SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Ultima şansă » Campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu concurează azi la Europene, ultima competiţie cu bilete pentru Rio

Articol de - Publicat sambata, 27 februarie 2016 00:00

Azi, la ora 11:00, în Audi Arena din oraşul unguresc Gyor, va debuta concursul de 10 metri puşcă aer comprimat din cadrul Campionatelor Europene de tir.

Printre cei 76 de trăgători înscrişi în competiţie se numără şi un reprezentant al României, campionul en-titre Alin Moldoveanu. Misiunea lui la această competiţie nu este una deloc uşoară. Sportivul de 31 de ani va încerca să intre în posesia unuia dintre cele 3 bilete olimpice puse la bătaie pentru participarea la Rio 2016, ultimele rămase libere pentru Europa.

Asta nu înseamnă neapărat că Alin Moldoveanu trebuie să urce azi pe podium. Din cei 76 de concurenţi aliniaţi în poligonul improvizat în sala din Gyor, 13 şi-au obţinut deja calificarea la Olimpiada din Brazilia. Alin îşi poate permite să fie depăşit în clasamentul final de toţi cei 13 adversari, important este să se numere printre primii 3 tirişti care nu au încă în buzunar biletul olimpic.

România a dus la Europenele din Ungaria 11 tirişti, juniori şi seniori, obiectivul federației fiind obținerea unui loc 4-6, două locuri 7-8 și 2-3 sportivi calificați la Rio de Janeiro, până în prezent neavând câştigat nici un loc olimpic.

16 ediții consecutiveale Jocurilor Olimpice, începând cu Helsinki 1952 şi până la Londra 2012, a bifat România în probele de tir

6 medaliide aur, 4 de argint şi 5 de bronz este palmaresul tirului românesc la Jocurile Olimpice

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1745flo
1745flo  •  27 Februarie 2016, 11:50

E primul articol referitor la un campion olimpic roman de mult timp incoace! In toata aceasta perioda machedoanca cu nume turcesc, cea care n-a castigat nimic important vreodata, a beneficiat de sute de articole laudative! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lacatusdinamovistu
lacatusdinamovistu  •  27 Februarie 2016, 11:12

DACA ERA STELIST ..ARTICOLUL SE INTITULA CAM ASA ..STELISTUL AlinMoldoveanu campionul olimpic ...blabla bla ..CUVANTUL STELIST se folosea cu risipa..

lacatusdinamovistu
lacatusdinamovistu  •  27 Februarie 2016, 11:09

SUCCES -CAINE ..CAINII SUNT CU TINE ..BAFATA

Vezi toate comentariile (4)
Comentează