SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

Reacția lui Laszlo Dioszegi după scandalul din hochei: „Suntem secui, nu ne-am dezis niciodată. Imnul secuiesc se cântă de o sută de ani”

Laszlo Diosegi, patronul lui Sepsi
Laszlo Diosegi, patronul lui Sepsi

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 18:12 / Actualizat joi, 12 mai 2022 18:46

Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi, a vorbit despre scandalul de la finalul meciului de hochei România - Ungaria, unde jucătorii „tricolori” au cântat așa numitul „imn” al Ținutului Secuiesc.

Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”
Scandal
Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”

Dioszegi este de părere că s-a creat o tensiune prea mare în jurul acestui moment. Acesta consideră că „tricolorii” nu au greșit cu nimic în momentul în care se cânta „imnul” Ținutului Secuiesc.

Laszlo Dioszegi: „Imnul secuiesc se cântă de o sută de ani”

„Eu nu sunt în măsură să vă dau un răspuns, trebuie să discutăm cu cei de la Miercurea Ciuc, Gheorgheni și de la Sfântu Gheorghe de la hochei. Noi vrem să fim respectați și să respectăm pe toată lumea. Eu așa am auzit și am văzut și imaginile.

Galeria celor din Ungaria, care a avut 2000 de oameni, a cântat imnul Ungariei. Apoi, jucătorii echipei naționale au ascultat, dar nu au cântat imnul. Cred că s-a făcut prea multă zarvă și consider că mai bine am discuta situația hocheiului românesc.  

Niciodată nu am fost în politică și nici nu o să fiu, deci nu pot să-mi dau cu părerea. Suntem secui, nu ne-am dezis niciodată. Nu trebuie să imflamăm situația. Trebuie să rămânem la sport. Imnul secuiesc se cântă de o sută de ani. Nu e un cântec contra României, Ungariei sau oricărei alte țări. 

Nu trebuie să facem așa de mare tam-tam față de ce s-a întâmplat. Din ce am văzut eu jucătorii nu au cântat. Inclusiv căpitanul a zis că nu au cântat”, a declarat Laszlo Dioszegi la emisiunea „Digi Sport Special”.

Citește alte știri de actualitate:

Se destramă naționala?! » Ce plănuiesc „tricolorii” de etnie maghiară, după acuzele de trădare și non-combat la Mondialul din Slovenia
SCANDAL
Se destramă naționala?! » Ce plănuiesc „tricolorii” de etnie maghiară, după acuzele de trădare și non-combat la Mondialul din Slovenia
Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”
SCANDAL
Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
cristi05
cristi05  •  13 Mai 2022, 08:28

Intrebarea mea e simpla - care secui? secui declarati la recensamantul din 1992=831, recensamantul din 2002=532, recensamantul din 2011=? (nu mai apar). Deci Tara Secuilor este fara secui. Dl. D aveti idee despre istoria secuilor - rascoalele de la 1562 si 1595. de ex. va spun ceva despre relatia maghiari - secui (conducatorii secuilor trasi in teapa de maghiari); ca secuii l-au sprijinit pe Gh. Doja stiti ? ca secuilor le-a fost luata autonomia de catre guvernul de la Budapesta in 1876 aveti idee ? daca ati trai intr-o tara care va oprima ati mai fi ajuns in finala cupei Romaniei, beneficiind si de sprijin material direct de la Budapesta ? daca germanii ar da bani direct locuitorilor sau unor asociatii germane din Lorena si Alsacia, credeti ca francezii ar accepta cum facem noi ?. sa fim seriosi, aveti toate drepturile civile necesare si existente in tartatele internationale si aveti toate drepturile pe care le au si ceilalti locutori din Romania. Ar fi momentul sa ne vedem toti de treburile noastre, ca oricum sunt vremuri grele pentru toti, si sa terminati odata cu frustrarea asta isorica legata de marea ungarie care nu va mai reveni vreodata (cum n-o sa mai revina nici imperiu roman, dacia, imperiul habsburgic sau cel tarist). asta e, ca va place sau nu.

100856222407921
Marius George  •  13 Mai 2022, 05:58

Laszlo Dioszegi *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

opinez
opinez  •  12 Mai 2022, 20:42

Poate si unii hocheisti aunt spritari dar nu scot carafa pe gheata…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează