SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Sar scântei la Podgorica! Norvegiencele acuză public o înțelegere între România și Muntenegru!

Stine Skogrand acuză o înțelegere tacită între România și Muntenegru / Sursă foto: Bjørn S. Delebekk
Stine Skogrand acuză o înțelegere tacită între România și Muntenegru / Sursă foto: Bjørn S. Delebekk

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 10:42 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 11:05

Naționala de handbal a României a fost învinsă categoric de Norvegia, scor 24-29, într-un meci contând pentru turneul preolimpic găzduit de Podgorica. Nordicele cred că sunt victima unei conspirații pe axa România - Muntenegru. 

Stine Skogrand (28 de ani), interul dreapta al norvegiencelor, a răbufnit în presa din Norvegia, imediat după succesul împotriva „tricolorelor”. Aceasta susține că româncele își doresc să se califice la braț cu Muntenegru și să lase Norvegia în afara calificării: 

„Fetele din Muntenegru au stat în tribune și au încurajat România”, a afirmat Skogrand potrivit publicației Dagbladet, ea bănuind astfel o posibilă înțelegere între Muntenegru și România. 

Lăsăm Norvegia acasă? România și Muntenegru se pot califica împreună la Jocurile Olimpice!

Calculele pentru calificare sunt simple, dar rezultatul scontat ține de domeniul miracolelor. România este obligată să învingă reprezentativa din Muntenegru la o diferență de cel puțin 5 goluri. Casele de pariuri nu le dau nicio șansă elevelor lui Adrian Vasile.

Relațiile dintre România și Muntenegru sunt însă destul de strânse. Ne-am calificat împreună la Jocurile Olimpice din 2016, iar selecționerul Adi Vasile a fost timp de 3 ani „secundul” ex-iugoslavelor. Mai mult, ultima mare performanță la nivel de club a muntenegrencelor se leagă tot de România. Cristina Neagu a îmbrăcat 4 sezoane tricoul lui Buducnost, alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2015.

România și Muntenegru, calificare la braț? Precedentul de la Rio 

În 2016, la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio, România și Muntenegru au făcut parte din același Turneu Preolimpic. Au învins în primele două zile țara gazdă, Danemarca și s-au calificat împreună la Rio de Janeiro. Meciul direct s-a încheiat la egalitate, scor 23-23. Cele două naționale se pot califica și de această dată la braț. „Tricolorele” trebuie să câștige meciul de mâine la exact 5 goluri diferență

Condiția suplimentară este ca adversarele să înscrie cel puțin 25 de goluri. În acest caz, Norvegia ar fi depășită la criterul de departajare „număr de goluri înscrise”.

VIDEO Costică Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește și alte știri din handbal:

Lăsăm Norvegia acasă? România și Muntenegru se pot califica împreună la Jocurile Olimpice! Cotă uriașă la casele de pariuri

Adi Vasile nu s-a ferit: „România și Muntenegru la Jocurile Olimpice? E perfect!” » Concluziile după eșecul cu Norvegia

Denisa Dedu acuză după eșecul cu Norvegia: „Mai aveau puțin și o urcau pe Cristina în tribune!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
esperando
esperando  •  21 Martie 2021, 20:55

Penibili nordicii cu astfel de acuze. Ei sint cei mai mari "blatisti" in situatii asemanatoare. Daca meciul era intre Norvegia-Danemarca- Suedia ... cat aveau nevoie sa se ternine asa s-ar fi terminat. Sunt destule situatii care arata ca asa fac ei, dar urla cand neputinta si smecheriile lor nu le ajuta!!

1502525783399990
Cornel Solomon  •  21 Martie 2021, 18:39

Norvegiancă proastă

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  21 Martie 2021, 16:59
Postat de ertyuiop pe 21 Martie 2021, 14:19

Nordicii atat de prietenosi intre ei sunt disperati ca altii pot face ca ei, e tare asta numai ca aici e zona balcanica unde mancatoria vecinului e din nascare!

nu stiu ei asta! ei acuza precum cocota, cred ca toate sunt ***! e amuzant cum tarile astea nordice , pe care le credem cele mai civilizate din lume, au cunostinta de astfel de practici! probabil pentru ca o fac ele! exemple sunt multiple, nu doar in sport! suedia danemarca 2-2, italia out la un european, baiatul ala de culoare de la suedezi, Isak parca plangea ca il injura stadionul la meci cu Romania in timp ce la Goteborg statuia lui Ibrahimovici era vandalizata cu vopsele si inscrisuri despre etnia ***,familia de romani pierde copilul in Norvegia pentru o familie de impotenti locali, ca si-l doreau aia....etc etc. ceva cam e putred,si nu doar in Danemarca!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează