SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

EXCLUSIV Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”

Mircea Constantin, în galben / FOTO: Imago-Images
Mircea Constantin, în galben / FOTO: Imago-Images

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2022 20:36 / Actualizat marti, 10 mai 2022 22:37

Mircea Constantin, unul dintre cei trei jucători care au plecat la vestiar și nu au luat parte la intonarea imnului secuiesc, imediat după meciul România - Ungaria, de la Campionatul Mondial, și-a expus punctul de vedere, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Mircea Constantin, unul dintre cei trei jucători care au plecat la vestiar și nu au luat parte la intonarea imnului secuiesc, a explicat pentru GSP.ro: „Noi știam ce o să urmeze. Fanii din Miercurea Ciuc fac parte din galeria Ungariei și le-au cerut jucătorilor să stea și să cânte, că și ei i-au sprijinit tot timpul la club". 

Căpitanul naționalei de hochei, după scandalul de la CM: „Ce să fac? Să plec de pe gheață și să îmi bată obrazul la Miercurea Ciuc?”
SCANDAL
Căpitanul naționalei de hochei, după scandalul de la CM: „Ce să fac? Să plec de pe gheață și să îmi bată obrazul la Miercurea Ciuc?”

Mircea Constantin, după scandalul de la CM de hochei: „I-am auzit cântând”

Acesta a continuat: „Eu cu Gliga și cu Berdilă ne-am dat seama că vor să cânte, că se mai întâmplase și cu Slovenia. Eu nu mă simt secui, nu puteam să fac asta, și ei la fel. Au cântat cu galeria și jucătorii noștri, i-am auzit. Fiindcă fanii cântă acel imn pentru românii din acele zone, nu pentru unguri. 

Nu sunt de acord, mai ales că erau în culorile României, dar îi înțeleg. Ei se simt secui, sunt din acele zone, dar știu că își dau viața pentru naționala României. Nouă nu ne-au reproșat că n-am rămas pe gheață, suntem prieteni între noi".

Vezi și alte știri despre scandalul de la Campionatul Mondial de hochei:

Scandalul de la Ungaria – România provoacă tensiuni în coaliția de guvernare: „Tanczos Barna a umilit România! Cer premierului să-l demită”

Nu e prima oară! Imagine descoperită după 11 ani: România, cu Tanczos Barna în poza de grup, a sărbătorit cu steagul secuiesc promovarea după CM Hochei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
1040221349386743
Coldman Vic  •  11 Mai 2022, 14:39

Este vina vedetei de primarita Firea care nu a făcut nimic pentru București. Numai talente și firme pentru neamuri și clientela. Patinoarul Flamaropol nu a vrut să-l termine, mai are puțin și cade. A dat bani numai la firmele ei fantomă. Cum sa promovam la națională jucători de la echipele bucureștene dacă nu vrem sa avem patinoare în București. Rușine Firea. Nu ai făcut nimic tu cu PSD-UL tău și acum aveți nesimțirea să-l criticați pe Nicușor Dan. Ați lăsat în urmă un oraș falimentar. De aceea avem jucători numai de etnie maghiară. Nu avem ce face defilam cu ei.

395169085516796
György Pauli  •  11 Mai 2022, 13:50
Postat de mocirlaautohtona pe 11 Mai 2022, 07:50

vezi tu...xenofibia e din celalalt sens. puteau sa cante ce cantec voiau ei, puteau sa bage si manele ( desi acolo era gresit din alte motive), dar nu ceva ce se numeste "imnul tinutului secuiesc", adica a unei zone din tara ta unde se militeaza pt autonomie. daca nu stiai, conform constitutiei integritatea teritoriala nu poate fi negociata. unii au murit sa apere teritoriul romaniei si noi ne oripilam ca nu au fost lasati etnicii maghiari sa cante cante alt imn decat cel al Romaniei. Canti ce vrei in privat, dar in public, cat porti echipamentul Romaniei, esti roman sau te lasi de meserie.

Nu am nimic împotrivă, ceea ce spui este perfect adevărat din punctul de vedere al unui etnic român. Dar, în primul rând trebuie să-ți spun că acel imn nu este al vreunui ținut, cum în mod eronat se tot scrie pe aici, ci este imnul secuilor sau imnul secuiesc, al cărui text chiar n-ar trebui să deranjeze pe nimeni, însă presa nu prea se obosește să-l traducă sau să-l înțeleagă. Și acest imn nu a luat naștere în zilele noastre, ci acum 100 de ani. Să știți că, la rândul lor, și sașii au imnul lor, intitulat ”Siebenbürgen, Land de Segens", pe care l-au cântat și pe vremea lui Ceaușescu. Dar asta nu deranjează prea mult, fiindcă sașii au devenit foarte puțini ca număr, în timp ce la secui problema e mai delicată, da, din cauza acelei autonomii despre care se tot vorbește de 30 de ani încoace.

controlor
controlor  •  11 Mai 2022, 12:31

A spus clar:ciucanii au dat viata pentru Romania,nu au cantat impotriva Romaniei,cantecul fiind una regionala a Tinutului Secuiesc! Care este problema???Fara rasism si xenofobie !!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează