SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  CEREMONIA DE DESCHIDERE

"Să inspiri lumea"

vancouver
vancouver

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2010 00:00

Doar o zi a mai rămas pînă la  startul celei mai importante competiţii a anului, Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver. Ceremonia de deschidere, aflată sub titulatura "To Inspire the World" ("Să inspiri lumea"),  va avea loc, sîmbătă, 13 ianuarie, ora 4.00 (ora României) şi va fi transmisă în direct de TVR 1 şi Eurosport.

Deşi nu s-a făcut public niciun detaliu legat de spectacolul care va avea loc în cadrul ceremoniei, surse din cadrul organizatorilor şi din rîndul voluntarilor au afirmat că show-ul va fi unul de excepţie, cu multe surprize. Firma care s-a ocupat de realizarea acestui eveniment este din Germania. Costurile totale ajung la 40 de milioane de euro.

Software-ul care va sta la baza  spectacolului cu lasere din deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost creat de doi români, Nagy Ştefan Szilamer şi Rakosfalvy Zsolt.

" Ceremonia de deschidere este cea mai mare şansa a noastră de a vorbi cu un public global şi de a spune povestea unei ţări contemporane, care va inspira lumea. Atît de mulţi canadieni talentaţi au împărţit gîndurile şi speranţele lor pentru ceremonie, în ultimele şase săptămîni, iar noi suntem foarte recunoscători ", a declarat John Furlong,directorul executiv al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă, de la Vancouver. (VANOC).

 Printre posibilele surprize se numără: un recital al cîntăreţei Celine Dion, un show oferit de compania de circ, " Cirque du Soleil" şi un spectacol de lasere.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează