SPORTURI  »  HOCHEI  »  ROMÂNIA

INCREDIBIL Hocheiştii români care au cîntat imnul Ungariei au fost premiaţi

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 ianuarie 2012 15:31

Consiliul Secuiesc i-a premiat pe jucătorii echipei naţionale de hochei a României care au cîntat în urmă cu o lună imnul Ungariei la meciul dintre cele două reprezentative.

Jucătorilor de etnie maghiară au primit premiul " Gabor Aron" pentru "conduita exemplară" de care au dat dovadă.

"Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul internaţional desfaşurat în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari. Au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul National Secuiesc cu premiul «Gabor Aron»", a notat Szekelyhon.ro.

Citeşte şi: Hocheistul Peter Levente: "Sînt ameninţat cu moartea. Eu fac parte din comunitatea maghiară, habar n-am de versurile imnului României"

"Înaintea partidei de hochei dintre România şi Ungaria, sportivii noştri de elită au dovedit respect faţă de ambele ţări. După intonarea imnului României, ei au cîntat împreună cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc. Prin gestul lor de a-şi asuma public identitatea, au arătat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor ţinutului secuiesc şi au obţinut merite deosebite în lupta pentru autonomia ţinutului secuiesc", a arătat continuarea.

Citeşte şi: Declaraţie-şoc a celui mai bun hocheist din naţionala noastră: "Nu România, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1"

Jucătorii naţionalei României de hochei pe gheaţă au cîntat, în luna decembrie, imnul Ungariei, în timp ce pe cel al Romaniei l-au ignorat complet.

Gabor Aron a fost în 1948 unul dintre conducătorii forţelor revoluţionare mahiare din Transilvania. A condus rezistenţa din comitatul Trei Scaune (judeţul Covasna) împotriva trupelor Imperiului Austriac.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
mihrp
mihrp  •  03 Februarie 2012, 13:24

Mai GSPistilor nu mai scrieti titluri aiurea doar sa va citeasca lumea; premierea s-a facut de catre o organizatie nonguvernamentala, care are tot dreptul sa faca cum crede de cuvinta, in niciun caz de catre vreo oficilitate din Romania.

cristinaco71
cristinaco71  •  24 Ianuarie 2012, 11:04

Ce inseamna " Consiliul National Secuiesc "??? Acestia sunt platiti de catre ROMANIA???? Ar trebui sa NU MAI PRIMEASCA NICIUN BAN DIN PARTEA ROMANIEI aceste consilii ANTIROMANESTI. Daca vor sa existe a primeasca bani de la ungurii lor "mult iubiti"! GATA TREBUIE SA PUNEM PUNCT TUPEULUI SI NESIMTIRII acestor asa numiti "secui"! SA INTELEAGA CA AICI ESTE ROMANIA!!!

szistike
szistike  •  24 Ianuarie 2012, 02:02

cat timp secuii va dau clasa la hochei pana atunci sa nu va aud gura. desfintati prostilor nationala de hochei, nici o problema, secuii o sa organizeze turnee amicale, dar turnee foarte tari cu tarti ca Ungaria, Austria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croatia si Tinutul Secuiesc. si asa tinerii maghiari o sa aiba mai multe sansa sa se afirme. nu veti intelege niciodata secuii si patriotismul lor. iar daca vreti razboi, veti avea. omul secui nu se teme de bataie.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează