SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Visând la Final 4. Gloria Bistrița joacă împotriva danezelor de la Ikast, echipă care are 6 trofee europene în vitrină

Articol de - Publicat sambata, 29 februarie 2020 12:17

În sezonul său de debut în cupele europene, Gloria Bistrița a avut un parcurs mai mult decât onorabil. Echipa pregătită de Horațiu Pașca a trecut de faza grupelor și va întâlni în "sferturi" echipa daneză Ikast Herning.

Un nume mare în handbalul danez, o formație care în istoria sa a câștigat două Cupe EHF, de două ori Cupa Cupelor, o Supercupă a Europei și o dată City Cup. În plus, a ajuns în Final Four-ul Ligii Campionilor în 2014.Locul 5 în campionatul danez, Ikast are în lot o serie de jucătoare extrem de valoroase. 

E vorba, în primul rând de internaționalele norvegiene Helene Fauske, Vilde Johanesen, Tonje Loeseth și Stine Skogrand. Portarul suedez Jessica Ryde, nemțoaica Sabine Englert, dar și danezele Sarah Iversen și Emma Friis întregesc pleiada de vedete ale trupei antrenate de Kristian Kristensen.

"E o echipă extrem de imprevizibilă. Azi joacă handbalul cel mai bun, mâine sunt de nerecunoscut. Și rezultatelor lor sunt la fel. Sper să le prindem într-o zi nu prea bună și să reușim o victorie. Bistrița nu are nimic de pierdut, își joacă șansa și, de ce nu, putem visa și noi chiar la calificare", a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

SCM Râmnicu Vâlcea visează la calificare, dar gripa le dă mari bătăi de cap antrenorilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  01 Martie 2020, 09:26
Postat de Adrian Popescu pe 29 Februarie 2020, 13:48

Cum se scrie istoria....la Brasov lacrimi la Bistrita fericire...asa- i cand face Tolo jocurile...

Nu-i ajuta D-Zeu , roata se invarteste si toate se platesc pe lumea asta !

1391972634181505
Adrian Popescu  •  29 Februarie 2020, 13:48

Cum se scrie istoria....la Brasov lacrimi la Bistrita fericire...asa- i cand face Tolo jocurile...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează