SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TOKYO

Laurel Hubbard, prima atletă transgender din istoria Jocurilor Olimpice » O adversară ripostează: „E nedrept!”

Laurel Hubbard (43 de ani) va fi primul atlet transgender din istoria Jocurilor Olimpice. Va reprezenta Noua Zeelandă în concursul de haltere.
Laurel Hubbard (43 de ani) va fi primul atlet transgender din istoria Jocurilor Olimpice. Va reprezenta Noua Zeelandă în concursul de haltere.

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 22:47 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 23:09

Laurel Hubbard (43 de ani) va fi prima atletă transgender din istoria Jocurilor Olimpice. Va reprezenta Noua Zeelandă în concursul feminin de haltere. 

Laurel Hubbard a prins lista finală în competiția de haltere, categoria 87 kg, și va fi prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice. Până în anul 2013, Laurel a concurat în probele masculine. 

Profită de modificarea de regulament adoptată de Comitetul Olimpic Internațional în anul 2015, care prevede că un atlet transgender poate participa în probele feminine, dacă nivelul de testosteron este sub un anumit prag. 

„Sunt recunoscătoare pentru șansa primită și pentru reacția plină de iubire pe care am primit-o în Noua Zeelandă”, a transmis Hubbard. 

+4 FOTO

Laurel a luat medalia de aur la Jocurile Commonwealth din 2018, la categoria 90+ kg

Laurel Hubbard, contestată de adversare

Anna Vanbellinghen, sportivă care va concura cu Laurel pentru medalii, a avut o reacție virulentă. Belgianca declară că este o susținătoare a comunității LGBTQ, dar că principiul incluziunii nu ar trebui să îi afecteze pe ceilalți sportivi. 

„Oricine s-a antrenat și a practicat acest sport la un nivel ridicat știe acest adevăr: este nedrept față de ceilalți atleți. Unii ratează oportunități unice în viață din cauza asta, calificări la Olimpiadă sau chiar medalii, iar noi nu avem nicio putere de decizie”. 

Laurel a îndeplinit toate condițiile de eligibilitate. Știm că identitate de gen în sport este un subiect extrem de sensibil și de complex. Noi, cei care formăm echipa Noii Zeelande, avem o cultură puternică a respectului și a incluziunii
- Kereyn Smith, șeful Comitetului Olimpic din Noua Zeelandă.

Sportivii transgender, marginalizați de colegi

În urmă cu doi ani, o altă sportivă transgender a provocat dezbateri aprinse. Hannah Mouncey (30 de ani) a făcut parte din lotul care a calificat Australia la Campionatul Mondial din Japonia, dar a fost lăsată pe dinafară în momentul selecției finale.

Laurel Hubbard, prima atletă transgender din istoria Jocurilor Olimpice » O adversară ripostează: „E nedrept!”
Hannah Mouncey

Mouncey a explicat e s-a întâmplat: „O mulțime de oameni m-au întrebat pe Twitter, Instagram, Facebook, de ce nu sunt în Japonia. O să expun motivul și sper să fie un exemplu în lupta împotriva discriminării de gen. Sper ca mesajul meu să aibă un impact mai mare decât dacă aș fi jucat la Mondial. Nu voi minți. 

Pot confirma că am fost lăsată pe dinafară din cauză că un grup de jucătoare selecționate, sprijinite și de team manager, nu voiau să mă vadă la duș sau împărțind vestiarul cu ele. Ăsta este singurul motiv pe care mi l-a dat antrenorul”, a declarat Hannah Mouncey pentru Starobserver.com.au.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: 

A zburat o medalie la Jocurile Olimpice! România pierde o șansă uriașă la aur din cauza dopajului sistematic

Paradox la Jocurile Olimpice » 160.000 de prezervative distribuite, dar sportivii au fost sfătuiți să nu le folosească!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
radumatei
radumatei  •  22 Iunie 2021, 11:44

Fantastic! Ei trișează și tot ei se simt discriminați și „marginalizați”.

adicn
adicn  •  22 Iunie 2021, 08:22

Am trăit s-o vedem și pe asta. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  22 Iunie 2021, 01:30

Deci un bărbat concurează într-o probă feminină. Jenant, și lipsit de cel mai elementar fair-play.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează