SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA-MĂGURA CISNĂDIE 24-22

SCM Rm. Vâlcea-Măgura Cisnădie 24-22 // Victorie pe muchie de cuțit! Măgura Cisnădie a fost aproape să decidă campioana, dar a pierdut pe final cu Râmnicu Vâlcea

Alicia Fraga Fernandez în acțiune / FOTO Marius Ionescu 
Alicia Fraga Fernandez în acțiune / FOTO Marius Ionescu 

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 19:58

SCM Rm. Vâlcea-Măgura Cisnădie 24-22 // SCM Rm. Vâlcea s-a chinuit din greu pentru a obține a 21-a victorie în campionat. Măgura Cisnădie a fost aproape să decidă campioana, însă gazdele s-au impus în final cu 24-22.

  • SCM Râmnicu Vâlcea e obligată să câștige toate meciurile până la finalul sezonului, echipa fiind la egalitate de puncte cu CSM București.
  • Râmnicu Vâlcea iese campioană la egalitate de puncte cu CSM, datorită rezultatelor directe, care o avantajează.

Probabil cu gândul mai mult la pască și la oăule roșii de Paști, jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea au uitat să joace handbal. S-au chinuit din greu cu Măgura Cisnădie, o echipă care a jucat la Rm. Vâlcea în doar 7 jucătoare, restul fiind accidentate!

Vâlcencele s-au gândit probabil că, acum o săptămână, în semifinalele Cupei României, la Bistrița, le-au învins pe adversare cu 31-21! Și au început meciul extrem de degajate și de sigure pe ele.

Echipa lui Alexandru Weber a jucat fără presiune, cu „veteranele” Ada Moldovan și Oana Țiplea dând siguranță echipei, cu pivotul Cinthya Tomescu gata să agațe orice minge, dar mai ales cu portarul Elena Voicu în zi mare. Și Vâlcea s-a tot chinuit și s-a tot bâlbâit să treacă în avantaj.

Nimic nu s-a legat la echipa lui Florentin Pera, un tehnician care nu mai știa pe cine să trimită în teren. Glibko, Fraga, Petrovici, Florică nu au mai avut strălucirea din finala Cupei României, cu CSM București.

Cei aproape 2.000 de spectatori din Sala „Traian” au tremurat la propriu în ultimele minute ale partidei, în momentul în care Măgura a revenit de la 20-23 la 22-23 și a avut șansa atacului în ultimele secunde. Noroc că Petra Blazek a avut un reflex senzațional, iar în atac Irina Glibko a marcat golul care a risipit toate emoțiile. 

Vâlcea mai are trei meciuri pentru a fi campioană, dar tensiunea se simte la tot pasul în lotul vâlcean. Presiunea este enormă pentru niște jucătoare care nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație.

„După pierderea Cupei României, nu am reușit să le capacitez pe fete să se gândească la acest meci. Le-am simțit extrem de supărate că li s-a luat pe nedrept trofeul. Asta s-a simțit și în evoluția lor. Absențele noastre au contat, de asemenea, enorm. Dar acum tot ce contează este faptul că trebuie să ne concentrăm pe următoarele partide, să facem tot ce depinde de noi, să câștigăm campionatul. Am demonstrat că suntem echipa mai bună”, a declarat Florentin Pera, antrenorul lui SCM Rm. Vâlcea.

10 situații de singur cu portarul au ratat vâlcencele în meciul de aseară, Elena Voicu având un procentaj de 50%

„Noi nu am avut presiune, la Vâlcea s-a simțit crisparea. Ne bătuseră în Cupa României, la scor, dar nicio zi nu seamănă cu alta. Sunt foarte mândră de felul cum am jucat, cum fetele s-au apărat. Important e să dăm totul, să ne bucurăm de handbal, de acest sport minunat, și rezultatele nu ne vor ocoli”, a spus și Elena Voicu, portarul de la Măgura Cisnădie.

Situația în clasament

1. CSM București 22 - 21 - 0 - 1 - 629-491 - 60
2. SCM Rm. Vâlcea 22 - 21 - 0 - 1 - 570-465 - 60

 Citește și:

EXCLUSIV Adriana Țăcălie s-a transferat la Măgura Cisnădie

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează