SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

VIDEO Rossi acuză: "Marc a jucat murdar și a obținut ce și-a propus". "Doctorul" se gîndește la o decizie radicală în privința ultimei etape, de la Valencia

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2015 10:02

Mundo Deportivo scrie că Rossi a declarat pentru presa italiană că ar putea boicota ultima etapă: "Poate nu particip la cursa de la Valencia, o să mă gîndesc"

UPDATE 

Valentino Rossi nu a participat la conferința de presă de după cursa din Marele Premiu al Malaeziei, dar a vorbit după. Rossi a fost sancționat după ciocnirea în urma căreia Marquez a abandonat. Detalii aici!

"Nu am vrut să ajung aici. Mi-ar fi plăcut să mă bat pentru titlu cu Jorge. Marc a reconfirmat ceea ce am spus eu joi. Am crezut că va fi o temă de gîndire și că se va purta diferit. Dar s-a purtat și mai rău decît pe Phillip Island.

Rossi a explicat incidentul: "Nu am vrut ca Marquez să cadă, am vrut doar să piardă un pic de timp, pierzînd traiectoria. Am vrut doar să se mai depărteze, ca să pot evada, pentru că nu era corect ceea ce făcea. Nu e adevărat că l-am împins. El m-a atins pe piciorul stîng cînd a încercat să ia virajul. Nu l-am lovit eu. Am vrut doar să-l avertizez că e de ajuns tot ce a făcut. Dacă lovești o motocicletă nu cade, nu e așa ușor. Din nefericire, a existat contactul acesta. Dar Marc cade înainte ca eu să ridic piciorul.

Au fost puține momente de genul ăsta în istoria motociclismului, d-asta cred că Marquez a avut un comportament dezastruos. Încetinea în viraje, iar pe linia dreaptă nu accelera cît ar fi putut, am avut dreptate cu ce am spus înaintea cursei. Eu voiam doar să înceteze să mă șicaneze".

Despre sancțiunea primită, Rossi a spus: " Marc Marquez a reușit ce și-a propus, el voia să pierd titlul. Decizia nu e corectă. A ieșit cum voia Marquez, e nedrept. A jucat murdar. Cînd m-am întors spre el și am gesticulat în timpul cursei a fost ca să înțeleagă că e de ajuns, să înceteze. Dar apoi ne-am ciocnit".

Italianul e pesimist în privința șanselor sale la titlul mondial: "Nu e totul pierdut, dar cu sancțiunea asta mi-au tăiat un pic aripile"

 

UPDATE 

Valentino Rossi a primit o sancțiune de 3 puncte și, cumulat cu încă un punct cu care fusese sancționat în acest sezon, va pleca ultimul în ultima etapă a sezonului, la Valencia. Yamaha va face apel la această decizie.

Valentino Rossi îl acuză pe Marc Marquez că a încercat să-l țină pe loc în cursa de la Sepang. Italianul, acuzat de echipa spaniolului că l-a împins cu piciorul pe Marc, spune că, de fapt, el a fost cel șicanat.

Detalii aici și faza VIDEO cu incidentul dintre Rossi și Marquez!

"Din păcate, am pierdut mult timp cu Marc, m-a ținut pe loc în primele tururi, apoi în cel de-al 14-lea, am incercat sa intru larg în viraj, să-l incetinesc pe Marquez. Marc a pilotat doar pentru a-mi cauza mie probleme, am vrut să scap, dar n-am putut. Apoi a intrat în mine. E păcat de ceea ce s-a întîmplat, cred că dacă ar fi fost o cursă normală aș fi putut lupta cu Jorge. La Valencia va fi o cursă și mai dificilă" Valentino Rossi

"Nu-mi amintesc să fi avut nici o cursă mai dificilă ca asta din punct de vedere fizic, a fost foarte, foarte cald. Mi-a fost greu să termin cursa, am venit mai aproape de Valentino, vom vedea ce se va întîmpla și cu acea contestația a lui Marc, aștept decizia finală" Jorge Lorenzo

"A fost foarte greu din punct de vedere fizic, dar am făcut o treabă bună. Sînt foarte fericit pentru echipa mea. Voi încerca să închei sezonul în acelașif el, la Valencia" Dani Pedrosa

La conferința de presă, Lorenzo a fost mai dur în declarații: "Trebuie să se facă dreptate. A fost un incident urît. Corect este ca Valentino să fie sancționat dur, pentru că l-a împins clar pe Marc"
csjsrdewoaavnsrcsjv2plu8ae1qry

Reacția echipei lui Rossi după ciocnirea Rossi-Marquez
teamrossi

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
552417928245726
Gigi Albu  •  26 Octombrie 2015, 16:47

Calcio inseamna in italiana atit "fotbal"cit si "sut ",deci traducerea corecta era "bun sut ", ce legatura avea incidentul acesta cu fotbalul ?

980515488657135
Dante Dani  •  26 Octombrie 2015, 13:31

Marquez si Lorenzo au dovedit ca nu sunt altceva decat niste *** si niste *** de oameni. Ceea ce a facut Marquez cu Rossi este o rusine pentru intregul sport. De ce nu l-a sicanat Dani Pedrosa ? De ce nu l-a sicanat oricare alt pilot. Pentru ca Marquez este un frustrat si mai are de mancat mult pana sa ajunga vreun mare campion. Un ***... Un om de doi bani. Respect pentru Pedrosa care si-a vazut de cursa lui fara niciun fel de inclinatii spre Jorge sau Rossi ... Era clar ca Marquez putea termina pe locul doi. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  26 Octombrie 2015, 08:56
Postat de fangigi pe 26 Octombrie 2015, 01:09

Cine incearca sa-l depaseasca pe macaronarul nesportiv e nenorocit? A fost exact ca Schumacher cu Villeneuve in '97, o dovada a caracterului execrabil al unor asa zisi mai campioni!

Mari campioni! Si inca o dovada a caracterului nesportiv e faptul ca ameninta pe toata lumea ca nu se mai prezinta la ultima cursa, adica daca nu ma ajutati sa castig, imi iau jucariile si plec acasa!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează