SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ULTIMA ORĂ

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 1 august 2021 » Bianca Ghelber în finală, Alexuc se bate pentru bronz! Programul de luni al românilor

Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncat ciocanul +17   FOTO
Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncat ciocanul

Articol de , , - Publicat duminica, 01 august 2021 13:45 / Actualizat duminica, 01 august 2021 16:28

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

UPDATE 15:45 | Aur pentru Italia la 100m!

Marcell Jacobs, italianul născut în Texas, SUA, a dat lovitura la proba-regină a atletismului! Deși a intrat cu al treilea timp în finală, Jacobs a oprit ceasul la 9,80, adjudecându-și medalia de aur după o cursă echilibrată. L-au urmat Fred Kerley (SUA) cu 9,84 și Andre de Grasse (Canada) cu 9,89. Favoritul caselor de pariuri, Ronnie Baker, a venit abia pe poziția a cincea.

UPDATE 15:45 | Două medalii de aur la săritura în înălțime

Surpriză la săritura în înălțime, unde se vor acorda două medalii de aur. Mutaz Essa Barshim (Qatar) și Gianmarco Tamberi (Italia) au sărit perfect până la 2,37m. Au plusat cu încă doi centimetri, însă ambii au ratat toate încercările și vor împărți prima poziție. Deși a încheiat finala tot cu 2,37m, bielorusul Maksim Nedasekau se va mulțumi cu medalia de bronz, având două ratări în plus față de primii doi clasați.

UPDATE 15:30 | Record olimpic spulberat la triplusalt

Yulimar Rojas a dominat proba de triplusalt de la Tokyo. Atleta din Venezuela n-a avut rivală în finala olimpică, reușind încă de la prima săritură să atingă 15,41m. Cu medalia în buzunar, sud-americanca a scris istorie, reușind să atingă pragul de 15,67m la ultima săritură! A spulberat recordul mondial, 15,50m, deținut de Inessa Kravets din Ucraina și stabilit în urmă cu 26 de ani! 

Rojas a câștigat aurul cu un avans de 66 de centimetri față de locul 2! Podiumul a fost completat de portugheza Patricia Mamona (15,01m) și Ana Peleteiro (14,87m).

UPDATE 13:50 | Programul românilor la Jocurile Olimpice, 2 august:

Atletism:

  • 03:47: 1500 m - Claudia Bobocea: serii

Kaiac-Canoe:

  • 04:13: canoe dublu 1000 m- Victor Mihalachi/Cătălin Chirilă: serii

Lupte

  • 05:00: greco-romane, cat.130 kg - Alin Alexuc: recalificari

Tenis de masă:

  • 08:30: echipe (f)- România-Hong Kong: sferturi de finală

UPDATE 13:45 | Alin Alexuc Ciurariu, șansă pentru medalia de bronz

Învins în optimi, Alin Alexuc Ciurariu luptă pentru o șansă la medalie de bronz la lupte greco-romane, categoria 130 kg. Cubanezuk Mijain Lopez Nunez, cel care l-a învins pe Ciurariu a ajuns în finală, astfel că Ciurariu are șanse la medalie.

Acesta va lupta cu iranianul Amin Mirzazdeh, luni, de la ora 05:00, ora României. Dacă va câștiga, va lupta pentru bronz cu turcul Kayapaal Riza.

UPDATE 12:35 | Alexander Zverev a câștigat turneul de tenis

Zverev este noul campion olimpic la tenis după victoria din finala cu rusul Karen Khachanov. Zverev s-a impus în minimul de seturi, 6-3, 6-1 într-o partidă care a durat o oră și 20 de minute.

UPDATE 12:20 | Simone Biles s-a retras și din finala de la sol

Simone Biles și-a anunțat a patra retragere de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Gimnasta din Statele Unite a declarat forfait și pentru finala la sol.

Biles a anunțat astăzi că se retrage și din finala de la sol, după ce ieri s-a retras din finalele de la sărituri și paralele. Aceasta a ajuns la 4 finale abandonate la Tokyo.

UPDATE 12:00 | Scandal la Jocurile Olimpice

Partida de box dintre britanicul Frazer Clarke (29 de ani) și cea dintre francezul Mourad Aliev (26 de ani), de la categoria supergrea, s-a terminat cu scandal.

Disputa a fost oprită de arbitru în finalul rundei a doua și Clarke a fost declarat câștigător. Decizia a venit după ce arbitrul a considerat că Aliev și-a lovit intenționat adversarul cu capul. 

UPDATE 05:30 | Bianca Ghelber s-a calificat în finală la aruncarea ciocanului

Bianca s-a calificat în finala probei de aruncat ciocanul după ce a avut al 11-lea rezultat, o aruncare de 71, 72 metri.Pentru Bianca este a treia prezență la Jocurile Olimpice și prima finală în care ajunge. Finala va avea loc marți, de la ora 14:35.

+5 FOTO

UPDATE 05:10 | Alin Alexuc Ciurariu, înfrângere în optimile de finală

Alin Alexuc Ciurariu a fost învins de cubanezul Mijain Lopez Nunez, în optimile de finală ale categoriei de 130 de kg (stilul greco-romane), după aproape un minut de luptă.

UPDATE 05:00 | România s-a calificat în sferturi la tenis de masă

România a învins Egipt, scor 3-0, și s-a calificat în sferturile competiției pe echipe de la Tokyo. În primul meci, Daniela Dodean și Eliza Samara le-au învins la dublu pe Helmy și Abdelaziz, 11-8, 13-11, 11-6.

Bernadette Szocs a avut emoții serioase cu Dina Meshref. A cedat primele două seturi, însă a revenit excelent, aducând al doilea punct României, 10-12, 9-11, 11-6, 11-7, 11-7. Eliza Samara a tranșat confruntarea cu o victorie în meciul 3, 11-4, 9-11, 11-9, 11-8 cu Abdelaziz. În sferturi, România va înfrunta Hong Kong, luni dimineață, de la 8:30.

UPDATE 04:20 | Alina Rotaru și Florentina Iusco au ratat calificarea în finală la săritura în lungime

Florentina Iușco a ratat calificarea în finală la săritura în lungime, după ce a sărit doar 6.36 metri Alina Rotaru a ratat la rândul ei prezența în finală după o săritură de 6.51 de metri. Baremul de calificare era 6.75 metri.

+13 FOTO

Alin Alexuc îl înfruntă pe cubanezul Miljan Nunez Lopez, triplu campion olimpic! 

Primul luptător român care va intra pe saltea la Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi supergreul Alin Alexuc. Sportivul dinamovist de 31 de ani nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți. 

Sportivul nostru îl va întâlni în optimile de finală ale categoriei 130 de kilograme pe cel mai titrat luptător în activitate, cubanezul Miljan Nunez Lopez, triplu campion olimpic (2008, 2012, 2016), de cinci ori campion mondial și de alte trei ori vicecampion mondial. Lopez va împlini 39 de ani pe 20 august. 

Alin s-a antrenat cu Lopez în acest an în Bulgaria! Alin va lua startul în jurul orei 05:15 minute, la București, fiind al treilea meci pe salteaua C. Primul meci va începe la ora 5:00.

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 1 august 2021 » Bianca Ghelber în finală, Alexuc se bate pentru bronz! Programul de luni al românilor
Antrenorul Petre Cărere alături de Alin Alexuc și Miljan Nunez Lopez // FOTO: CS Dinamo

Atletism / Săritura în lungime: „Am ajuns în Japonia pe 17 iulie. Mă simt pregătită!”

Alina Rotaru (28 de ani) și Florentina Iușco (25 de ani) vor intra tot la noapte în proba de săritură în lungime. Alina Rotaru face parte din grupa A, iar Florentina din grupa B, concursul începând la ora 3:50. Alina Rotaru s-a pregătit înaintea Jocurilor Olimpice în Japonia și acest lucru speră să o ajute. 

„Am fost într-un cantonament preolimpic în orașul Masuto, din 17 iulie. A fost ca o carantină. Am avut voie doar pe stadion și în cameră, dar oamenii de acolo au avut mare grijă de noi. Am avut cele mai bune condiții de antrenament, unele de top internațional”, a declarat Alina pentru Radio România. 

„Cu vremea și fusul orar m-am acomodat destul de repede, din prima noapte am reușit să dorm. Era ca și cum aș locui aici. Am ajuns în Satul Olimpic de duminica trecută și de atunci am început să simt și emoția concursului. Aștept cu nerăbdare să fac primele sărituri, antrenamentele merg bine, am fost și pe stadionul Olimpic, dar doar să-l văd. Este impresionant”, a declarat atleta română. 

Ea speră să reușească o săritură cu care să prindă marea finală. Rotaru are un personal best de 6,91 metri, dar în acest sezon a reușit doar 6,53. Alina Rotaru a participat și la JO de la Rio de Janeiro, unde a ocupat locul 18. De partea cealaltă, Florentina Iușco are un PB de 6,92 metri, iar în acest sezon a sărit 6,73. E la prima ediția a JO.

Analiză GSP de la Tokyo: ce șanse are România să ia medalii în săptămâna a doua de la Jocurile Olimpice? » Două sporturi la care avem șanse la podium
MEDALII
Analiză GSP de la Tokyo: ce șanse are România să ia medalii în săptămâna a doua de la Jocurile Olimpice? » Două sporturi la care avem șanse la podium

Atletism / Aruncarea ciocanului: Bianca Ghelber vrea să-i facă un cadou frumos fiicei sale

Fosta campioană mondială de juniori Bianca Ghelber (31 de ani) va lua startul în proba de aruncarea ciocanului la ora 4:40 (ora României). Ea a fost repartizată în grupa B pe Stadionul Olimpic din Tokyo. „Sunt încrezătoare, voi da tot ce pot eu să mă calific în finala de 12. Baremul de calificare este de 73,50 metri, dar sunt convinsă că nu toate concurentele din finală vor atinge această lungime”, a declarat Bianca. 

„Sunt puternică, o să vedem ce va fi, dar cu Dumnezeu înainte”, spune Bianca. Atleta română își dorește un rezultat bun pe care să-l dedice fetiței sale, Victoria. „A împlinit șase ani chiar azi. Ea tot timpul mă încurajează că sunt tare și cea mai bună”, a declarat Bianca Ghelber. 

Românca are un record personal de 73,52 metri, iar în acest an a aruncat 71,97 metri. Bianca e la a treia participare la JO, după China 2008 unde a ocupat locul 18 și Londra 2012, locul 22.

Tenis de masă: start în concursul pe echipe

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României ia startul în această noapte, ora 4:00, în concursul pe echipe. Cap de serie numărul 8, România va întâlni naționala Egiptului, fiind clar favorită pentru calificarea în sferturile de finală. 

Eliza Samara (29 mondial), Bernadette Szocs (27 ITTF) și Dana Dodean Monteiro (105 ITTF) vor încerca o evoluție cât mai bună pentru a trece de favorita 14 din lista de 16 formații. Egiptul se va baza pe Dina Meshref (36 mondial), pe Yousra Helmy (101 ITTF) și pe Farah Abdelaziz (158 mondial).

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Cum sunt văzuți românii în Japonia: „Tinerii nu știu mai nimic” » Ce este bine să faci și să nu faci în Tokyo

Explicația lui Novak Djokovic, după criza de nervi de la Jocurile Olimpice: „Ce pot să mai spun acum? Nu e normal”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
maistorkokir
maistorkokir  •  01 August 2021, 23:29

Pt cine nu stie, Alin Alexuc a jucat un singur meci si a fost batut fara drept de apel 9-0 de un cubanez, care fiind cel mai bun din lume s-a calificat in finala. In lupte, cei care pierd in primele tururi cu cei f buni, mai primesc o sansa, ca sa nu se zica ca n-au avut noroc la tragerea la sorti. Totusi Alin Alexuc are sanse mici sa ia bronzul, pe iranian l-ar putea bate, dar pe turc e f greu.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  01 August 2021, 09:37

BRAVO!

sibelius
sibelius  •  01 August 2021, 09:22
Postat de jimmy_jones pe 01 August 2021, 01:49

De acum chiar nu mai cred sau astept vreo medalie. Daca e sa mai vina ceva, ar fi o mare surpriza

Deloc. Fara sa fie surprize, se mai pot jua medalii la lupte si gimnastica. Cu putin noroc si la kaiac-canoe. Nu inseamna ca sunt sigure 100%, dar daca apar nu vor fi surprize.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează