SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - POLONIA 67-27

VIDEO+FOTO România, victorie categorică în fața Poloniei, în startul noii ediții a Rugby Europe Championship

Naţionala României întâlneşte echipa Poloniei, în primul meci din noua ediţie a Rugby Europe Championship / foto: GSP +14   FOTO
Naţionala României întâlneşte echipa Poloniei, în primul meci din noua ediţie a Rugby Europe Championship / foto: GSP

Articol de , - Publicat sambata, 04 februarie 2023 15:42 / Actualizat sambata, 04 februarie 2023 17:01

Naţionala de rugby a României a învins într-o manieră autoritară Polonia, scor 67-27, în primul meci din noua ediţie a Rugby Europe Championship. 

Într-un meci la care au asistat aproximativ 1.000 de spectatori, „stejarii” n-au avut emoții în disputa de pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală. Pentru prima oară față în față cu naționala noastră, polonezii au fost surclasați de elevii lui Eugen Apjok, care au demonstrat din plin plusul de valoare și experiență. 

Românii au înscris eseuri pe bandă rulantă și conduceau la pauză cu 38-10. Dominația „tricoloră” a continuat și în repriza secundă, una în care tot naționala noastră dictat ostilitățile. S-a terminat 67-27, un început de an pozitiv pentru „stejari”, care în toamnă vor participa la Campionatul Mondial. România face parte din grupa B la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Adversare vor fi Tonga, Africa de Sud, Irlanda și Scoția. Debutul „stejarilor” ar trebui să fie pe 9 septembrie 2023, împotriva Irlandei.

1.01era cota oferită de casele de pariuri pentru victoria „stejarilor”

România face parte din Grupa B a Rugby Europe Championship, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania. Tot în această lună, „stejarii” vor mai juca în deplasare cu Belgia (11 februarie) şi Portugalia (18 februarie).

Rugby Europe Championship se desfășoară într-un nou format începând din acest an. Echipele sunt împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

+10 FOTO

Eugen Apjok, selecționerul României: „Orice meci internațional e important și trebuie tratat ca atare”

Ce a declarat Gabriel Conache după meci

Scandări xenofobe la meciul de rugby România - Polonia

Nu e săptămână în sportul românesc fără momente controversate! Ultimul astfel de eveniment s-a consemnat azi, pe „Arcul de Triumf”, unde un grup de 25-30 de ultrași a apelat la lozinci xenofobe în meciul de rugby dintre România și Polonia din Rugby Europe Championship.

La nici cinci minute după fluierul de start, ultrașii au început să scandeze cântece xenofobe la adresa maghiarilor: „Să-ți dăm la ****, bozgore!”. Ulterior, ei au afișat și un banner pe care scria: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”.

FINAL » România - Polonia 67-27

⇒ Final de meci pe „Arcul de Triumf”: „stejarii” reușesc o victorie categorică, scor 67-27. 
⇒ min.72: Andrei Mahu reușește un nou eseu în dreptul „stejarilor”. 67-20. 
⇒ Min. 63: La debutul său, Irimia reușește un eseu, iar România conduce acum cu 62-20. 
⇒ Min. 53: Polonezii reușesc un eseu, dar replica „stejarilor” vine imediat, care răspund prin eseul reușit de Gontineac. Imediat, Melinte transformă. 57-17.
⇒ Min.45: Eseu reușit de Macovei, iar scorul capătă proporții. 51-10 în favoarea „stejarilor”.
⇒ Min 42: Începem perfect și repriza a doua, Hinckley Vaovasa reușește un eseu, iar Melinte nu ratează transformarea. 46-10.

⇒ Pauză pe „Arcul de Triumf”, „stejarii” sunt în avantaj, 38-10. 
⇒ Min 40: Lovitură de pedeapsă transformată de Polonia chiar înainte de pauză: 38-10.
⇒ Min 34: „Stejarii” reușesc al 6-lea eseu al meciului, prin Taylor Gontineac. Urmează transformarea lui Melinte. 38-7.
Min.29: Naționala noastră continuă evoluția convingătoare. Reușim încă un eseu, grație lui Alexandru Țiglă. 29-10.
Min:21: Vine și primul eseu al polonezilor. După o acțiune pe flancul stâng, Hudson punctează. Imediat, Dawid Banaszek izbutește transformarea. 24-7.
⇒ Min.17: Chirica mai reușește un eseu, dublat de transformarea lui Popoaia. 24-0.
⇒ Min.15: „Stejarii” sunt de neoprit! Acțiune colectiva superba finalizată cu un eseu semnat de Tudor Butnariu, urmat de o transformare ratată a lui Popoaia. 17-0.
Min.5: România reușește un nou eseu, după o grămadă formată în apropierea liniei de fund. Cristi Chirică reușește să treacă cu mingea de linie, iar apoi Paul Popoaia nu mai ratează transformarea. 12-0.
Min.4: Imediat, urmează transformarea, irosită însă de Paul Popoaia, jucătorul celor de la CSM Ştiinţa Baia Mare
⇒ Min.3: Eseu reușit de „stejari”. Marius Simionescu nu poate fi oprit pe partea dreaptă si aduce primele puncte în tabăra noastră. 5-0.
Ne pregătim de startul partidei! Cele două echipe au ieșit pe teren și intonează imnurile naționale. Aproximativ 800 de spectatori sunt prezenți pe „Arcul de Triumf”, printre care și o micuță galerie formată din 20-25 de ultrași, care a apelat la unele scandări xenofobe dezgustătoare împotriva Ungariei la puțin timp după începutul meciului. La meci asistă și câțiva fani polonezi. 

România, victorie categorică în fața Poloniei, în startul noii ediții a Rugby Europe Championship
Atmosfera de la România - Polonia / foto: Andrei Petrescu (GSP.ro)

Lotul naționalei României pentru meciul cu Polonia

  • Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timişoara), Vasile Bălan (CSA Steaua), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Robert Irimescu (New York United), Eugen Căpăţînă (SCM USV Timişoara), Thomas Creţu (Stade Francais), Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo)
  • Linia a II-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mahu (Perpignan)
  • Linia a III-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Alexander Dinu (Massy), Vlad Nistor (Union Sportive Seynoise)
  • Mijlocaş la grămadă: Alexandru Ţiglă (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timişoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara)
  • Mijlocaş la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Vlăduţ Popa (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo)
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Mihai Lămboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alexandre Creţu (Limoux)
  • Centri: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Rouen), Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Fundaşi: Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Citește și alte știri din sportul românesc:

EXCLUSIV Handbalista Orlane Kanor, despre copilăria din Guadelupa, cum a ajuns să joace handbal și transferul la Rapid + „Trebuie să jucăm perfect cu Metz”

UPDATE România, victorie cu Thailanda în Cupa Davis » Nicholas Ionel și Filip Jianu au adus punctele decisive

„Sunt profund întristată” » Virginia Ruzici a vorbit despre situația la zi a Simonei Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
baubau77
baubau77  •  05 Februarie 2023, 11:53
Postat de tipsy pe 04 Februarie 2023, 19:15

Pfff, sa iei 27 de puncte de la Polinia e ceva ingrozitor. Mi-e teama de Cupa Mondiala, mai ales ca a plecat si Robinson ...

O sa luam vreo 250..300 pt in 4 infringeri! Am mai tot spus pina nu aranjam meciuri cu echipe puternice n avem cum evolua! Decit sa batem Polonia la 30 pt prefer sa luam o bataie de la.. Anglia la 100 pt. De acolo avem de invatat! Acum vreo 2 ani aveam prog un meci cu Scotia ..era pandemie nu s a mai jucat. Nu se poate...reprograma? Si apropo gsp( int am scris cu litere mici) a inceput Six Nations! A...nu stiti...nu va intereseaza...am inteles! Da vedeti sa nu cumva sa nu dati zilnic de la...10 stiri in sus cu...gigi..si altii ca el

tipsy
tipsy  •  04 Februarie 2023, 19:15

Pfff, sa iei 27 de puncte de la Polinia e ceva ingrozitor. Mi-e teama de Cupa Mondiala, mai ales ca a plecat si Robinson ...

rilu
rilu  •  04 Februarie 2023, 17:16

Fratii Cretu sunt nascuti in Franta tatal lor este roman iar mama lor din Mali (cred)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează