SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Încă un bilet de Rio » Al patrulea luptător român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice

Ion Guidea a urcat pe podium înfășurat în
Ion Guidea a urcat pe podium înfășurat în "tricolor", fericit pentru parcursul său FOTO FR Lupte

Articol de - Publicat luni, 25 aprilie 2016 00:00

Ion Guidea, reprezentantul României la categoria 57 de kilograme, în concursul de lupte libere, a câștigat ieri concursul preolimpic de la Ulan Bator (Mongolia) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Timișoreanul de la CSM Lugoj a reușit un concurs perfect, cu victorii pe linie. Guidea a trecut în "optimi" cu 10-0 de canadianul Darthe Capellan, apoi l-a învins cu 11-1 pe ucraineanul Andrei Iatsenko şi cu 4-3 pe Uladzislau Andreieu, din Belarus, în semifinale.

Calificarea era acontată, dar românul a câştigat și finala, urcând pe prima treaptă a podiumului, după 8-3 în ultimul act cu Mirjalal Hasan-Zada (Azerbaidjan).

Guidea este al patrulea luptător român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după Alin Alexuc, Ion Panait şi Alina Vuc.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează