SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Ciocnirea titanilor » Se decide finala Cupei Mondiale la Rugby! Azi e meciul de foc: Noua Zeelandă - Africa de Sud

All Blacks vor încercă să-și impresioneze adversarii cu haka lor // Foto: Reuters
All Blacks vor încercă să-și impresioneze adversarii cu haka lor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 00:00

Finalistele Cupei Mondiale se decid în acest week-end, azi se înfruntă Africa de Sud cu Noua Zeelandă, iar mîine Argentina-Australia.

Deznodămîntul Cupei Mondiale se apropie, iar sîmbătă și duminică se joacă semifinalele. Azi se înfruntă Noua Zeelandă cu Africa de Sud. Două echipe care au în spate multă istorie comună.

Ambele formații au în palmares două trofee Webb Ellis. S-au întîlnit de 90 de ori cu All Blacks impunîndu-se de 53 de ori, Springbooks de 35 de ori, iar trei meciuri s-au terminat la egalitate.

Drumul pînă în penultimul act a fost unul diferit pentru cele două echipe. În timp ce Africa de Sud a suferit o înfrîngere-surpriză în fața Japoniei în grupe, în timp ce Noua Zeelandă a oferit un rugby incredibil în sferturile de finală împotriva Franței.

"Nu credem că am arătat cel mai bun rugby al nostru. Dacă în semifinale nu ne prezentăm cu jocul nostru cel mai bun, nu vom avea nici o șansă. Avem nevoie de el și poate un pic mai mult", a spus  Steve Hansen, antrenorul All Blacks.

Duminică, Argentina și Australia se vor lupta pentru celălalt loc din finală. Australia s-a impus la Cupa Mondială de două ori în 1991 și 1999 și a mai jucat în ultimul act în 2003, în timp ce pentru sud-americani, prezența în ultimul meci ar fi o premieră.

Programul semifinalelor

Azi, ora 18:00 Digi 2 Africa de Sud-Noua Zeelandă
Mîine, ora 18:00 Digi 1 Argentina-Australia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
caminero
caminero  •  24 Octombrie 2015, 20:55

Excelent meci. Era păcat să nu se califice Noua Zeelandă, avînd în vedere că au avut 2-0 la eseuri. Și asta în ciuda faptului că sudafricanii s-au apărat foarte bine, făcîndu-i pe kiwi să se învîrtă în cerc în jurul liniei de lor de apărare, și să încerce tot mai des lovituri de picior scurte pe jos, doar-foar or prinde o tuță favorabilă, sau poate un all-blacks să ajungă la timp balonul. Și să nu uităm că Noua Yelnadă a avut și 10 minute de inferioritate, de care a trecut cu brio, ba chiar a și dat vreo 3 puncte în perioada aia parcă ...

kilimanjaro
kilimanjaro  •  24 Octombrie 2015, 16:56

Ce spectacol va fi ....

10206105432856288
Bogdan Schiaucu  •  24 Octombrie 2015, 14:03

Un sport cu adevarat minunat.Cine nu se uita la rugby nu stie nimic.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează