SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA-CSM SLATINA 29-26

VIDEO+FOTO Titlul se întoarce acasă! Râmnicu Vâlcea câștigă campionatul la handbal feminin+ Imagini superbe de la premiere

Foto: Marius Ionescu +18   FOTO
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 20:52

La 6 ani de la dispariția Oltchimului, Vâlcea e din nou campioana României. De această dată, prin echipa susținută de Primăria Rm. Vâlcea, Sport Club Municipal.

SCM Rm. Vâlcea a devenit azi, matematic, campioana României după ce a trecut cu 29-26 de CSM Slatina. Au fost multe emoții la Vâlcea, o echipă căreia nimeni nu-i dădea nicio șansă la titlu, la începutul sezonului, având în vedere ce formație alinia campioana ultimelor patru ediții, CSM București.

Vâlcea a legat însă victoriile, a avut un parcurs de metronom, iar azi a bifat-o pe cea de 22-a. De ajuns pentru a începe sărbătoarea, de a primi tricourile și medaliile de campioane. Nerăbdătoare să treacă cele 60 de minute în fața Slatinei, vâlcencele nu s-au mai concentrat prea mult la joc.

Nu au avut însă emoții. Au condus în permanență, 14-12 la pauză, s-au desprins la 6 goluri, pentru ca la final să se impună cu 29-26. Cei 3.000 de oameni care au umplut până la refuz Sala Sporturilor „Traian” au fost și ei nerăbdători să-și vadă din nou favoritele pe podium. Uitaseră această senzație din 2013, de la dispariția Oltchimului.

La final, rând pe rând, vâlcencele au urcat pe podium. O senzație aparte, pe care doar Irina Glibko, pe când juca la CSM București, a mai trăit-o în România.


„Uite-le, uite-le, uite campioanele!”, „Cine e pe primul loc, Vâlcea e!” sau „Campioana României suntem noi!”, au cântat fanii, care le-au susținut necontenit pe favorite.Căpitanul echipei, Iulia Dumanska, a primit trofeul de campioană de la președintele FRH, Alexandru Dedu, iar la Rm. Vâlcea s-au auzit din nou acordurile melodiei „We are the champions!”.

„E o seară specială. Primul titlu din carieră, un titlu care nu se uită niciodată. Sunt mândră de parcursul nostru, de fete, de evoluția unui sezon pe care l-am început din postura de outsider. La 22 de ani, să fii campioana României e un lucru extraordinar! Anul trecut, pe 11 mai, câștigam Cupa EHF cu Craiova. Acum, pe 12 mai, un an mai târziu, sunt campioană a României. Mă bucur nespus”, a declarat Iulia Dumanska, portarul „naționalei” României, care a urcat pe podium înfășurată în tricolor. 

ramnicu valcea15 +19 FOTO

Sărbătoarea a continuat la Rm. Vâlcea pe parchet, cu baie de șampanie. Vâlcencele au acordat autografe și au făcut poze cu suporterii. De la anul, Vâlcea se întoarce în grupele Ligii Campionilor, iar speranțele sunt mari în Zăvoi. Fanii așteaptă acum ca echipa să crească și să redevină acea forță care se bătea de la egal la egal în Europa, cu Gyor, Rostov și celelalte puteri de pe semicercurile Europei.

„Primul titlu nu se uită niciodată!”

Florentin Pera, antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, a câștigat și el, ca majoritatea fetelor din lot, primul titlu de campion. Pera a preluat Vâlcea la începutul sezonului și a făcut adevărate minuni într-un timp foarte scurt.

„Este un vis devenit realitate. E multă muncă, multă sudoare în spatele acestui succes. Am avut un an extrem de greu având în vedere că am luptat cu una dintre cele mai bune echipe ale Europei, CSM București. Am crezut însă mereu în forțele noastre, după ce am câștigat Supercupa, încrederea a crescut. Le mulțumesc fetelor, am făcut o echipă minunată și sunt mândru de ceea ce am realizat”, a declarat Pera. Tehnicianul se gândește și la viitor.

„Eu am încredere că acesta va fi doar un nou început pentru Vâlcea în handbal. Vom face totul pentru a readuce handbalul acolo unde a fost mereu, în Europa”, a adăugat Pera. 

Luptă pentru EuropaO singură etapă a mai rămas de disputat în Liga Florilor, una în care se cunosc campioana și vicecampioana, dar nu și cele trei echipe care vor participa în sezonul viitor în Cupa EHF.

Pentru locurile 3, 4 și 5 în campionat, luptă patru echipe. Gloria Bistrița (39p), Măgura Cisnădie (38), Corona Brașov (37) și SCM Craiova (36). Măgura Cisnădie a câștigat ieri derbyul pentru Europa cu Corona Brașov, 29-24, Bistrița a pierdut surprinzător, la Brăila, 22-23, după ce a condus la pauză cu 15-11 (!), iar SCM Craiova a cedat la București, 20-26 cu CSM.

Totul se va decide în etapa viitoare: Măgura Cisnădie merge la Cluj, Bistrița va întâlni pe teren propriu noua campioană, SCM Rm. Vâlcea, Corona va juca sub Tâmpa cu Zalăul lui Tadici, iar SCM Craiova va întâlni ultima clasată, CSM Galați. Tot în penultima etapă, ieri, HC Zalău a trecut de Minaur Baia Mare, 33-28, iar Gloria Buzău a câștigat la Galați, 25-23.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
360050611181014
Vali Iliu  •  13 Mai 2019, 13:04

ce echipa frumoasa, acelasi decor ***, aceeasi sala stalinista

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

130360974128520
Oprea Frangulea  •  13 Mai 2019, 11:45

Felicitari fetelor de la Valcea pt performanta de a fi campioane bravo lor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Mai 2019, 11:11

Ce înseamnă o relația bună de PR? Tot anul nimeni de la GSP nu a scris rău de echipa din Vâlcea sponsorizată tot de Primărie și tot de PSD...Nea Ursescu Nea Ursescu...Poate o să se împace Tolo cu Firea, o să primiți bani de imagine și brusc o să reevaluați echipa de handbal feminin

Vezi toate comentariile (4)
Comentează