Începe Olimpiada de la Soci! » 5 superstaruri pe care trebuie să le urmăreşti. Citeşte-le povestea

Norvegianul Aksel Lund Svindal e unul dintre favoriții la aur la schi alpin, foto: reuters
Norvegianul Aksel Lund Svindal e unul dintre favoriții la aur la schi alpin, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 06 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 06 februarie 2014 14:12

Mîine debutează Olimpiada de iarnă de la Soci, iar GSP.RO prezintă 5 superstaruri pe care trebuie să le urmăreşti de-a lungul evenimentului transmis de TVR.

1. Norvegianul AKSEL LUND SVINDAL, liderul clasamentului mondial la schi alpin, este unul dintre favoriţii la medalii în probele de viteză. Norvegianul şi-a pierdut mama la 8 ani, iar în 2007 a suferit un accident groaznic pe pîrtie. Norvegianul s-a născut în 1982 la Lørenskog, lîngă Oslo. Cel mai frumos cadou l-a primit pe cînd avea doar trei ani. O pereche de schiuri. Cu vacanţe la casa bunicilor din Gello şi cu schiurile în picioare viaţa curgea liniştită în familia Svindal. Însă pe cînd avea 8 ani, micuţul Aksel avea să-şi piardă mama. Citeşte povestea întreagă aici.

2. Rusul ALEX OVECHKIN este căpitanul echipei de hochei Washington Capital şi unul dintre cei mai valoroşi jucători din NHL. Participă la cea de-a treia sa Olimpiadă. Iubita sa este jucătoarea de tenis Maria Kirilenko. Ovechkin face parte, fără discuţie, din categoria superhocheiştilor. Este primul marcator din NHL şi a fost şi în sezonul trecut. În patru din cele 9 sezoane petrecute în cel mai valoros campionat de hochei pe gheaţă al lumii a depăşit 50 de goluri înscrise, iar sezonul acesta va fi la fel, se pare. Mai multe despre el, aici.

3. Sud-coreeanca YUNA KIM. Patinatoarea Yuna Kim este una dintre cele mai bogate sportive care vor participa la JO. Sud-coreeanca a prins în repetate rînduri Topul anual al revistei americane Forbes, cu un venit de 14 milioane de dolari pe an. Este campioana olimpică şi mondială en titre. Yuna Kim s-a născut în 1990, la Bucheon. Abia la şapte ani s-a apucat de patinaj. La 14 ani deja se săturase de el şi spunea că îl urăşte. Nu a renunţat la el. Rezultatele de la juniori au făcut-o să continue şi să-şi schimbe viaţa. Află totul despre ea, aici.

4. Norvegianul OLE EINAR BJOERNDALEN, supranumit "Canibalul", participă la cea de-a şasea şi ultima Olimpiadă din carieră. La 40 de ani, biatlonistul născut în Modum are în palmares 11 medalii olimpice, şase de aur, patru de argint şi una de bronz, dar şi 19 titluri în Cupa Mondială, cu 90 de victorii strînse. Este, de departe, cel mai de succes biatlonist din istorie, dar nu e cel mai de succes olimpic de iarnă. Bjorn Daehlie, compatriotul care a participat la cross-country, îl întrece cu o medalie, iar Bjoerndalen a venit la Soci ca să rezolve definitiv: "Ştiu că merg pe schiuri rapid şi pot să trag şi mai repede. Mereu e o posibilitate de a îmbunătăţi lucrurile, iar eu asta o să fac la Soci". Mai multe despre biatlon, cel mai greu sport de la Olimpiadă, aici.

5. Olandeza IREEN WUST duce responsabilitatea unui sport care antrenează foarte multă pasiune în Ţara Lalelelor. Începînd cu 1928, Olanda a cîştigat 86 de medalii la Olimpiada de iarnă, iar 82 dintre acestea au venit în ovalul pationatorilor de viteză! Ireen Wust s-a ridicat la rangul de superstar în 2006, cînd Olimpiada s-a ţinut la Torino. Atunci, Ireen a devenit cea mai tînără campioană olimpică din Olanda, la 18 ani, în proba de 3000 de metri. De atunci, multipla campioană mondială a mai luat un aur la Jocurile de la Vancouver şi acum vînează patru medalii de aur la Soci! În portocaliu, iat-o la Torino.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  06 Februarie 2014, 20:50

Sunt o gramada. Eu i-as mai zice si pe: Plushenko, Felix Loch, Thomas Morgenstern si Noriaki Kasai, Tora Berger, Justina Kowalczyk, Bode Miller, Maria Riesch si multi altii.

botizan
botizan  •  06 Februarie 2014, 16:18

Yuna Kim ... aia e tata lor ... unde era reclama cu Samsung , era si ea :))))

s0ny18
s0ny18  •  06 Februarie 2014, 15:49

Eu cred ca cel mai important ramane Plushenko... revenirea dupa atatea accidentari reprezinta un punct important al aceste editii.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează