SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

ITF anunță o schimbare importantă la turneul olimpic de tenis după sperietura trăită de Medvedev

Fabio Fognini vs. Daniil Medvedev // foto: Guliver/gettyimages
Fabio Fognini vs. Daniil Medvedev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 16:25 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 16:50

Federația Internațională de Tenis (ITF) transmite că începând cu ziua de joi, 29 iulie, meciurile de la turneul olimpic de tenis vor fi mutate după ora locală 15:00.

După episodul șocant care l-a avut în prim-plan pe Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, organizatorii turneului olimpic de tenis de la Tokyo au luat măsuri.

Se schimbă ora de start a meciurilor de tenis de la Jocurile Olimpice

Într-un comunicat remis de ITF, se anunță „o schimbare în program din cauza căldurii și umidității în creștere din Tokyo”. Concret, începând cu ziua de joi, 29 iulie, meciurile vor începe după ora locală 15:00, 09:00 în România.

ITF menționează că decizia are scopul de a „proteja sănătatea jucătorilor” și că a fost luată „ca urmare a consultărilor cu Comitetul Olimpic Internațional, organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo, broadcasteri, jucători, arbitri, experți medicali și acționari importanți”.

Sperietura provocată de Medvedev: „Dacă mor, cine își va asuma responsabilitatea?”

În această dimineață, rusul Daniil Medvedev a produs o sperietură serioasă în meciul cu Fabio Fognini din faza optimilor de finală, început la ora locală 11:10.

La scorul de 4-3 pentru Fognini în setul secund, Medvedev a acuzat probleme de respirație, din cauza căldurii și a umidității exagerate de la Tokyo. Arbitrul de scaun l-a întrebat dacă poate continua, iar răspunsul rusului a fost unul izbitor: „Pot termina meciul, dar pot muri pe teren. Dacă mor, cine își va asuma responsabilitatea?”.

Daniil a cedat setul secund, dar a găsit puterea de a se impune în decisiv. Finalul i-a găsit pe ambii storși de energie. Medvedev va avea o zi de odihnă înaintea disputei din sferturile de finală contra spaniolului Pablo Carreno-Busta (11 ATP).

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Cronica unei zile cu medalii la Sea Forest Waterway » Oceanul de bucurie și marea de tristețe

Claudia Nechita rămâne cu un gust amar după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Dacă nu era japoneză, aș fi câștigat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  28 Iulie 2021, 22:53

Da inteligenți tare, au schimbat ora 11, când sunt 37 de grade cu ora 15, când sunt 42 de grade

teddyw
teddyw  •  28 Iulie 2021, 17:38
Postat de ovidiu1 pe 28 Iulie 2021, 16:35

Chiar asa, trebuie sa moara cineva ca sa se treaca la disputarea meciurilor in sali cu aer conditionat.

Corect...si-asa se joaca fara spectatori...de ce nu-i baga intr-o sala?

sandrafan2012
sandrafan2012  •  28 Iulie 2021, 16:52

Eu nu inteleg ce spagi poate sa dea Japonia pentru a obtine turnee finale cand e clar ca nu are clima ce o recomanda! La Cupa Mondiala de Rugby au avut taifun, acum iar au amenintari de taifun, rusul era sa isi inghita limba de caldura, la 50 km mars probabil vor muri oameni! Oare federatia internationala vede ca mai bine faceam in tari cu clima dulce, ei stiu oare ce aer curat e la noi?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează