SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Deznodământ incredibil în cel mai palpitant meci de la Wimbledon: „Am făcut pe mine!” » Comentatorul, blocat: „N-am mai văzut așa ceva în viața mea!”

Lui Davidovich Fokina nu i-a venit să creadă ce șansă a scăpat printre degete / Captură Twitter
Lui Davidovich Fokina nu i-a venit să creadă ce șansă a scăpat printre degete / Captură Twitter

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 09:52 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 01:29

Danezul Holger Rune, al șaselea jucător al lumii, și spaniolul Alejandro Davidovich Fokina (#34 ATP) au fost protagoniști, sâmbătă, în cel mai dramatic meci disputat până acum pe tabloul masculin de la Wimbledon. Câștig de cauză a avut nordicul, însă ibericul a ratat victoria într-o manieră care-l va urmări mult timp de acum încolo.

Trei ore și 58 de minute a durat „thriller-ul” din turul III de la Wimbledon, iar Holger Rune a avansat în optimi după cinci seturi cu accente memorabile. Protejatul academiei lui Patrick Mouratoglou a revenit de la 1-2 la seturi și s-a impus în final cu 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 (10-8).

Rune a fost în mai multe momente pe marginea „prăpastiei”. Prima oară la 4-5 în decisiv, când Davidovich Fokina a irosit două mingi de meci, ambele pe serviciul danezului. Spaniolul s-a aflat în control și în tie-break: a avut un avantaj liniștitor, 8-5, însă adversarul său a luat din acel moment toate punctele puse în joc! 

Deznodământ incredibil în cel mai palpitant meci de la Wimbledon

La 8-8, într-un moment de maximă tensiune, jucătorul din Spania cu origini rusești a ales să servească pe sub mână (n.r. - procedeu cunoscut drept „underarm serve”, la care mai apelează Kyrgios sau Bublik). Doar că execuția acestuia a fost dezastruoasă. Rune a sprintat fără probleme spre fileu și a închis punctul. Mini-break-ul a fost decisiv, iar danezul a închis imediat meciul cu serviciul.

Davidovich Fokina, înmărmurit: „Am făcut pe mine!”

„Am văzut fel și fel decizii în viața mea, dar n-am mai văzut așa ceva, un serviciu pe sub mână la 8-8!”, a remarcat unul dintre comentatorii britanici ai partidei. 

Spaniolului nu i-a venit să creadă ce șansă a scăpat printre degete:

„Nu pot explica ce mi-a trecut prin minte acolo în acel moment, pentru că multe lucruri îți trec prin minte, toată lumea strigă și ești nervos. Nu vă pot explica ce a fost în capul meu, pur și simplu am făcut pe mine!”, a comentat Davidovich Fokina la finalul meciului. 

VIDEO Alejandro Davidovici Fokina s-a consolat cu cel mai frumos punct al meciului

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Sorana Cîrstea, eliminată în turul 3 la Wimbledon! Joc de coșmar cu Beatriz Haddad Maia

Ana Bogdan, după ce a intrat în istoria turneelor de Grand Slam: „E un moment pe care nu o să-l uit vreodată”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Zazu
Zazu  •  09 Iulie 2023, 12:34

Fokina a fost pedepsit de ....divinitate! De câteva ori a lovit intenționat exact pe direcția lui Holger plus alte câteva mici măgării,făcute( va zice el) neintenționat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează