SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

„Sunt profund întristată” » Virginia Ruzici a vorbit despre situația la zi a Simonei Halep

Virginia Ruzici, la ediția din 2018 de la Roland Garros / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Virginia Ruzici, la ediția din 2018 de la Roland Garros / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2023 14:27 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 14:30

Fosta mare campioană Virginia Ruzici (68 de ani) așteaptă o soluționare cât mai rapidă a cazului Simonei Halep, jucătoare suspendată provizoriu din circuit după ce a picat un test anti-doping toamna trecută. 

După 14 ani de colaborare, Simona Halep și Virginia Ruzici au pus punct parteneriatului la finalul lunii mai 2022, însă campioana de la Roland Garros 1978 rămâne o mare susținătoare a sportivei din Constanța. Asta reiese și din declarațiile pe care Ruzici le-a oferit într-un interviu acordat specialistului în tenis Daniel Spatz, în care aceasta susține răspicat nevinovăția Simonei. 

Virginia Ruzici: Sunt convinsă că Simona Halep nu ar fi făcut niciodată ceva pentru a obține un avantaj necuvenit”

„O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de această evoluție a lucrurilor și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea. 

Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici, cea care a fost agentul Simonei Halep timp de 14 ani. 

VIDEO Interviul integral acordat de Virginia Ruzici lui Daniel Spatz

Chris Evert: „Mă gândesc la Halep, sper să se rezolve curând”

Și Chris Evert, fost lider mondial și câștigătoare a 18 titluri de Mare Șlem, a publicat un mesaj cald adresat Simonei Halep, aflată în continuare în stare de suspendare. 

„Mă gândesc la Simona Halep, sper că este bine... Sper ca lucrurile să se rezolve curând”, a notat marea campioană americană pe Twitter, referindu-se la situația actuală a româncei.

Chris Evert și-a arătat de-a lungul anilor în mai multe rânduri admirația față de Simona, deși au existat și momente în care a tratat critic unele chestiuni punctuale. Într-un interviu pentru Gazetă din 2020, cea care are 18 titluri de Grand Slam în palmares dezvăluia ce o impresionează cel mai mult la Halep: 

„Lupta ei, pregătirea fizică și anduranța, dar și voința. Simona are 1,68 m, așa că trebuie să muncească mai mult decât celelalte. Și în meciuri e la fel, ea trebuie să muncească mai multă pentru că nu are o armă mare care să închidă punctul. Aleargă după fiecare minge și se bazează pe picioare pentru a câștiga meciuri. De aceea tot timpul trebuie să fie fit”. 

Citește și alte știri din tenis: 

Thailanda - România 1-1, în play-off-ul Grupei Mondiale I din Cupa Davis » Cel mai bine clasat jucător român, învins de locul #976 ATP! Jianu aduce „tricolorilor” primul punct

Veste mare din SUA pentru Novak Djokovic: a aflat dacă poate juca la Indian Wells și US Open în acest an

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
VanBasten
VanBasten  •  09 Februarie 2023, 13:10

RIP Simona.

Freyya
Freyya  •  07 Februarie 2023, 21:55

de ce a lasat-o sotul IMEDIAT dupa ce s-au recoltat probe la US Open? ca stiau exact ce rezultat iese

danglumetu
danglumetu  •  07 Februarie 2023, 17:07

despartirea de cahill si ruzici este efectul dezastruos al caracterului ei!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close