SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - POLONIA

UPDATE // VIDEO+foto Reacția lui Alin Petrache după scandările xenofobe de la meciul României: „N-au ce căuta aici, la noi!”

Banner-ul afișat la România - Polonia / foto: Andrei Petrescu +14   FOTO
Banner-ul afișat la România - Polonia / foto: Andrei Petrescu

Articol de , - Publicat sambata, 04 februarie 2023 16:32 / Actualizat sambata, 04 februarie 2023 17:21

Nu e săptămână în sportul românesc fără momente controversate! Ultimul astfel de eveniment s-a consemnat azi, pe „Arcul de Triumf”, unde un grup de 25-30 de ultrași a apelat la lozinci xenofobe în meciul de rugby dintre România și Polonia din Rugby Europe Championship. 

La nici șapte zile după ce galeria lui FCU Craiova a provocat întreruperea meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, o grupare naționalistă, prezentă și la meciurile naționalei de fotbal, și-a făcut apariția la disputa cu Polonia, de pe „Arcul de Triumf”. 

Scandări xenofobe în timpul meciului de rugby România - Polonia

La nici cinci minute după fluierul de start, ultrașii au început să scandeze cântece xenofobe la adresa maghiarilor: „Să-ți dăm la ****, bozgore!”. Ulterior, ei au afișat și un banner pe care scria: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”. 

Ulterior, aceștia au început să scandeze și „Afară, afară, cu ungurii din țară!”. De ce au ales suporterii români meciul cu Polonia pentru a pune din nou în scenă ura față de Ungaria? Cel mai probabil, prin prisma legăturilor strânse de prietenie dintre ultrașii polonezi și cei maghiari. 

Gruparea prezentă la meciul de rugby e intitulată „Youth România” și, conform paginii de Facebook, reunește „un grup ultra' de tineret ce susține echipa națională”. Ultrașii lor își anunțaseră prezența la meciul de rugby încă de pe 28 ianuarie.

N-am auzit, dar dacă s-a întâmplat mă deranjează. N-au ce căuta la noi, aici, la rugby, noi suntem promotori ai unor valori de mult uitate și sper eu ca aceste scandări să nu strice fenomenul și valorile promovate de rugby 
Alin Petrache, președinte FRR

Nu ni se pare normal, trebuie să-și vadă fiecare de treaba lui. Nu intrăm în jocurile lor, nu am auzit. Ne vedem de jocul nostru și așteptăm suporterii adevărați ai acestui sport să fie alături de noi 
Mihai Macovei, căpitan România

Citește și: 

Rivalul lui Burleanu acuză o conspirație după scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „FRF a vrut asta”

Gică Hagi, opinie categorică după scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova: „Asta trebuia să se facă”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (79)
paolo12
paolo12  •  05 Februarie 2023, 07:03
Postat de vasileroaita pe 04 Februarie 2023, 18:05

100, la rugby, e mai puțin decât 10 la 0 la fotbal!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dino
Dino  •  04 Februarie 2023, 23:53
Postat de alexh pe 04 Februarie 2023, 20:46

dupa parerea ta, ai putea spune si mica minoritate? marea minoritate? mica majoritate? nu prea cred. majoritatea e majoritate si porneste dupa cum ai spus de la 51% in sus. si minoritatea de la 49% in jos. da-mi explicatii din doua surse. dar nu avand la baza acelasi autor. majoritatea pe net il citeaza pe Pruteanu. de ce nu si pe altii?

Nu despre pleonasm e discutia, ti-am zis ca ai dreptate, numai ca e modul in care intelegi ce vor altii sa zica, numai ca alegi sa-i corectezi gramatical in loc sa-i ataci argumentul. Omul se referea la comunitatea maghiara nu este atat de mare raportata la populatia Romaniei, parca la ultimul recensamant erau chiar putin peste 1mil cam 6% din populatie.

Catalynn_..
Catalynn_..  •  04 Februarie 2023, 22:10
Postat de alexh pe 04 Februarie 2023, 20:46

dupa parerea ta, ai putea spune si mica minoritate? marea minoritate? mica majoritate? nu prea cred. majoritatea e majoritate si porneste dupa cum ai spus de la 51% in sus. si minoritatea de la 49% in jos. da-mi explicatii din doua surse. dar nu avand la baza acelasi autor. majoritatea pe net il citeaza pe Pruteanu. de ce nu si pe altii?

Mă prostovan zecesebist, ăsta e singurul pleonasm grav de pe acest forum! UNICUL! :-))) Io doar am … hiperbolizat! :-)))

Vezi toate comentariile (79)
Comentează