SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ȘANSE LA CALIFICARE

Corespondență din Rio » CALCULE Unica variantă ca România să fie sigură de calificare: cinci puncte din trei meciuri!

0 contraatacuri a finalizat România în disputa cu Angola și unul singur cu Brazilia // Foto: Cristi Preda
0 contraatacuri a finalizat România în disputa cu Angola și unul singur cu Brazilia // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 10 august 2016 00:00

Asta e singura variantă la care România nu mai stă la mâna altor formații. Pentru a prinde cel puțin locul 4, ca să se califice în ”sferturi”, Neagu și compania nu mai au voie la pași greșiți.

România a pierdut cu Angola și Brazilia și mai are de jucat, în ordine, cu Muntenegru, Spania și Norvegia în grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio.

Medaliata cu bronz la ultima ediție a Mondialelor a jucat în Brazilia cel mai slab handbal al ei și și-a dezamăgit suporterii. Cei mai optimiști mai speră însă la un miracol.

Se leagă mereu de Campionatul Mondial din 2015, acolo unde "tricolorele" au fost învinse de Spania, Norvegia și Rusia în grupă, dar au trecut apoi de Brazilia, Danemarca și Polonia.

Angola a încurcat lucrurile

Socotită drept outsider în grupa A, cu șanse minime de a face vreun punct, campioana Africii, Angola, are 4 puncte după primele două jocuri!

Angolezele au învins luni noaptea cu 29-27 Muntenegru, vicecampioana olimpică, la capătul unui nou meci senzațional făcut de  Almeida, Bernardo, Kassoma și celelalte "nume mari" ale handbalului mondial.

Bojana Popovici, Katarina Bulatovici, Jovanka Radicevici și celelalte handbaliste pregătite de Dragan Adzici, cu Ligi ale Campionilor câștigate, medalii la JO, CE ȘI CM, au fost depășite net de niște handbaliste care evoluează în campionatul Angolei!

Două victorii nu mai ajung!

În aceste condiții, ce e de făcut pentru ca România să iasă din grupă? Să spere cel puțin la locul 4, ultimul care duce în "sferturi? În condițiile în care am pierdut meciul cu Angola, România pare "condamnată" să obțină cel puțin cinci puncte în cele trei meciuri rămase de disputat. Sigur există varianta și cu patru puncte, în condițiile în care trei echipe se află la egalitate, atunci criteriul de departajare fiind golaverajul între echipele în cauză.

"Am încredere în echipa mea. Am mai suferit înfrângeri și am știut întotdeauna să ne ridicăm! Sper ca și acum să se întâmple la fel", a declarat căpitanul Valentina Elisei Ardean.

Practic, după meciul cu Muntenegru se va stabili aproape totul. Numai victoria le va ține pe românce în viață, orice alt rezultat ducând spre zero șansele la ajungerea în "sferturi".

Egal cu Muntnegru la preolimpic

România și Muntenegru, care se vor întâlni azi, în "Future Arena" de la Rio, s-au calificat amândouă în urma turneului preolimpic de la Aarhus. În meciul direct, care nu mai conta decât pentru palmares, cei doi antrenori au decis atunci să-și menajeze vedetele.

Au jucat rezervele și a ieșit un meci egal, 23-23. Muntenegru a readus-o pentru Rio, în lot, pe Bojana Popovici, socotită de mulți cea mai bună jucătoare din lume, din toate timpurile.

După patru ani de pauză însă, și la 36 de ani, interul stânga nu a ieșit cu nimic în evidență. Muntenegrencele, ca și româncele, par total ieșite din formă.

32%a fost procentajul de reușită al aruncărilor româncelor în meciul cu Brazilia, față de 46 la sută în cel cu Angola

3goluri a marcat România de pe extremă cu Brazilia și 4 cu Angola

0contraatacuri a finalizat România în disputa cu Angola și unul singur cu Brazilia

CLASAMENT GRUPA A

1. Brazilia 2 2 0 0 57-41 4
2. Angola 2 2 0 0 50-44 4
3. Norvegia 2 1 0 1 55-55 2
4. Spania 2 1 0 1 49-46 2
5. Muntenegru 2 0 0 2 44-52 0
6. România 2 0 0 2 32-49 0

Meciurile de azi: Brazilia-Spania (15:30), România-Muntenegru (17:30), Norvegia-Angola (22:40)

Citește și celelalte articole ale zilei dedicate JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
sakamoto
sakamoto  •  10 August 2016, 17:44

De ce nu ni se prezinta clasamentul la zi, cu medaliile olimpice cistigate? De rushine ca nu am obtinut nimic? De ce nu se comenteaza nimic despre campionatul de rugby? Pt ca timisorenii inving tot ce le apare in fatza? Despre hotziile arbitrilor, din masluitul fotbal romanesc nimic? Steaua...Steaua...Steaua...Dinamo...Dinamo...Dinamo...Becali...Becali...Becali...Acesta este tot sportul romanesc! Coruptzie, incapacitate, penibil. Cit dureaza?

tandd
tandd  •  10 August 2016, 16:58
Postat de caminero pe 10 August 2016, 16:54

Pai n-are a face, io am zis sa nu parieze STRICT pe meciul asta cu Muntenegru ... ca nu o sa fie de ajuns victoria cu ele, asta e o alta poveste ....

da am inteles si e correct ce spuneai,io doar am completat despre sansele noastre care si la scorul de acum de la brazilia-spania sunt aproape nule de a ne califica

caminero
caminero  •  10 August 2016, 16:54
Postat de tandd pe 10 August 2016, 16:13

pai s-ar putea sa nu fie de ajuns sa batem si muntenegru si spania la scorul care e la pauza acum brazilia-spania.Prin absurd daca batem muntenegru si spania(m-ash mira a cum se joaca) cred ca ne trebuie si victorie cu norvegia ceaa ce chiar pare imposibil

Pai n-are a face, io am zis sa nu parieze STRICT pe meciul asta cu Muntenegru ... ca nu o sa fie de ajuns victoria cu ele, asta e o alta poveste ....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează