins una dintre acele zile în care nimic nu-ți iese. Cel mai mult regret faptul că nu am reușit un rezultat bun cu Buducnost. Am avut șansa, am condus până în ultimele minute”, spune Pera.  

Redutabilă pe teren propriu, campioana României e capabilă de o surpriză în ultimul meci al grupei. „Punctele sunt importante, e clar că și ele vin să le câștige, dar eu am încredere că vom arăta de ce suntem capabile cu adevărat. E ultimul meci în 2019 și știm că ultima impresie contează întotdeauna”, a încheiat tehnicianul vâlcean.  

Brest a ajuns de joi la Rm. Vâlcea și și-a adus toate vedetele. Campioanele mondiale sau europene Kalidiatou Niakate, Pauline Coatanea, Pauletta Foppa, golgeterul sloven Ana Gros, portarul danez Sandra Toft sau centrul suedez Isabelle Gullden, fosta jucătoare a CSM București. Brest are o serie incredibilă în toate competițiile, având 14 victorii, un egal și o singură înfrângere. 

11 jucătoarede la SCM Rm. Vâlcea vor fi prezente la Mondialul din Japonia: Dumanska, Ciucă, Florica, Zamfirescu, Băcăoanu (România), M. Lopez, M. Gonzalez, Alicia Fraga (Spania), Liscevici, Treifunovici (Serbia), Batinovici (Muntenegru)

Clasament grupa C 

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Brest Bretagne5175-14610
2. Buducnost 5134-1296
3. SCM Rm. Vâlcea5125-1392
4. BBM Bietigheim 5143-1632

Vezi și:

ROSTOV - CSM BUCUREȘTI // De la ruși vin punctele » „Tigroaicele” au misiune grea în fața finalistei Ligii Campionilor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează