SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

CM SNOOKER LA CRUCIBLE. S-a jucat cel mai lung frame din istoria CM: aproape cât un meci de fotbal! + cum a evitat adversarul lui Neil Robertson două contraperformanțe ULUITOARE + Shaun Murphy poate seta două recorduri BRUTALE în snookerul modern

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 09:26

CM SNOOKER. A doua zi a Campionatului Mondial de Snooker a fost prilejul unor meciuri foarte interesante. Mai departe, pentru optimi, și-au luat biletele jucători precum Stephen Maguire, Neil Robertson sau Gary Wilson.

Scoțianul Stephen Maguire nu s-a lăsat deloc în partida cu chinezul Tian Pengfei. A fost condus o bună bucată de vreme, chiar și cu 9-7, dar a revenit, a profitat de o bilă albastră care a intrat din greșeală la alt colț decât cel inteționat, a dus meciul în decisiv și a câștigat, 10-9. Îl așteaptă pe Ronnie O'Sullivan în optimile CM de snooker.

Belgianul Luca Brecel și Gary Wilson au jucat un frame decisiv epuizant, de 79 de minute și 31 de secunde, cel mai lung din istoria Crucible. Frameul a trecut în partea englezului Wilson și a fost cu mai mult de 3 minute mai lung decât precedentul record, deținut într-o semifinală de CM jucată de Mark Selby și Marco Fu, în 2016.

Gary Wilson a reușit și această lovitură de siguranță de senzație, geometrie pură pentru a întoarce bila albă.

Două recorduri BRUTALE

Australianul Neil Robertson l-a învins cu 10-1 pe cipriotul-britanic Michael Georgiou, care a evitat în ultima sesiune, începută de la 9-0, să devină abia al doilea jucător din istorie care pierde la ZERO un meci la Crucible.

1992aeste anul când John Parrott îl bătea Eddie Charlton cu 10-0. E singura partidă în care un jucător nu a obținut un frame la CM de snooker

Interesant e că Shaun Murphy îl conduce cu 9-0 pe Luo Honghao, iar astăzi are ocazia să facă el ceea ce Neil Robertson nu a putut. 852 de puncte a făcut Murphy în cele 9 frameuri, față de 78. Dacă nu reușește să treacă de 100, Luo ia și contraperformanța de cele mai puține puncte marcate la Crucible. UPDATE --->>> Shaun a reușit, totul aici!

191 de punctea făcut Danny Fowler într-o înfrângere cu Stephen Hendry, 10-1, în 1993. Cele mai puține din istorie! Georgiou a evitat contraperformanța în meciul cu Neil Robertson, făcând 197

De asemenea, azi intră în concurs și Ronnie O'Sullivan, favoritul publicului și al caselor de pariuri, lider mondial, contra amatorului James Cahill.

Ce este CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului  Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan are cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Citește și:

Primul scandal la CM! Mark Williams, campionul mondial, s-a dezlănțuit la conferința de presă: "Jalnici! Numai prostii!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1760241387355231
Cristian Patru  •  22 Aprilie 2019, 15:32

La CM participa exact cei care merita. Cei care nu-s aici, nu s-au calificat! E simplu!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  22 Aprilie 2019, 10:56
Postat de dora pe 22 Aprilie 2019, 09:55

La CM ar trebui sa participe cei mai buni jucatori. Nu alde Luo Honghao, Tian Pengfei ori Luca Brecel și Gary Wilson la care te lua somnul daca te uitai la jocul lor.

Ai dreptate in mare masura! Dar si in alte sporturi cand competitori sunt aproximativ egali se apeleaza la un joc tactic de tatonare. Plus de asta inainte de a incepe concursul propriuzis in afara de cei care sunt calificati direct se mai joaca si un foarte greu turneu preliminar intre cei cu punctaje mai mici in clasamentul jucatorilor de Snooker. De obicei jucatori mai slabi recurg la metode de a diminua forta adversarilor care sunt asa zisi favoriti. In fotbal nu ai vazut cate-o echipa ce se pune cu fundul in poarta si nu-i poti da gol nici in doua meciuri (asa zisa AUTOBAZA)?

dora
dora  •  22 Aprilie 2019, 09:55

La CM ar trebui sa participe cei mai buni jucatori. Nu alde Luo Honghao, Tian Pengfei ori Luca Brecel și Gary Wilson la care te lua somnul daca te uitai la jocul lor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează