SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

ATP BARCELONA // Rafael Nadal, detronat și de la Barcelona! Spaniolul, fără reacție în fața lui Dominic Thiem

Rafael Nadal // FOTO: Reuters
Rafael Nadal // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 aprilie 2019 19:09

Rafael Nadal, 32 de ani, 2 ATP, a fost eliminat în semifinalele turneului de la Barcelona de către Dominic Thiem, 25 de ani, 5 ATP, care s-a impus după un meci controlat în totalitate, scor 6-4, 6-4.

Nadal, de 11 ori campion la Barcelona, ratează astfel și cea de-a doua competiție pe zgură de la revenirea după accidentare, după ce săptămâna trecută fusese învins în semifinalele de la Monte Carlo de către Fabio Fognini, 12 ATP.

În reeditarea finalei de la Roland Garros de anul trecut, Thiem a început mult mai solid, a returnat adânc și percutant și s-a impus în primul set cu 6-4, un singur break fiind de ajuns pentru a-i lua primul set spaniolului.

Manșa secundă s-a desfășurat pe coordonate asemănătoare. Thiem a dictat ritmul punctelor, Nadal a greșit neobișnuit de multe mingi, iar austriacul a făcut break în game-ul cinci, pe care l-a menținut până la final.

Singurele emoții ale lui Thiem s-au produs chiar în ultimul game al partidei. Austriacul servea pentru meci, însă a trebuit să revină de la 0-40. Dominic a anihilat excelent mingile de break ale ibericului și a închis partida cu o scurtă de efect.

E a patra victorie a carierei a lui Dominic Thiem în fața lui Nadal, toate victoriile venind pe zgură. Nadal s-a impus de 8 ori în fața austriacului. 

În finală, Dominic Thiem îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev, 14 ATP, care a trecut în penultmiul act de Kei Nishikori, 7 ATP, scor 6-4, 3-6, 7-5.

Vezi și: Rafa Nadal, după declarațiile făcute de Victoria Azarenka: „Am obosit să se creadă mereu că suntem împotriva femeilor. Nu e așa”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  28 Aprilie 2019, 05:06

E cam sfarsit de drum cred pt Nadal. El nu rata aproape niciun turneu pe zgura, acum sunt 2 consecutive in care nici nu a mai prins finala. In fine, sa asteptam sa vedem ce face la RG.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează