SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

Ana Bogdan, misiune complicată în turul III la Roland Garros: cine e viitoarea adversară

Ana Bogdan. foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 17:35 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 18:44

Ana Bogdan (28 de ani, 102 WTA) și-a aflat adversara din turul III de la Roland Garros. Jucătoarea din România se va duela cu iberica Paula Badosa (23 de ani, 35 WTA). 

Profitând de retragerea japonezei Naomi Osaka, Ana Bogdan va juca pentru prima oară în carieră în turul III de la Roland Garros. Pentru un loc în optimi, reprezentanta României va da peste o adversară extrem de incomodă, aflată pe val în circuitul feminin. 

Numele ei: Paula Badosa Gilbert, o jucătoare din Spania care e în mare formă. Badosa are șapte victorii la rând: a cucerit săptămâna trecută titlul de la Belgrad și a câștigat în minimum de seturi ambele meciuri jucate la Roland Garros (cu Lauren Davis, 6-2, 7-6, și cu Danka Kovinic, 6-2, 6-0).

Badosa, campioană la junioare la Roland Garros

Deși provine din Spania, Paula Badosa are un stil de joc diferit față de cel etalat în mod obișnuit de jucătoarele iberice: ea spune că serviciul e arma sa favorită și că preferă să încheie punctele foarte repede. 

Relația ei cu zgura e una de lungă durată: în 2015, când nici nu împlinise 18 ani, Badosa a câștigat competiția junioarelor de la Roland Garros, după o finală cu Anna Kalinskaya.

Ana Bogdan, lovitura carierei după retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros

Ana Bogdan s-a calificat direct în turul 3 la Roland Garros, după retragerea lui Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA).

Naomi Osaka a anunțat că se retrage de la Roland Garros 2021, în urma scandalului provocat de absența ei de la conferințele de presă. Ana Bogdan, adversara pe care ar fi trebuit să o înfrunte miercuri în turul secund, profită de această decizie.

Ana Bogdan, direct în turul 3 la Roland Garros

Ana Bogdan a făcut un meci perfect în primul tur. A trecut în două seturi, scor 6-1, 6-3, de italianca Elisabetta Cocciaretto și era pregătită pentru disputa cu cvadrupla campioană de Grand Slam. 

Ce înseamnă retragerea niponei? Ana Bogdan va încasa un cec în valoare de 136.787 de dolari pentru accederea în turul 3. Românca va urca spectaculos și în clasamentul WTA. Într-un clasament live va ajunge în top 90. 

Turul 3 reprezintă și cea mai bună performanță obținută de Ana Bogdan la un turneu de Grand Slam. A mai ajuns în această fază o singură dată, la Australian Open 2018.

VIDEO Rezumatul meciului Ana Bogdan - Elisabetta Cocciaretto

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea - Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4 » Chin de aproape 3 ore pentru turul 3 la Roland Garros

Carla Suarez Navarro, bătălie epică la revenirea după cancer » A fost la un game de victorie în fața finalistei din 2018

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează