SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Cine e jucătorul care a fascinat-o pe Ashleigh Barty: „A fost o plăcere să-l văd reușind asta”

Ashleigh Barty / Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Ashleigh Barty / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 17:10 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 17:30

Ashleigh Barty (25 de ani), proaspăt retrasă din tenisul profesionist, și-a manifestat admirația față de Rafael Nadal, jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate din istoria tenisului (21).

Într-unul dintre interviurile acordate după ce a luat decizia de a renunța la tenis, Ash Barty a fost întrebată despre cei trei titani din circuitul masculin. Australianca a ținut să laude performanțele lui Rafael Nadal, cel care, la aproape 36 de ani, continuă să fie unul dintre cei mai dominanți jucători din ATP.

„Te gândești la Rafael Nadal ca la cineva a cărui longevitate în sport a fost de necontestat. Pentru mine, ca fan al acestui sport, să-l văd reușind asta pentru o perioadă atât de îndelungată a fost o plăcere”, a declarat Ashleigh Barty, conform Tennis World USA

Ashleigh Barty, cuvinte frumoase despre Simona Halep, după retragerea din tenis
WTA
Ashleigh Barty, cuvinte frumoase despre Simona Halep, după retragerea din tenis

Ashleigh Barty se retrage din tenis

Australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului feminin, a făcut un anunț neașteptat săptămâna aceasta: se retrage din tenis la doar 25 de ani!

Sportiva care va împlini 26 de ani pe 24 aprilie și-a explicat astfel decizia:

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită. În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul.

Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri. Mă gândesc la asta de foarte mult timp. Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută. După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri. Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii.

Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul. Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie”.

+14 FOTO

În total, Barty are 15 turnee câștigate la simplu, între care 3 de Grand Slam: Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Mai are în palmares și 12 turnee la dublu.

VIDEO Ashleigh Barty își anunță retragerea din tenisul profesionist

Citește și alte știri din tenis: 

Tsitsipas a lansat o propunere controversată: „Să joace și femeile în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam” » O jucătoare din TOP 10 i-a răspuns ironic

EXCLUSIV Virginia Ruzici, reacție pentru Gazeta după retragerea lui Ashleigh Barty: „Anunțul e stupefiant. Va lipsi enorm tenisului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
108779877311497
George Ionescu  •  27 Martie 2022, 19:39

...o mare sportiva...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează