SPORTURI  »  RUGBY  »  ARBITRAJ

Scandal uriaş în rugby » Arbitri români maziliţi de 2 vicepreşedinţi ai federaţiei de rugby!

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 18:56

Nu doar în fotbal iese scandal din cauza arbitrajului. Cel mai clar exemplu este cel al arbitrilor care conduc meciurile de rugby din campionatul intern. În urmă cu o săptămînă, colegiul director al Federaţiei Române de Rugby, compus din doar trei persoane!, au decis ca la meciurile din fazele superioare ale competiţiilor organizate în România să fie aduşi brigăzi din străinătate, afectînd astfel imaginea arbitrilor români, a rugby-ului românesc pe plan intern, dar mai ales internaţional.

Un grup de peste 30 de cavaleri ai fluierului din rugby-ului românesc solicită de urgenţă o întîlnire cu preşedintele ales al FRR, Alin Petrache, în cel mai scurt timp, pentru a discuta această situaţie şi pentru găsirea unor soluţii care să deblocheze starea actuală. În plus, arbitrii cer modificarea manualelor de turneu ale competiţiilor interne prin includerea unui punct care să nu permită delegări abuzive ale arbitrilor străini.

La şedinţa biroului director care a avut loc la finalul lunii septembrie au participat doar vicepreşedinţii Pompilie Borş, Aurelian Arghir şi Victor Istrate, ultimii doi fiind de acord pentru înlăturarea arbitrilor români şi pentru solicitarea celor străini. În schimb Borş a votat anti deciziei acestora, dar fără rezultat. "Responsabilitatea acestei situaţii în care ne aflăm acum aparţine celor doi vicepreşedinţi ai FRR (Aurelian Arghir şi Victor Istrate) care au votat în colegiul director pentru aducerea arbitrilor străini, acţiune contrară intereselor rugbyului românesc si care nu are la bază nicio justificare. Constatăm că această hotărîre a produs deja efecte negative, prin vocea oficialilor străini fiind anunţată reducerea numărului de meciuri alocate arbitrilor români pe plan internaţional din cauza chemării arbitrilor străini În consecinţă, arbitrii români refuză delegările la toate meciurile care urmează să se dispute în anul 2012", este mesajul unui grup important de arbitri din rugby, emis astăzi Gazetei Sporturilor.

În semn de protest la decizia colegiului director, toţi arbitrii vor purta la jocurile din această etapă o banderolă albă pe braţ. Astfel, la meciurile de duminică dintre Steaua-Farul Constanţa şi Baia Mare-Timişoara vor fi conduse de brigări din Franţa!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
zamolxe76
zamolxe76  •  07 Octombrie 2012, 19:32

Este mai ok cu albitri din strainatate,macar in meciurile din fazele superioare,Straini sunt mai obiectivi si mai cinstiti decit ai nostri,nu mai vb de partinire,ce iesea fum fara foc?,daca erau ok albitri nostri nu se ajungea la aceeasta discutie,din partea mea sa mearga sa albitreze in Congo ca dupa meci poate ii maninca bastinosi si scapam de ei,poate avem norocul sa vina alti in locul lor si sa isi vada treaba sa nu isi mai bata joc de munca baietilor din teren.

whiteredarad
whiteredarad  •  05 Octombrie 2012, 20:04

Ca la fotbal, si la rugby unii ar vrea sa dicteze.pot aduce arbitri straini,dar sa ii plateasca federatie,nu cluburile.pe de alta parte ,ca unul care vad rugby-tot ce se transmite la TV,si ce pot vedea la Arad,-pot spune ca multi arbitri au o maniera discretionara,ca dicteaza invingatoarea partidei.Cind au fost arbitrii de afara ,acestea par mai obiectivi.Dar multi arbitri romani au valoare slaba,nu neaparat fura.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează