SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ana Bogdan, în anul relansării. Ocupă cea mai bună poziție din carieră în clasamentul WTA

Ana Bogdan în acțiune în timpul turneului de la Parma.
FOTO: Imago Images
Ana Bogdan în acțiune în timpul turneului de la Parma. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 14:44 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 14:47

Ana Bogdan ocupă astăzi locul 46 în lume, cel mai bun al carierei, după ce a atins, în turneul de la Parma, a treia ei semifinală în tot atâtea luni. „Și aceasta nu este linia de sosire”, avertizează ea.

S-a mai scurs o săptămână de foc pentru jucătoarea română care va împlini 30 de ani pe 25 noiembrie și care în acest sezon a făcut cel mai mare salt al său. Nu doar în ce privește rezultatele, ci pe toate planurile, joc, mentalitate, reziliență. O nouă săptămână în care a urcat până în semifinalele turneului WTA 250 de la Parma, acolo unde a fost însă învinsă de viitoarea campioană, egipteanca Mayar Sherif, 6-4, 3-6, 6-4 în două ore și 50 de minute. Performanța îi asigură intrarea în premieră în Top 50 și urcarea pe cea mai bună poziție a carierei, 46.

Apropiații Universității Craiova povestesc noi detalii despre Devis Mangia: „A avut invitații și pentru alți jucători” + Cum a plecat italianul din oraș
CSU CRAIOVA
Apropiații Universității Craiova povestesc noi detalii despre Devis Mangia: „A avut invitații și pentru alți jucători” + Cum a plecat italianul din oraș

Ana Bogdan: „Încă am de muncit"

„M-am trezit cu inima recunoscătoare. Este întotdeauna mai ușor să scrii ceva după o victorie bună, dar acum mi se pare frumos, de asemenea, să o fac după o bătălie de trei ore în semifinale", a notat ieri românca pe contul ei de Instagram. „Această înfrângere mi-a arătat că încă am de muncit pentru a întâmpina provocările mintale cu deschidere, să îmi placă, să savurez procesul prin care trec, să merg mai departe cu multă încredere și bucurie", a împărtășit ea un plan încrezător de viitor.

Saltul în clasamentul mondial vine însă după o perioadă fastă, în care Ana a mai spart o barieră: a atins la Varșovia, pe zgură, întâia finală din carieră, după ce cu o zi înainte progresa în prima ei semifinală la capătul a patru ani și 3 luni de secetă. În aprilie 2018 disputa penultimul act la Monterrey, apoi Bogota, apoi lucrurile nu s-au mai legat pentru Bogdan din diverse motive: accidentări, neîncredere, lipsă de consistență. Chiar dacă a cedat în capitala Poloniei în fața unei Caroline Garcia aflate într-o formă superbă, performanța și evoluția ei solidă, curajoasă rămân.

Semifinale legate

Apoi a câștigat turneul WTA125 de la Iași, aflat la prima ediție – încă un salt în clasament. După un US Open mai puțin productiv (nu a trecut de calificări), Ana a revenit în Europa semnând alte două semifinale. Întâi la Portoroz, pe hard, acolo unde în "sferturi" a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, numărul 18 mondial în acel moment, pentru prima ei victorie de Top 20 din 2018 încoace, de când o depășea pe Kristina Mladenovic la Australian Open. Apoi, zilele trecute, la Parma, iar pe zgură.

Progresul în clasamentul WTA

18 iulie110
25 iulie108
1 august75
8 august63
12 septembrie65
26 septembrie53
3 octombrie46

„Chiar dacă este dificil să gândesc pozitiv după un astfel de meci", scria ea referindu-se la semifinala cu Sherif, „trebuie să văd tabloul întreg și să privesc în urmă la ultimele două-trei luni care au fost uimitoare în ce privește progresul mintal, dezvoltarea personală, determinarea de a schimba și a avea un mindset diferit. Pot să spun că nu este ușor, însă merită cu prisosință, iar schimbarea în sine este atât de frumoasă! Pentru că te face să-ți accepți părțile cele mai bune și cele mai rele, pe tine așa cum ești cu adevărat", a dezvăluit Bogdan.

Urmează Transylvania Open pentru Ana Bogdan

„De la 110 pe 46 în trei luni. Și aceasta nu este linia de sosire", a punctat. Într-adevăr, sezonul continuă, iar Ana Bogdan va avea următoarea oprire într-un loc cu multe semnificații, Cluj-Napoca, pentru a doua ediție a Transylvania Open, turneu de categorie WTA250 (10-16 octombrie). Acolo va avea sprijinul și afecțiunea publicului și un nou prilej pentru un rezultat important. 

Rezultatele Anei Bogdan din iulie încoace

Turneu Categorie Fază Adversară
Varșovia WTA250Finală Caroline Garcia (Fra, 45WTA)
IașiWTA125CampioanăPanna Udvardy (Ung, 93WTA)
Portoroz WTA250SemifinaleElena Rîbakina (Kaz, 25WTA)
ParmaWTA250Semifinale Mayar Sherif (Egi, 74WTA)

4 semifinaleavea Ana Bogdan până anul acesta, Florianopolis 2016, București 2017, Monterrey, Bogota 2018, iar în 2022 a atins deja 3

Citește și alte articole:

Universitatea Craiova răspunde după acuzațiile la adresa lui Devis Mangia: „Aspectele sesizate nu s-au confirmat, a fost, mai degrabă, o situație diferită”

Analiza dură a lui Florin Răducioiu: „La FCSB nu merge nimic”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează