SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Cum arată micul dejun al medicilor de gardă de la „Nasta”: un crenvurst și unt! Firma de catering e abonată la contracte cu instituții publice conduse de PSD

Articol de , , - Publicat luni, 30 septembrie 2019 07:00

În această dimineață, medicii de gardă de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din fostul corp Filaret, au avut o surpriză când au primit micul dejun.

În caserolele albe se află doar un crenvurst și un unt de masă minuscul. Deși contractul nu apare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), sursele Libertatea din spital au dezvăluit că firma care are contract de catering cu spitalul este Libro Events SRL.

Spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătății. Managerul Spitalului, Beatrice Mahler, a confirmat pentru ziar că e vorba de firma Libro și că au mai primit reclamații din spital, săptămâna trecută.

meniu 3 1024x768 1
Așa a arătat micul dejul de azi al medicilor la „Marius Nasta”

„Da, am avut multe reclamații și de la pacienți, și am avut reclamații și de la doctori. Asistenta de dietetică a făcut un nou meniu și, de la 1 octombrie, el va fi mult îmbunătățit, atât pentru medici, cât și pentru pacienți”
Beatrice Mahler, manager spital ”Nasta”

Firma de catering, Libro Events, este deținută de Mihaela Neagu, fosta șefă la clubul Olimpia și preferată de primarul PSD Florea pentru concerte și evenimente pe sute de mii de euro.

Șefă la Olimpia, afaceri cu statul prin propria firmă!

Despre afacerile Mihaelei Neagu cu statul, echipa de investigații scrie încă din 2013.

Pe când era șefă a clubului Olimpia, acesta a derulat mai multe contracte cu firma AMMA General Store.

Compania avea acționar din Lehliu Gară, de unde Neagu își începuse ascensiunea accelerată lucrând “la un peco”. “E doar o coincidență”, spunea Neagu în discuția cu jurnaliștii. Firma și-a schimbat numele în Libro Events. Iar acum, unic asociat și administrator este Mihaela Neagu. Concluzia auditorilor MTS? ”La Clubul Sportiv Olimpia București s-a derulat o afacere spectaculoasă și secretă, care i-a adus statului un prejudiciu de milioane de euro”.

Zilele Sectorului 5

În 2018, Libro Events a fost contractată pentru a se ocupa de tunul Zilele Sectorului 5. Atunci, într-o afacere care însuma 700.000 de euro, compania nu s-a mai ocupat nici de promovarea evenimentului și nici de bannere, conform mai multor evidențe publicate de Libertatea. “N-am mai avut timp”, a punctat șefa Mihaela Neagu. Onorariile artiștilor au fost impresionante.

11.000 €a primit Dan Bittman ca prezentator și încă 11.000 euro pentru trupa Holograf!

În urma investigației jurnalistice, Primăria Sectorului 5 a plătit mai puțin.

 

Beatrice Mahler, managerul spitalului: ”Am mai avut probleme cu mâncarea”

Revenind la contractul cu Spitalul de Pneumoftiziologie, iată ce spune managerul Beatrice Mahler.

-Bună ziua, contractul cu firma Libro nu apare în sistemul de achiziții publice. Ne puteți spune, vă rugăm, de ce?
-Noi avem bucătăria în reparații și am organizat o procedură internă de achiziție, nefiind suma foarte mare. Oricum, în mod normal, în decembrie spre că bucătăria va fi gata, e un contract temporar, care durează din august și până în decembrie.

-Libro livrează mîncare și pentru pacienți și pentru medici?
-Da.

-Cât e suma, vă rugăm?
-Nu o cunosc exact, dar vă trimit contractul.

-Da, vă rugăm, e un document public. (n.r am făcut cerere, vom primi contractul) Ați mai avut reclamații în privința mâncării?
-Da. Inițial, eu intram prin saloane și era bine. Oamenii erau mulțumiți. Apoi n-am mai fost așa și au fost multe reclamații de la pacienți.

-Ce au reclamat oamenii mai exact?
-De pildă, medicii au spus că au primit o singură bucățică de brânză topită. Cei de la firmă au venit imediat și au mai adus una. Dar să știți că m-am ocupat ca această achiziție să fie corectă și am repetat-o, când a avut loc.

-De ce?
-Pentru că, pe siteul spitalului, acolo unde cei de la achiziții postaseră anunțul, nu puseseră ora la care se deschideau ofertele și nici componența comisiei. Nu mi se pare normal, noi suntem foarte transparenți. Când am repetat achiziția, am făcut-o astfel încât să fie o comisie mult mai largă, mai reprezentativă, în care au intrat și asistente, de pildă

„E un contract pe care sincer nu mi l-am dorit, căci bucătăria spitalului asigură porții mai generoase, dar nu am avut ce face, din cauza lucrărilor la bucătărie”
Beatrice Mahler, manager spital ”Nasta”

-Astăzi de dimineață medicii de gardă au primit un crenvurst și un pachețel de unt.
-Nu știu asta, nu mi-au reclamat încă. (n.r. managerul revine după primul apel) Am vorbit și cu asistenta de dietetică. Vom schimba meniul, va fi mult schimbat în bine.

-De când, vă rugăm?
-Din 1 octombrie, am zis să fie o lună plină. E foarte important pentru pacienți să fie un meniu bun, noi așa gîndim.

-Și asta înseamnă mai mulți bani?
-Nu, în niciun caz! Există niște norme de preț și de calitate. Firma trebuie să le respecte. Deocamdată, de la 1 octombrie, îmbunătățim micul dejun și apoi vedem.

Libertatea a contactat și firma Libro Events. Au spus că Mihaela Neagu se afla într-o ședință, iar colegii au punctat că “vor reveni cu un răspuns, mulțumim pentru informație”.

7.600.000 €cifră de afaceri Libro Events

Ce reprezintă, în prezent, Libro Events? Conform termene.ro, cifrele sunt următoarele:

  • 7,6 milioane de euro cifra de afaceri pe ultimul an, 2018.
  • 440.000 euro profit.
  • 660 de angajați.
  • 9 ani de zile vechime, cu denumirea schimbată acum 6 ani, în iulie 2013.

Iată contractul încheiat între firma de catering și Spitalul „Marius Nasta”:

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează