SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Un an de suferinţă » Cristina Neagu va reveni pe teren abia în februarie

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 20:41

Operată la umărul drept în SUA, Cristina Neagu va rata Campionatul Mondial din decembrie, dar va fi pe teren cu Oltchim, în Liga Campionilor, în februarie 2012


Cea mai bună jucătoare din lume în 2010, Cristina Neagu, a avut un 2011 de coşmar. A jucat doar două meciuri, ambele cu Oltchim, în Liga Campionilor, după care a trebuit să se oprească din cauza durerilor de la umărul drept. A făcut controale medicale în România, în Belgia, în Franţa, în Danemarca şi în Austria, dar în cele din urmă s-a operat în Statele Unite ale Americii, pe 7 iunie 2011.

Ion Ţiriac a trimis-o la un doctor care e specializat în intervenţii chirurgicale la umăr şi care a operat mai mulţi jucători de baseball în America. "Cristina a avut o gaură în cartilagiu la umărul drept. A fost de două ori la control după operaţie şi medicul care a operat-o i-a spus că recuperarea decurge foarte bine", a declarat Petre Berbecaru, preşedintele Oltchimului.

Cristina a stat două luni cu umărul imobilizat, dar în curînd va putea pune mîna pe minge. "În luna noiembrie va trebui să meargă din nou în Statele Unite la un control. De fiecare dată, doctorul îi prescrie ce exerciţii are voie să facă", a subliniat Berbecaru

Nici o şansă pentru Mondiale
Deşi şi-ar fi dorit enorm ca în luna decembrie să meargă cu echipa României la Campionatul Mondial din Brazilia, Neagu nu are nici o şansă să revină pînă atunci. "Nu are voie să pună mîna pe minge pînă în luna decembrie. Abia atunci va începe antrenamente individuale şi de intensitate minimă. În ianuarie 2012 va putea să se alăture coechipierelor şi va începe pregătirea alături de Oltchim", a adăugat Berbecaru.

Lipsa Cristinei se vede
Dacă Oltchim s-a descurcat fără Cristina Neagu, obţinînd trei victorii în actuala ediţie a Ligii Campionilor, "naţionala" României suferă fără cea mai bună jucătoare a sa. La Cupa Mondială din Danemarca, România a pierdut toate cele trei partide şi nu a reuşit calificarea în semifinale. Linia de 9 metri a fost cel mai slab compartiment din echipa lui Radu Voina. Neagu, de altfel, a fost golgeterul CE 2010, acolo unde România a cîştigat medalia de bronz.

Anja o făcuse secund
Cristina Neagu a jucat, sezonul trecut, doar două meciuri la Oltchim, în Liga Campionilor. Cu Buducnost (21-20) şi cu Itxako (25-26), Anja Andersen, antrenoarea de atunci de la Vîlcea, i-a interzis să arunce la poartă din cauza durerilor de la umăr. Aşa se face că Neagu a marcat în două meciuri un singur gol! La partidele cu Krim Ljubljana şi Itxako Estella, de la Rm. Vîlcea, Anja nu a mai lăsat-o să joace, trecînd-o pe foaia oficială drept secundul ei!

"Mi-e dor de handbal. Abia aştept să intru. E greu să-mi văd coechipierele jucînd, dar nu am ce face. Trebuie să mai am răbdare"
Cristina Neagu

Ultimul şut, bară de la jumătatea terenului
Paradoxal, ultima aruncare la poartă înainte de operaţie pentru Cristina Neagu a avut loc în meciul pierdut de campioana României, în Spania, cu Itxako. Deşi au condus cu 6 goluri diferenţă, vîlcencele au pierdut în cele din urmă, 25-26. În ultima secundă de joc, Oltchim a avut ocazia să egaleze, dar mingea trimisă cu putere de Neagu, de la jumătatea terenului, a nimerit doar bara!
În echipa naţională, ultimul meci al Cristinei a fost finala mică de la Euro 2010, cîştigată în faţa Danemarcei, 16-15.

250 de zile au trecut de cînd Neagu a jucat ultimul meci, Itxako-Oltchim 26-25, pe 12 februarie 2011

53 de goluri a marcat Neagu la Euro 2010, competiţie la care a cîştigat titlul de golgeter

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dilibau
dilibau  •  22 Octombrie 2011, 13:11

Multa sanatate iti ureaza toti iubitorii handbalului din Romania Criss! Chiar daca nu ne vezi, suntem alaturi de tine si ne bucuram de fiecare data cand auzim ca recuperarea ta decurge conform planului. Speram ca la CM din Brazilia sa fii si tu, macar pt a-ti sustine coechipierele. Ai rabdare cu tine, mult a fost, putin mai este...

droe
droe  •  22 Octombrie 2011, 09:08

Nu am vazut persoana mai ambitioasa decat Cristina si, daca ii va face pe cei care au criticat-o sa-si inghita cuvintele, o va face prin evolutia ei dupa ce va fi complet refacuta. Nu vorbe, doar fapte, asta este psihologia ei. :) Cristina, noi, fanii tai adevarati, nu te vom intreba niciodata de ce ai luat decizille pe care le-ai luat, ci vom astepta increzatori si cu nerabdare sa te intorci.

gabrielaj
gabrielaj  •  21 Octombrie 2011, 23:49

ii dorim sa se faca bine este o jucatoare foarte talentata si frumoasa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează