SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RÂMNICU VÂLCEA

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Mireya Gonzalez, vedeta transferată de Vâlcea: „Sunt o leoaică încăpățânată care nu cedează niciodată!” » Cine e sportivul pe care îl urmărește cel mai mult

Articol de - Publicat marti, 13 august 2019 20:29

Mireya Gonzalez, 28 de ani, interul dreapta de la SCM Râmnicu Vâlcea, e gata de o nouă aventură în România. Câștigătoare de Liga Campionilor, cu Gyor, spaniola își dorește să fie campioană și cu Vâlcea.

Mireya González a venit cu gânduri mari la Vâlcea. Interul dreapta spaniol e obișnuit cu trofeele. La nivel de club a câștigat tot ce se putea. În 2015, Cupa Challenge cu formația Union Mios Biganos-Bègles, în 2018 Liga Campionilor cu Győr, iar în 2019 Cupa EHF cu Siófok. A jucat în Spania, Franța și Ungaria, iar la 28 de ani caută o nouă aventură în România. 

- Mireya, care sunt primele tale impresii despre Vâlcea? 
- Unele foarte bune. Am avut din prima o conexiune foarte bună cu fetele. La fel și cu antrenorul, cu președintele și cu staff-ul. M-au primit foarte bine. E greu când ajungi într-o țară străină să te adaptezi, dar adevărul e că toți au fost foarte atenți cu mine. 

- E cum te așteptai sau e mai bine? 
- Nu am vrut să mă gândesc prea mult pentru că nu aveam nicio informație, nici măcar despre campionat. Când schimbi echipa în aceeași țară știi în ce te bagi. Am auzit unele lucruri de la jucătoarele spaniole care au mai fost prin România care mi-au spus că e perfect, că e super bine, nu mi-am imaginat că va fi genial, nici că va fi foarte rău. M-am gândit că-mi va fi bine să încerc o nouă aventură. Am venit cu chef. 

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Mireya Gonzalez, vedeta transferată de Vâlcea: „Sunt o leoaică încăpățânată care nu cedează niciodată!” » Cine e sportivul pe care îl urmărește cel mai mult

Încântată de Vâlcea 

- Ce știai despre România, despre Vâlcea înainte de a veni aici? 
- Despre Vâlcea auzisem multe datorită Oltchimului. Pe  Marta Lopez o știam de pe vremea când evoluam la același club și am vorbit cu ea despre acest subiect. Cu Alicia Fraga Fernandez am jucat la națională, am întrebat-o și pe ea despre acest subiect. Așa că aveam o pistş de plecare. Despre România nu foarte multe, am avut turnee în care ne-am întâlnit cu "naționala", dar despre ligă nimic. Nu e ușor să urmărești alte campionate. 

- Cum ai interacționat cu fanii, cu jucătoarele? 
- Îmi place pentru că am zărit în public multe fetițe cărora le place handbalul, iar acest lucru mă încântă. Prin oraș sunt oameni care te ajută cu orice, m-am întâlnit doar cu persoane de treabă. Cu fetele totul e genial, cele care vorbesc spaniolă mereu încearcă să te ajute cu orice. Nu cred că se putea mai bine, sunt încântată!

- Te ajută faptul că sunt două jucătoare din Spania, în plus ai venit și cu o colegă de la Siófok? 
- Sunt obișnuită să schimb echipele. De șapte ani joc în afara granițelor Spaniei, dar e abia a doua oară când am conaționale în echipă. Mereu ajungi să te împrietenești cu fetele alături de care joci, dar dacă ai norocul și să vorbească aceeași limbă, cu atât mai bine. Sunt multe coechipiere pe care nu le cunoșteam și mi se par încântătoare, așa că indiferent dacă erau aici sau nu spaniole sau Asma Elghaoui, cu care am jucat la Siófok,  sigur aveam cu cine să mă împrietenesc.

"Totul depinde de felul în care suntem capabile să fim o echipă"

- Ai jucat deja câteva meciuri de pregătire, cum ți se pare nivelul de aici?
- Nivelul din presezon e volatil. Echipele încearcă mereu lucruri noi, sunt multe aspecte care sunt diferite între un meci din sezon și unul din extrasezon. Deocamdată e complicat să răspund la această întrebare. 

- Dacă e să compari Vâlcea cu Siófok cum e? 
- Avem o echipă completă, cu jucătoare bune pe toate posturile. Și la Siófok aveam una la fel. Eu cred că totul depinde de felul în care suntem capabile să fim o echipă  în timpul anului, pentru că avem o bază bună, jucătoare de valoare. Partidele importante se câștigă în echipă. Deocamdată suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim mult și vom vedea dacă vom reuși să devenim ce ne dorim. 

- Ai fost curioasă să vezi înainte să ajungi aici vreun meci al SCM Râmnicu Vâlcea? 
- Da, sigur. Am văzut toate partidele cu CSM București. Al doilea meci l-am văzut acasă, cu Asma, pentru că în acel moment știam că vom ajunge aici. Amândouă am făcut ca toate arătările prin casă. "Goool, gool", strigam, mi-e și rușine să povestesc. (râde). De când am știut că voi juca al Vâlcea am urmărit mai atentă traseul echipei. Înainte mă uitam doar la confruntările cu CSM București. Am observat că se joacă rapid, că se luptă mult, am venit cu mult chef aici.

- Sezonul care vine va fi din nou o luptă cu CSM București. Având în vedere că acolo sunt alte două jucătoare cu care ai evoluat la Siófok, Dedu și Perianu, cum vezi acest duel? 
- Va fi foarte interesant! CSM București cred că și-a făcut o echipă mare, dar cred că și Vâlcea va avea un lot tare, mai ales acum că și-a întărit efectivul. Va fi interesant să joc împotriva Gabrielei și a Denisei.  Mai ales cu Dedu pentru că e portar și ne-am antrenat mult împreună. 

- La echipa națională ai și jucat împotriva României, cum e când joci împotriva unor jucătoare la echipa ta de club? 
- E un sentiment special, ești obișnuită să ai rivale, e greu să evoluezi împotriva unor fete cu care ai niște țeluri în comun, dar până la urmă te obișnuiești.

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Mireya Gonzalez, vedeta transferată de Vâlcea: „Sunt o leoaică încăpățânată care nu cedează niciodată!” » Cine e sportivul pe care îl urmărește cel mai mult

"Sunt o leoaică"

- Care e cea mai frumoasă amintire a ta din handbal?
- Liga Campionilor cu Győr!

- Ce senzații ai avut atunci, ai venit la jumătatea drumului, probabil nu te așteptai să ajungi acolo, și imediat ai câștigat trofeul? 
- E de nedescris. Munca de mulți ani trebuie să aibă mereu un obiectiv. Pentru mine să câștig Liga Campionilor nu a fost un obiectiv, mi se părea departe și cum au existat unele circumstanțe, Ambros Martin  a avut încredere în mine, în acel moment, și am ajuns la o echipă care lupta pentru acest țel. Cred că în acel moment te gândești la tot ce ai suferit, la cât ai muncit și la toate persoanele care te-au sprijinit să ajungi la acest obiectiv. 

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Mireya Gonzalez, vedeta transferată de Vâlcea: „Sunt o leoaică încăpățânată care nu cedează niciodată!” » Cine e sportivul pe care îl urmărește cel mai mult

- De ce trebuie să se teamă un adversar de Mireya González ? 
- Nu trebuie. Nu știu, poate ar trebui să le întrebi pe adversarele mele. (râde)

- Care crezi că sunt punctele tale forte? 
- Nu mă dau bătută niciodată, indiferent de cum merge meciul nu renunț și îmi doresc să câștig. Sunt o leoaică. 

- Cum te-ai descrie ca persoană? 
- Sunt puțin amețită, încăpățânată, visătoare, îmi place să-mi imaginez o groază de lucruri.

Îl urmărește pe Nadal

- Cât timp îți trebuie să te pregătești pentru un joc important? 
- În ziua unui meci cred că e vorba despre un proces, nu am nevoie de un timp special, dar mereu dimineața mă activez cu exerciții fizice sau cu o plimbare. Apoi mă uit la vreun meci dacă trebuie să-mi amintesc ceva, încerc să fac și un antrenament mental cu notele pe care le am și să mă gândesc la ce e important. Înainte de meciul în sine nu am nevoie de mai mult, dar îmi place să ascult muzică. Am și anumite superstiții, și anume să fie toate lucrurile în ordine pentru că dacă nu e așa nu mă simt bine. Dacă îmi uit manșeta e nasol.

- Nu ai ticuri precum Nadal, nu? 
- Nu, nu, nu ca Nadal (râde)! El are prea multe. Nu sunt exagerată, nu cred că pierdem pentru că am jucat bine sau pentru că am uitat eu să fac ceva.

VIDEO EXCLUSIV Interviu cu Mireya Gonzalez, vedeta transferată de Vâlcea: „Sunt o leoaică încăpățânată care nu cedează niciodată!” » Cine e sportivul pe care îl urmărește cel mai mult

Se izolează după înfrângeri

- Cum te manifești după un meci pierdut? 
- Nu pot să vorbesc despre meci în acea noapte. Apoi mă uit la partidă să văd ce am greșit, a doua zi îmi place să vorbesc cu toată lumea, să aud părerile colegelor. Acest lucru îl știu și părinții mei, care  mă sună, dar nu aduc niciodată vorba despre meci. 

- Îți place vreun alt sport, ai vreunul preferat ? 
- Nu, dar îl urmăresc mult pe Rafa Nadal. În afară de handbal, nu mă uit la altceva 

- Fotbal? Real Madrid, Barcelona? 
-  Nici una, nici alta. Nu mă uit la fotbal. 

- Te-au învățat fetele ceva cuvinte românești? 
- Da, "mulțumesc", "cu plăcere".  

- Care e cea mai bună prietenă a ta din handbal? 
- Kiki Liscevici. La fiecare echipă am prietene și mereu vor rămâne așa, chiar dacă nu mai joc cu ele. Să aleg doar una e complicat.  Silje Solberg, am jucat cu ea anul trecut la Siófok, o iubesc enorm. Și Kira Wald, tot de la Siófok . Nu am multe prietene, dar cele pe care le am sunt speciale. 

- Ce mesaj le transmiți suporterilor vâlceni? 
- Mi-am dorit mult să vin la Vâlcea, am auzit multe lucruri bune despre suporterii acestei echipe, cum că sunt capabili să ducă echipa la un nivel înalt. Sper să-mi demonstreze și mie și să fie mândri că port tricoul acestei echipe și de ce pot eu aduce pentru echipă. Sper să avem un sezon frumos! 

Căutând poarta de acces 

Mireya e de câteva săptămâni la Rm. Vâlcea și a încercat să cunoască și împrejurimile. "Am ieșit să mă plimb alături de fete, am fost și în Parcul Național Cozia. Nu am reușit să găsim intrarea și ne-am plimbat prin jur până s-a înserat, iar atunci am găsit locul pe unde trebuia să intrăm. Ne-am zis că în următoarea zi o să-l vedem. 

Din mașină ne-a plăcut enorm ce am văzut", a povestit amuzată spaniola. Ea a mai dezvăluit că îi place să conducă, deși nu e se uită la Formula 1. "Dacă îmi dai o mașină puternică, pot să fac eu Formula 1", a glumit Mireya.

Accesibilă și complicată

SCM Râmnicu Vâlcea va juca în Liga Campionilor în grupa C împotriva celor de la Buducnost Podgorica, Bietigheim și Brest. "Este o grupă accesibilă, dar și complicată. Nu avem nicio rivală ușoară, vor fi meciuri dificile și nu cred că există echipă împotriva căreia să nu putem câștiga. Va depinde de nivelul pe care îl vom atinge pentru a ne impune. 

E bine pentru că depinde de noi. Dacă vom câștiga vom putea să trecem în faza următoare, dacă nu va fi complicat", a spus Mireya. Ce ar prefera un parcurs lung în Ligă sau în Cupa EHF? "Mi se pare că e un nivel înalt și în Cupa EHF, mai ales când ești aproape de rundele finale. Eu vreau să fim în Final 4 în Liga Campionilor", a explicat ea. SCM Râmnicu Vâlcea începe aventura europeană în 4 octombrie.

"Am auzit unele lucruri de la jucătoarele spaniole care au mai fost prin România care mi-au spus că e perfect, că e super bine, nu mi-am imaginat că va fi genial, nici că va fi foarte rău, m-am gândit că-mi va fi bine să încerc o nouă aventură. Am venit cu chef!" 

"Avem o echipă completă, cu jucătoare bune pe toate posturile. Eu cred că totul depinde de felul în care suntem capabile să fim o echipă  în timpul anului pentru că avem o bază bună, jucătoare de valoare. Partidele importante se câștigă în echipă" 

"Prin oraș sunt oameni care te ajută cu orice, m-am întâlnit doar cu persoane de treabă. Cu fetele totul e genial, cele care vorbesc spaniolă mereu încearcă să te ajute cu orice. Nu cred că se putea mai bine, sunt încântată!" Mireya González, SCM Râmnicu Vâlcea

48 de goluria marcat Mireya González sezonul trecut pentru Siófok în cupele europene

Echipele la care a jucat 

  • 2008-2012 Club Balonmano Alcobendas (Spania)
  • 2012-2015 Union Mios Biganos-Bègles (Franța)
  • 2015-2018 Érdi VSE (Ungaria)
  • 2018 Győri ETO KC (Ungaria)
  • 2018-2019 Siófok KC (Ungaria)
  • 2019- SCM Râmnicu Vâlcea  
     

Vezi și: 

EXCLUSIV Interviu cu Ann Grete Norgaard, profa de mate transferată de campioana SCM Râmnicu Vâlcea: „E o mare oportunitate pentru mine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close