SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Corina Căprioriu vrea să-şi cumpere un apartament în Bucureşti şi şi-a stabilit noul obiectiv: "Merg pînă la Rio. Acolo vreau aurul!"

Corina Căprioriu priveşte în viitor, arătînd steagul României +1   FOTO
Corina Căprioriu priveşte în viitor, arătînd steagul României

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 01 august 2012 00:57

Corina Căprioriu nici nu vrea să audă de retragere. "Mai am destulă motivaţie. Şi dacă aş fi fost campioană olimpică aş fi continuat!"

La o zi după ce a luat argintul olimpic la 57 de kilograme, Corina Căprioriu simte din plin efortul depus pe tatami. "Nici nu-mi mai simt mîinile. Ştiţi senzaţia aia cînd vii de la piaţă cu un pepene greu sau cari o plasă plină de cumpărături?

Cînd ajungi acasă nici nu-ţi mai simţi braţele. Aşa sînt eu", explică ea. "Toate mă dor. Şi picioarele, şi gîtul, parcă am împins vagoane".
Rîde însă cu gura pînă la urechi. Glumeşte. "De ce să nu fiu bucuroasă? Nu am de ce? Cît am muncit pentru medalia asta...", afirmă Corina.

Şi acum îşi aduce aminte de antrenamentele epuizante, de dinainte de Olimpiadă. "Timp de 30 de minute, aveam cîte un adversar nou la fiecare două minute. Vă daţi seama cum arătam după un efort susţinut de jumătate de oră? Aveam o pauză de 15 minute şi apoi alte 30 de minute de sparring".

"Am ajuns la maturitate!"
Corina crede că a putut ajunge pe podium la Olimpiadă şi pentru că a ajuns la o anume maturitate. "Cînd eram mai tînără, eram prea impulsivă. Mergeam peste adversari, mă enervam că nu puteam să-i proiectez . Am învăţat să fiu mai calmă, să aştept, să nu mă grăbesc, să rămîn tot timpul concentrată. Şi Piţi, cum îi spunem noi Alinei, cînd a ieşit campioană olimpică, tot 26 de ani avea", spune Corina.

Şi-a stabilit deja obiectivul viitor. "Vreau să fiu campioană mondială. O să muncesc şi mai mult, plus că medalia asta mi-a dat încredere că pot". Nici prin cap nu-i trece să se retragă. "Cînd, acum cînd sînt în vîrf? Nici vorbă. Ne vedem la Rio, merg acolo după aur!", promite Corina.

A reuşit ca antrenor ce nu a putut ca sportiv

lorin Bercean spune că şi-a dorit întotdeauna să cîştige o medalie la Olimpiadă. Nu a putut ca judoka, dar a făcut-o ca tehnician.

Florin Bercean, antrenorul lotului de judo, se simte un tehnician împlinit. "Abia am trăit această senzaţie, e visul oricărui antrenor să cîştige cît mai multe medalii. Am mai avut posibilitatea la Sydney, dar ne-am oprit lîngă podium. A fost frustrant", spune Bercean.

"Cu puţin noroc am fi putut cîştiga chiar trei medalii. Dar, în sport, s-a dovedit că secundele sînt prea lungi cîteodată! Dumnezeu a întors soarta şi în ziua următoare secundele au fost lungi pentru alţii", a spus Bercean, făcînd referire că Andreea Chiţu a pierdut în ultima secundă, iar apoi Căprioriu a cîştigat în semifinale cînd mai erau 7 secunde!

În continuare o să ia o mică pauză. "O să merg acasă, să stau lîngă familie! Cît, nu ştiu! Uite, să vă povestesc ceva. După Olimpiada de la Sydney, m-am dus la mine, la Cluj, la club, la CSM. Şi am făcut cerere de concediu. Nu mai avusesem concediu de patru ani. Şi am scris în cerere anii: 1997, 1998, 1999 şi 2000!

Directorul meu, profesorul Ioan Mănăştiurean, s-a uitat la mine şi m-a întrebat, în glumă: «Mă, tu eşti bolînd?!». Am plecat în concediu. Ştii cît am stat acasă? 10 zile! Nu poţi, te trage aţa, şi acasă, fac ce fac, şi iar mă duc la sala de antrenament", a adăugat Bercean.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alexiss79
alexiss79  •  02 August 2012, 02:27

BRAVO SI MULTUMIM PENTRU ACEASTA MEDALIE !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează