SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SCM RM. VÂLCEA - BUDUCNOST // Florentin Pera, o inimă care vibrează pentru handbal » Antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea s-a întors la antrenamente după 3 zile în spital

Articol de - Publicat joi, 31 octombrie 2019 17:03

Florentin Pera, antrenorul campioanei României, s-a întors la antrenamente după trei zile petrecute în spital. Jucătoarele vor să câștige și să-i dedice succesul. 

Campioana României, SCM Rm. Vâlcea, va susține vineri a doua partidă de pe teren propriu în cadrul grupei C a Ligii Campionilor. În ultima săptămână, la echipa olteană au avut loc o serie de evenimente care l-au avut în centrul atenției pe antrenorul echipei, Florentin Pera. 
 

  • SCM Rm. Vâlcea - Buducnost Podgorica se joacă vineri, de la ora 18:30 și va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look Sport. 

Acesta a fost luat cu o ambulanță luni dimineață, după ce i s-a făcut brusc rău. Diagnosticul pus de pe medicul de la Salvare a fost cel de infarct miocardic acut! Ajuns la spital, în urma unor investigații suplimentare, s-a dovedit însă că tehnicianul campioanei României nu are nicio problemă cu inima. 

"S-a spus inițial că a fost vorba de un infarct, dar nici vorbă de așa ceva. Electrocardiograma făcută a infirmat diagnosticul inițial", a dezvăluit președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu. "Au fost niște dureri abdominale foarte puternice, s-a descoperit că are splina foarte mărită", a adăugat Verigeanu. 

n noaptea de dinainte de a i se face rău, Florin a stat până la 3 dimineața și a lucrat pe calculator. A tăiat faze din meciurile celor de la Buducnost, și-a făcut planul de antrenament. În ultimele zile numai la meciul cu Buducnost se gândea", a dezvăluit și Loredana Pera, soția tehnicianului, și ea fostă handbalistă în prima ligă. 

Tehnicianul a rămas noaptea de luni internat în spitalul din Rm. Vâlcea. 

Internat la Spitalul Militar 

Marți, Florentin Pera a ajuns la Spitalul Militar "Carol Davila" din Capitală. A fost internat la secția cardiologie. "Pentru a nu avea niciun fel de îndoială în privința diagnosticului, a decis să facă o coronarografie", a dezvăluit Mihai Băjan, unul dintre sponsorii SCM Rm. Vâlcea, cel care l-a însoțit pe tehnician la spitalul din București. 
Mihai Băjan a povestit mai mult momente trăite alături de antrenorul campioanei. "Nu avea stare, încă de la Rm. Vâlcea, pe patul spitalului, el le cerea foi asistentelor, ca să facă planul antrenamentelor. Nu mai vorbesc că dorea laptopul, să lucreze. Ca să se liniștească însă, i-am luat telefonul mobil și nu a mai putut comunica în exterior", a dezvăluit Băjan. 

Și la București, Pera nu a uitat că se află în săptămâna unui meci de Liga Campionilor. "A scris pe hârtie planul de antrenament, mi l-a dat mie, iar eu l-am trimis antrenorilor secunzi, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu". 

SCM RM. VÂLCEA - BUDUCNOST // Florentin Pera, o inimă care vibrează pentru handbal » Antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea s-a întors la antrenamente după 3 zile în spital

„Oricum aș fi ajuns la meci” 

Abia miercuri după-amiază, Florentin Pera a efectuat acea investigație coronariană, care a liniștit pe toată lumea. "Analizele au ieșit perfect. Antrenorul are o inimă care va putea bate în continuare pentru handbal", i-a transmis doctorul Daniel Niță, cel care a efectuat intervenția. 

Pera a fost extrenat joi la prânz. Iar seara a condus primul antrenament al echipei sale. "Fetele l-au primit cu căldură, s-au bucurat pentru întoarcerea sa. Și i-au promis tehnicianului că vor face tot ce depinde de ele pentru a învinge Buducnost", a dezvăluit Florin Verigeanu. 

"Și dacă, Doamne ferește, doctorii nu mi-ar fi dat drumul din spital, eu oricum aș fi ajuns la meci. Nu-mi pot lăsa echipa la greu, înaintea unei astfel de partide", a declarat Florentin Pera. Antrenorul în vârstă de 39 de ani crede în puterea echipei sale în aceste momente. "Caracterele puternice se văd la greu. Avem în față o echipă foarte tare, dar vom lupta pentru a mai face încă o mare bucurie fanilor noștri. Un punct câștigat ar însemna calificarea în grupele principale și asta ar conta enorm", a declarat Pera. 

Săptămâna trecută, SCM Rm. Vâlcea și Buducnost s-au întâlnit la Podgorica, iar muntenegrencele au câștigat cu 23-19.  

Au venit fără Raicevici și Rajcici 

Buducnost Podgorica a ajuns la Rm. Vâlcea încă de miercuri, echipa lui Dragan Adzici având un singur obiectiv: victoria. "E un meci foarte important pentru noi. Sunt două puncte cu care probabil vom merge în Maind Round. Vâlcea a arătat în meciul de la noi că e o echipă valoroasă, greu de învins.  

Pentru asta trebuie să fim foarte atenți și să jucăm cât mai bine"; a declarat Adzici, tehnicianul care o pregătește pe Buducnost din 2010. Campioana Muntenegrului a venit la Rm. Vâlcea fără portarul Marina Rajcici, una dintre cele mai bune jucătoare în meciul tur, și fără conducătorul de joc Milena Raicevici, ambele accidentate.  

2 trofeeale Ligii Campionilor are în vitrină Buducnost, câștigate în 2012 și 2015, ambele cu Dragan Adzici ca antrenor

Brest a învins Metz, în Franța! 

Brest Bretagne, liderul grupei C, din care face parte și SCM Rm. Vâlcea, a învins miercuri seară, în prima ligă franceză, pe Metz, campioana ultimelor patru ediții, cu 29-28. Ana Gros, interul dreapta sloven, a fost MVP-ul partidei, marcând de 10 ori pentru echipa pregătită de Laurent Bezeau. Metz e însă în continuare lider în Franța, după 10 etape, cu 28 de puncte, unul pentru Brest. Seria de 12 meciuri fără înfrângere a celor de la Brest a fost oprită săptămâna trecută, când Dijon a învins surprinzător echipa bretonă cu 27-19! Brest va juca în etapa a 4-a a Ligii Campionilor, sâmbătă, de la ora 16:00, cu Bietigheim.  

Clasament grupa C 
1. Brest Bretagne 3 3 0 0 107-88 6 
2. Buducnost Podgorica 3 2 0 1 85-77 4 
3. SCM Rm. Vâlcea 3 1 0 2 77-87 2 
4. BBM Bietigheim 3 0 0 3 82-99 0 
* primele trei echipe se califică în Main Round 

VEZI ȘI:

EXCLUSIV Florentin Pera a fost internat în spital! Ce a pățit antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  31 Octombrie 2019, 19:44

Manipulare GSP...Un material dublu ca număr de semne și disproporționat ca investiție emoțională, raportat la spațiul și tonului articolului despre revenirea Cristinei Neagu, de patru ori cea mai bună handbalistă mondială...Domnule Ursescu vedeți că Amorim și Gorbitz au noi vesti pe care de abia așteaptă să le împărtășiți fanilor români.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează