HANDBAL  ·  U CLUJ

U Cluj Napoca, transferuri spectaculoase pentru sezonul viitor la handbal feminin

Larisa Arraujo
Larisa Arraujo

Articol de — Vineri, 14 Iunie 2019

Două internaționale sud-americane și un fost pivot al „naționalei” României vor juca la U Cluj, care vrea să nu mai ajungă în situația de a se bate pentru salvarea de la retrogradare.

U Cluj Napoca s-a salvat in-extremis de la retrogradare, iar acum își face „temele"” din timp pentru sezonul viitor. Echipa pregătită de Alin Bondar, tehnicianul confirmat și pentru stagiunea viitoare, a reușit câteva mutări spectaculoase pe piața transferurilor.

Florina Chintoan, fostul pivot al universitarelor, revine în echipă după ce a devenit mămică. La 33 de ani, Flori a ales să joace în continuare pentru echipa căreia i-a dedicat întreaga carieră, deși a avut oferte mult mai bune, inclusiv de la campioana SCM Rm. Vâlcea.

Larissa Araujo, jucătoarea naționalei Braziliei, extrema stânga care vine de la Măgura Cisnădie, va îmbrăca și ea tricoul alb-negru cu însemnele „U”. Și nu va fi singura sud-americancancă.

Macarena Gandulfo, un inter dreapta din Argentina, va juca pentru U Cluj. Macarena a jucat ultima dată în Spania, la Malaga, și este una dintre jucătoarele care s-au remarcat din echipa Argentinei la ultimul Campionat Mondial. La 25 de ani, Gandulfo are peste 75 de selecții în națională și aproape 200 de goluri.

Miza pe tinere

U Cluj Napoca le-a înregimentat, de asemenea, pe două dintre componentele naționalei de tineret: Patricia Moraru, inter stânga de la CSM București, cea mai bună apărătoare la turneul final al junioarelor I, cea care a jucat și pentru Rapid în ultimul sezon, dar și pe pivotul Ana Maria Mincu, de la Centrul de Excelență de la Rm. Vâlcea.

Luana Drăgunoiu, extremă dreapta, de la Corona Brașov, și Andrada Maior-Pașca Preda, extrema stânga de la Minaur Baia Mare, sunt alte două achiziții ale clujencelor.

U. Cluj s-a despărțit, în schimb, de Ionica Munteanu, Abigail Vălean, Laura Popa, Raluca Petruș, Sonia Vasiliu, Aleksandra Stoklasa, Martina Corkovici și Andra Moroianu.

Rămân veteranele

Cele mai importante piese ale sezonului trecut, centrul Mihaela Ani-Senocico (37 de ani), veterana echipei, interul stânga Diana Puiu Lazăr, portarii Viorica Țăgean și Alexandra Prodan, dar și Alexandra Dindiligan, Reka Tamaș, Miruna Pica și Cristina Boian vor continua la Cluj, urmând să lupte pentru o clasare în primele opt echipe ale Ligii Naționale.

SOSIRI
Florina Chintoan, Larisa Arraujo (Măgura Cisnădie), Patricia Moraru (CSM București), Macarena Gandulfo (Malaga), Andrada Preda (Minaur Baia Mare), Marian Mincu (Centrul de Excelență Rm. Vâlcea), Luana Drăgănoiu (Corona Brașov),

PLECĂRI
Ionica Munteanu, Abigail Vălean (CSM Galați?), Laura Popa ( Mosonmagyaróvári, Ungaria), Raluca Petruș (Gloria Buzău), Sonia Vasiliu (CSM Slatina), Aleksandra Stoklasa (Start Elblag), Martina Corkovici (Franța), Andra Moroianu (Gloria Bistrița)

Vezi și:

FOTO Tot pe dinafară! România mai ratează o calificare la Europene, deși numărul echipelor de la turneul final a crescut la 24Clanurile nu au limită! Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Libertatea

Comentarii (1)

Gabriel Dragoi  •  14 Iunie 2019, 22:51

Mda, acum intelegem ce a fost cu acel blat ordinar prin care s-au salvat de la retrogradare. Aveau planuri pt anul acesta si nu mai avea cum se le indeplineasca. Si, ca sa plateasca cumva blatul, i-au dat drumul unei jucatoare tocmai la Slatina.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
18:00 Baschet

BC CSU Sibiu - Steaua

Digi 2
21:50 Fotbal, Cupa Angliei

Bournemouth - Arsenal

Eurosport
Program TV complet

Liga 1