SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”

După intonarea imnului Ținutului Secuiesc, din tribune s-a scandat entuziast
După intonarea imnului Ținutului Secuiesc, din tribune s-a scandat entuziast "Ria, ria, Ungaria!" în timp ce ambele echipe salutau suporterii

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2022 23:17 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 07:37

Alexandru Nistor, secretarul general al Federației de Hochei pe Gheață, îi acuză pe jucătorii de etnie maghiară din naționala României că „au trădat țara, nu au vrut să joace” la meciul cu Ungaria, de la recent încheiatul Campionat Mondial!

Acuzații socante dinspre Federație: „Sportivii de etnie maghiară s-au întors împotriva României”

Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Sportivii de etnie maghiară nu au vrut practic să joace, patinau în gol, dădeau cu crosa pe lângă adversari. Puteam să intrăm în prima grupă, dar ei s-au întors împotriva țării pe care o reprezintă. Au făcut figurație, să fim serioși. 

Nu au jucat cu inima pentru România, ci pentru Ungaria! Știu că sunt acuzații grave, dar așa s-a văzut. Au fost născuți și crescuți de o țară, România, iar ei au trădat. Păstrând proporțiile, e ca la război, au întors armele împotriva țării lor”, a declarat Nistor, conform ProSport.

„Eram doar 3 români în toată federația, se vorbea numai în maghiară”

Ulterior, oficialul Federației a continuat „tirada” referindu-se la Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Nu este, însă, ceva întâmplător. A fost încurajată această atitudine de Tanczos Barna, fostul președinte al FRH. Eu am fost secretar general și în 2009, când era el șef, dar am plecat pentru că nu mai suportam ce se petrecea. Eram doar 3 români în toată federația și se vorbea numai în maghiară. Nu am stat pentru un salariu, am avut demnitate și am părăsit instituția. 

Nici nu vreau să vă spun cum vorbea el despre România. Este un naționalist maghiar, aș zice poate chiar spre extremă. A încurajat tot timpul comportamentul pro-Ungaria și anti-România. După câțiva ani cu „răposata” conducere s-a ajuns la o datorie de peste un milion de euro a federației! Abia după ce au venit domnul Florian Gheorghe și Alexandru Hălăucă s-au îndreptat lucrurile și acum sunt puțin pe plus din punct de vedere financiar”.

„Vor fi măsuri dure”

Nistor anunță și măsuri după incidentele de la Campionatul Mondial: „Vom face o ședință a Biroului Federal în care vom lua o decizie cu privire la aceste fapte deosebit de grave. Cu siguranță vor fi măsuri dure. Eu sunt un patriot, îmi iubesc țara și așa ceva nu poate fi tolerat. Am fost plecat peste 35 de ani din România, dar nu mi-am schimbat o dată pașaportul cu al altei țări. Suntem români și trebuie să fim mândri de asta. Ei mănâncă o pâine din această țară și trebuie să respecte. 

Regulamentul la Campionatul Mondial este clar: cele două echipe se pun, față în față, perpendicular pe tribune, la finalul meciului și se ascultă imnul formației care a câștigat. Acum, ei s-au pus direct cu fața spre tribune și au cântat imnul Ținutului Secuiesc! Se vede și pe imagini, s-a văzut și la fața locului. Cei care spun altceva mint”.

„Ce a făcut Monica Iacob Ridzi n-o să uit niciodată”

Secretarul general al Federației de Hochei pe Gheață a povestit și cum fostul ministru al Sportului Monica Ridzi l-a înfruntat pe primarul orașului din Miercurea Ciuc pe o temă similară: 

„A existat și un ministru care a avut o atitudine demnă de toată lauda. Doamna Monica Iacob Ridzi, de față cu mine, cu doamna Elisabeta Lipă, cu domnul Bellu și cu Puiu Gașpar, de la schi, a făcut un gest extraordinar. 

Când am informat-o că la Miercurea Ciuc, la toate partidele din campionat, se cântă imnul Ținutului Secuiesc, dumneaei a pus mâna pe telefon și l-a sunat direct pe primarul orașului. L-a făcut cu ou și cu oțet și i-a explicat că orașul pe care îl conduce se află în România și trebuie să respecte această țară! A fost un moment pe care nu îl voi uita toată viața mea”

Lotul României:

  • Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.
  • Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert
  • Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.
Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”
Scandal
Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”
Căpitanul naționalei de hochei, după scandalul de la CM: „Ce să fac? Să plec de pe gheață și să îmi bată obrazul la Miercurea Ciuc?”
SCANDAL
Căpitanul naționalei de hochei, după scandalul de la CM: „Ce să fac? Să plec de pe gheață și să îmi bată obrazul la Miercurea Ciuc?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (71)
dobrin
dobrin  •  11 Mai 2022, 20:42
Postat de gigelos pe 11 Mai 2022, 17:41

Am avut curiozitatea sa caut traducerea Imnului Secuilor ,,Cine știe încotro, încotro ne duce destinul Pe drumuri aspre, în întunericul nopții Mai ajută-ți încă o dată poporul spre victorie Regele Csaba, pe cărări de stele! Un pumn de secui se macină precum stânca, Pe o mare a luptelor dintre popoare Valurile ei s-au revărsat peste noi de mii de ori Nu părăsi Ardealul, Dumnezeul meu!'' Asta e !

Versiunea asta nu e buna, sa vina Guta cu Salam sa o transpuna pe manele. In loc de regele Csaba sa puna regele Cioaba.

befree
befree  •  11 Mai 2022, 19:35
Postat de gigelos pe 11 Mai 2022, 17:41

Am avut curiozitatea sa caut traducerea Imnului Secuilor ,,Cine știe încotro, încotro ne duce destinul Pe drumuri aspre, în întunericul nopții Mai ajută-ți încă o dată poporul spre victorie Regele Csaba, pe cărări de stele! Un pumn de secui se macină precum stânca, Pe o mare a luptelor dintre popoare Valurile ei s-au revărsat peste noi de mii de ori Nu părăsi Ardealul, Dumnezeul meu!'' Asta e !

Cantecul secuilor ar trebui ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  11 Mai 2022, 17:50
Postat de octavianus pe 11 Mai 2022, 16:40

daca tie acest imn iti pare un simplu "Doamne ocroteste-i pe romani" eu imi cer scuze ca am comantat pe aici.....textul tradus......care victorie ? Ardealul Dumnezeul nostru ?......... „Cine știe încotro, încotro ne duce destinul Pe drumuri aspre, în întunericul nopții Mai condu-ți înca odată poporul spre victorie Prințule Csaba, pe cărări de stele! Un pumn de secui se macină precum stânca, În marea luptelor dintre popoare Valurile ei s-au revărsat peste noi, vai, de sute de ori Nu lăsa să piară Ardealul, Dumnezeul nostru!”

Vrei sa-ti dau versurile de la "Doamne ocroteste-i romani" sau de la "Doina" lui Eminescu? Ambele muuult mai agresive decat "imnul secuilor".

Vezi toate comentariile (71)
Comentează