SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚIE

„Ar fi brutal pentru tenis!” » Roger Federer comentează posibila absență a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

Roger Federer și Rafael Nadal la Laver Cup 2022 Foto Imago
Roger Federer și Rafael Nadal la Laver Cup 2022 Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2023 16:46 / Actualizat luni, 08 mai 2023 18:40

Roger Federer a declarat că speră că Rafael Nadal se va recupera la timp pentru a participa la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pentru că o absenţă a campionului spaniol ar fi ceva „brutal” pentru tenis.

Rafael Nadal a stârnit alarmă atunci când a anunțat, săptămâna trecută, că nu va putea juca în concursul Masters 1000 de la Roma, după ce absentase complet din circuit de la Australian Open încoace. Este și Roland Garros-ul în pericol?

Roger Federer, despre posibila absență a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

„Ar fi brutal, ar fi foarte dificil pentru tenis dacă Rafa nu va fi acolo'', a declarat, duminică, Federer, câştigătorul a 20 de titluri de Mare Şlem, cu prilejul Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami, citat de Reuters, referindu-se la o posibilă absență a spaniolului de la Paris.

„Încă mai sper, am văzut că s-a retras de la Roma, aşa că îi urez toate cele bune. Novak nu a jucat nici el prea mult în ultima vreme, dar sper să fie puternic şi el, ca şi tinerii care au apărut în ultima perioadă”, a mai spus Federer, 41 de ani, campion la Paris în 2009, care s-a retras din tenis anul trecut.

Nadal, care a câştigat de 14 ori Openul Franţei, se confruntă cu o accidentare la şold suferită în ianuarie, la Australian Open.

„Știți cu toții cât de mult mă doare să ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera”, a transmis Rafa într-un mesaj pe rețele sociale în legătură cu absența de la Roma. 

„În ciuda faptului că am observat o îmbunătățire în ultimele zile, au trecut multe luni de când nu m-am mai putut antrena la un nivel înalt și procesul de readaptare are etapele sale. Nu am de ales decât să le accept și să continui să lucrez”, a adăugat el.

Spaniolul nu a putut evolua nici la Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona sau Madrid.

Rafael Nadal a jucat la fiecare ediţie de la Roland Garros de când a câştigat pe zgura pariziană primul său titlu de Mare Şlem din cele 22 din palmares, în 2005. Ediția din acest an a turneului va începe pe 28 mai.

Citește și:

Patrick Mouratoglou a numit „Big 3” din WTA: „Una dintre ele nu ocupă locul aferent”
WTA
Patrick Mouratoglou a numit „Big 3” din WTA: „Una dintre ele nu ocupă locul aferent”
Carlos Alcaraz, din nou campion la Madrid! » L-a învins pe finalistul-surpriză și i s-a alăturat lui Rafael Nadal în istoria turneului
ATP MADRID
Carlos Alcaraz, din nou campion la Madrid! » L-a învins pe finalistul-surpriză și i s-a alăturat lui Rafael Nadal în istoria turneului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  08 Mai 2023, 19:16

Federer a spus asta, e adevarat. Dar numai după ce s-a consultat cu CTP.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează