SPORTURI  »  TENIS  »  HAELP, DEPISTATĂ POZITIV

EXCLUSIV GSP a vorbit cu antrenorul care s-a ocupat în trecut de comunicarea dintre Simona Halep și ANAD: „Mi se pare de domeniul fantasticului! Noi sunam să verificăm și remedii naturiste”

Artemon Apostu-Efremov (primul din stânga), alături de Simona Halep, Darren Cahill și fizioterapeutul Cosmin Diaconeasa/ foto Imago Images
Artemon Apostu-Efremov (primul din stânga), alături de Simona Halep, Darren Cahill și fizioterapeutul Cosmin Diaconeasa/ foto Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022 18:26 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 19:19

Artemon Apostu-Efremov, care i-a fost antrenor Simonei Halep timp de un an și jumătate, spune că a fost șocat de vestea testului ei pozitiv. În perioada de colaborare, el se ocupa de relația cu ANAD.

  • Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Din decembrie 2019, când s-a alăturat echipei lui Halep în perioada de pregătire de la Dubai, și până în mai 2021, Artemon Apostu-Efremov s-a aflat în preajma dublei campioane de Mare Șlem. Apoi a revenit la grupul din care mai fac parte Adrian Cruciat, Adrian Gavrilă și Mihai Pușcașu, ocupându-se de alți jucători și jucătoare, între care și tânăra Anca Todoni, 18 ani, recent convocată de Horia Tecău în echipa de BJK Cup a României.

„De ce vă legați de Mouratoglou?!
corespondență din franța
„De ce vă legați de Mouratoglou?!" » Echipa GSP deplasată în Franța a dialogat cu presa din Hexagon: „Nu înțeleg de ce puneți problema așa!”

Aflat în Turcia cu Anca, sfertfinalistă săptămâna trecută în turneul ITF din Antalya, cu premii de 15.000 de dolari, și calificată în turul 2 la cel de acum, Arti a aflat cu surprindere despre ceea ce s-a întâmplat cu Simona. Aceasta a testat pozitiv la roxadustat, o substanță din categoria eritropoietinei, la US Open, iar acum se află în stare de suspendare provizorie. 

„Sincer, m-a șocat vestea, efectiv m-a șocat pentru că știu cât de atentă și de grijulie este Simona cu lucrurile acestea”, a spus Apostu-Efremov pentru Gazetă.

Cei din staff-ul Simonei Halep verificau și medicamentele naturiste

Cât timp au lucrat împreună, el a ținut legătura din partea fostului lider mondial cu ANAD. „Într-adevăr, Teo Cercel se ocupa de relația cu Agenția Națională Anti-Doping și după ce el nu a mai fost în echipă, eu m-am interesat de multe ori, întrebând de anumite medicamente”, detaliază Arti. 

„Inclusiv de unele naturiste, un exemplu banal, echinacea. Asta pentru că voia să fie sigură că totul e în regulă. Tot timpul când era cazul să ia ceva, sunam și întrebam. Așa că nu știu ce să spun, mi se pare de domeniul fantasticului”, subliniază el.

„Nu știu cum se poate ajunge în asemenea situație sau nu, cert e că Simona era extrem de grijulie, inclusiv dacă, să zicem, era o sticlă de apă desfăcută lângă, care nu era a ei sau nu era sigură că e a ei, nu se atingea de ea, lua alta, sigilată. Ca să elimine orice potențial risc”, povestește antrenorul. 

„Este clar că undeva pe parcurs a apărut o greșeală, sper să fie identificată, eu nu cred că Simona vreodată s-a gândit la așa ceva", a conchis el.

Apostu-Efremov: „Experiența de a lucra cu Simona Halep a fost una extraordinară”

Apostu-Efremov a prețuit, într-un interviu pentru Gazetă de anul acesta, perioada petrecută în echipa Simonei Halep. „Experiența de a lucra cu ea a fost una extraordinară. 

A fost încununarea celor zece ani de muncă precedenți, nu că aș diminua colaborarea cu Irina Begu, care a fost excelentă și am obținut multe. La fel și faptul că am fost partener cu Darren, pentru mine a fost o experiență senzațională”, spunea Arti, 43 de ani, în luna martie. 

3 titluri WTAa cucerit Simona Halep, Dubai, Praga și Roma 2020, în intervalul de colaborare cu Artemon Apostu-Efremov, suprapus mare parte peste pandemia de coronavirus și restricții

Citește și:

Horia Tecău sare în apărarea Simonei Halep: „Aș paria pe cariera mea”

Dezvăluirile unui jucător american » Cum a arătat procedura de testare a Simonei Halep: „Sunt chiar curios ce urmează”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  27 Octombrie 2022, 15:09

Atata tevatura pt nimic... Ca Simona avea imaginea unei persoane curate, ca parea serioasa, integra, ingenua etc.etc...Nu poti cunoaste o persoana fara sa fii suficent timp in preajma ei. Sunt sigur ca fiecare a desoperit lucruri 'surprinzatoare', de neimaginat inainte, despre partener, dupa ce a petrecut timp cu ipochimenul/a. Asa si cu Simona. E simplu. E om. A gresit. S-a dopat si gata. A ales sa iasa din tenis pe usa din dos. Viata merge inainte

Moshu
Moshu  •  27 Octombrie 2022, 10:17

Mai,de fapt,toti astia care ne spun cit de grijulie era in relatia cu pastilele,ne obliga sa ne gindim ca, de data asta,a hotarit sa le ia ! Cum altfel ar fi putut sa ingereze asa ceva fara stirea ei, daca verifica totul ?

sughibughi
sughibughi  •  26 Octombrie 2022, 20:09

e vinovata... ca a fost prinsa

Vezi toate comentariile (3)
Comentează