SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  #MERGEMDUPASISTEM

DNA l-a chemat să le arate procurorilor „împărțirea la 3” pe Claudiu Georgescu, cel surprins de Libertatea când cerea șpagă din fonduri europene

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2019 07:00

Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar de fraudă pe fonduri europene după ce marți, 19 martie 2019, Libertatea a publicat filmări, fotografii și înregistrări în care Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR), pretindea mită de la un programator.

„O parte este a ta și două sunt ale noastre! E împărțire la 3, ce Doamne, iartă-mă!” Claudiu Georgescu către IT-istul Emil Alexe

Pe baza reputației celor 15 membri ai săi, mari companii românești și străine de materiale de construcții, APMCR accesase fonduri europene.

Unul dintre proiecte prevedea ca un IT-ist să primească suma de 21.500 de lei pentru realizarea unui site și actualizarea acestuia cu informații.

„Claudiu Georgescu, președintele asociației, mi-a cerut să scot 13.500 de lei, din care două treimi să i le dau lui”, a spus programatorul Emil Alexe, care a contactat Libertatea.

O echipă a ziarului l-a însoțit pe IT-ist în supermarketul Auchan, unde Georgescu îi dăduse întâlnire, ca să-i explice ruta mitei.

În înregistrările făcute joi, 14 martie, șeful asociației, care nu știa că e urmărit de echipa de investigații a Libertății, cere, fără nici o reținere, para-ndărăt.

„O parte este a ta și două sunt ale noastre! E împărțire la 3, ce Doamne, iartă-mă!”, se aude spunând Claudiu Georgescu, printre multe alte fraze în care solicită mită.

După publicarea articolului, Georgescu n-a vrut să-și explice gestul, iar patru mari companii BASF România, Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL și Saint-Gobain România și Celco au anunțat că se retrag din asociația condusă de Georgescu, acuzând că nu pot fi reprezentate de o asemenea conduită.

Conform unor surse din APMCR, DNA a chemat mai mulți oameni implicați în proiectele europene la audieri, pentru săptămâna viitoare.

Claudiu Georgescu este printre cei convocați de procurorii anticorupție.

 

Citește și:

VIDEO | Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, înregistrat când cere șpagă din fonduri europene: „O parte este a ta și două sunt ale noastre! E împărțire la 3, ce Doamne, iartă-mă!”

Cum reacționează șeful Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții când află că a fost înregistrat cerând șpagă: „Asta e o chestie despre care eu… Nu am ce să zic despre ea…”

VIDEO – Înregistrarea șocantă a discuției din supermarket în care șeful Asociației Producătorilor din Construcții cere șpagă din fonduri europene! Libertatea a solicitat reacții de la cele 15 mari firme care compun APMCR

Răspunsul incredibil al companiei Arcon în cazul șpăgii din fonduri europene, cerută de Claudiu Georgescu: „Ați distrus imaginea unui om pentru o mare MITĂ de nici 2.000 euro”

Celco, a patra companie mare care se retrage din APMCR, după ce Libertatea a publicat înregistrarea șocantă cu președintele Asociației care cere șpagă în supermarket

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close