SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Un fost cîştigător al Ligii Campionior este noul antrenorul principal al naţionalei României de handbal feminin

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 17:04

Federaţia Română de Handbal a ajuns la un acord cu suedezul Tomas Ryde, care va fi noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin.

Suedezul este unul dintre cei mai importanţi antrenori din handbalul feminin, reuşind să cîştige Liga Campionilor în 2006 cu Viborg.

De asemenea, Ryde a mai cîştigat alte patru trofee în Danemarca, două titluri de campion, în 2006 şi 2008, şi două Cupe, în 2007 şi 2008.

"Sîntem foarte bucuroşi că domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanţele dorite de noi toţi. Am incercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naţionale feminine, iar faptul că domnul Burcea este în staff de nişte ani buni este o garanţie pentru asta", a declarat Alexandru Dedu, preşedintele FRH, potrivit site-ului Federaţiei.

"Sînt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O naţiune şi o echipă cu istorie în contributia pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum.

Ce îmi place la jucătorele românce e că sînt foarte calificate din punct de vedere tehnic şi că joacă foarte corect", a declarat Ryde.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alexutu7
alexutu7  •  10 Martie 2015, 00:48

exemplul jakob vestergaard la oltchim demonstreaza ca are sanse... pasul asta trebuia facut demult, dar e bine si acum... multa bafta!

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Martie 2015, 23:00

un suedez care a format un mare danez,,..are sanse mici pt ca noi jucam altceva..mai indicat era un antrenor din spatiul ex-iugoslav

Vezi toate comentariile (2)
Comentează