SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

Punct şi de la capăt » Camelia Potec a luat decizia de a spune stop carierei competiţionale

Potec nu a reuşit să se califice la JO de la Londra în nicio finală
Potec nu a reuşit să se califice la JO de la Londra în nicio finală

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 21:56

Cea mai valoroasă reprezentantă a nataţiei româneşti va rămîne însă în sport. Ea va lucra în federaţie şi va fi consiliera preşedintelui Viorel Păunescu.

În ziua de 2 august, după ce a concurat în seriile probei de 800 metri liber la Jocurile Olimpice de la Londra, Camelia Potec a luat decizia de a nu mai intra deloc în bazin pînă în momentul cînd va şti ce va face cu cariera sa sportivă.

Dacă va mai continua sau nu competiţiile. Tot atunci şi-a dat şi un termen de gîndire. "Pînă pe 15 decembrie trebuie să ştiu ce fac deoarece dacă mă las trebuie să depun cererea pentru renta viageră", a mărturisit în urmă cu o lună sportiva. Şi pînă la urnă decizia a venit. Potec a ales să pună capăt unei cariere din care străluceşte cel mai mult medalia olimpică de aur pe care a cucerit-o în 2004 la Atena.

Ieri, Camelia a trecut pe la biroul preşedintei ANST, Carmen Tocală, pe care a anunţat-o că se retrage definitiv din viaţa competiţională, dar nu şi din sport. Şi i-a înmînat spre aprobare cererea pentru rentă. "M-a anunţat că nu poate să stea departe de sport şi de aceea a acceptat propunerea făcută de preşedintele federaţiei de nataţie, Viorel Păunescu, de a lucra alături de dînsul", a declarat şefa ANST.

Potec va debuta la noul loc de muncă la începutul anului 2013. Ea va fi consiliera lui Păunescu şi se va ocupa de programele sportive pentru copii şi juniori. "Îşi doreşte foarte mult să ajute înotul românesc, să mărească numărul de sportivi care practică această disciplină", a mai spus Tocală.

"Cum pot să renunţ la ceva ce înseamnă viaţa mea!? Ştiu că există viaţă şi după sportul de performanţă, ştiu toate aceste lucruri, dar mie îmi este foarte greu să mă las... Douăzeci şi doi de ani nu am făcut nimic altceva decît să intru în bazin şi să înot... Îmi trebuie multă putere şi curaj..." (Camelia Potec, 23 octombrie 2012)

Camelia Potec
- s-a născut pe 19 februarie 1982, la Brăila
- aur la JO Atena 2004 la 200 m liber
- bronz la CM 2001 la 200 m liber
- bronz la CM 2009 la 1.500 m liber
- un aur, 4 argint şi 5 bronz la CE

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sartoriale
sartoriale  •  12 Decembrie 2012, 14:07

Multumim Cami pt tot ce ai facut. Ai fost mindria natatiei noatsre. Succes in continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează