SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM U20

Zid nordic » România a fost învinsă în semifinale de Danemarca și va lupta pentru bronz cu Germania

Cristina Laslo a marcat șapte goluri cu Danemarca // Foto sportpictures.eu
Cristina Laslo a marcat șapte goluri cu Danemarca // Foto sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Româncele au intrat în meciul de ieri de la Moscova cântând imnul din toată inima. Generația lor e obișnuită cu succesele și cu începuturile emoționante de meciuri.

Medaliate cu aur la junioare, fetele născute în 1996 și 1997 au ajuns neînvinse la întâlnirea cu Danemarca, după meciuri istovitoare, câștigate uneori la limită, așa cum s-a întâmplat în optimi și în sferturi de finală, cu Japonia, respectiv Croația.

Danemarca are și ea o generație de excepție, iar ciocnirea dintre cele două formații a dat un meci plin de substanță. În prima repriză lucrurile au fost echilibrate, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă decisiv. Un gol sau două, aceasta a fost marja.

România a punctat prin Laslo, Ostase, Polocoser sau Ilie, iar portarul Dumanska a fost din nou una dintre piesele de rezistență. 14-12 în favoarea Danemarcei a fost rezultatul după încheierea primelor 30 de minute.

Diferența s-a făcut însă după pauză, când România a avut un atac steril. Handbalistele antrenate de Ion Crăciun nu au marcat timp de șase minute, iar nordicele s-au dus la 17-13. O plasă de siguranță care le-a făcut să fie mai lucide în atac, în timp ce România a intrat în criză.

Ratările au fost numeroase, totuși a existat o rază de speranță atunci când "tricolorele" s-au apropiat la două goluri, la 22-20.  Danezele au simțit imediat ghimpii presărați de adversare și au replicat. Cu zece minute înainte de final era 24-20.

Scorul final a fost 28-25, cu două reușite legate ale Cristinei Laslo. Danemarca merge în finala mare, iar România în finala mică, unde va întâlni azi Germania, formație cu care a făcut egal în grupe.

Drumul pâna la finala mică:

  • 43-21 Kazahstan
  • 23-17 Argentina
  • 38-15 Egipt
  • 30-12 Spania
  • 29-29 Germania
  • 32-31 Japonia
  • 21-20 Croația
  • 25-28 Danemarca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
piet
piet  •  15 Iulie 2016, 12:12

fetele astea au valoare puteau castiga locul unu din pacate federatia a actionat cu jumatati de masura ! CE CAUTA CRACIUN ACOLO ? nu intelegeti ca antrenorii sunt vax albina ? SUNT SLABI PREGATITI ,LIPSITI DE IMAGINATIE,IMPULSIVI ,FARA DARUL DE A PUTEA MOBILIZA, EXPLICA SI DE A CITI JOCUL !,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează