SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN 2020 // Acuzații grave din partea jucătorilor și ironii dureroase: „Se schimbă regulamentul. Ultimul rămas în picioare câștigă!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 19:36

Noah Rubin (23 de ani, 250 ATP) a izbucnit la adresa organizatorilor de la Australian Open. Tânărul jucător american acuză că le sunt ascunse informații esențiale privind calitatea aerului.  

„Dacă ar fi fost o finală în care erau implicați Federer și Djokovic, credeți că se mai disputa? Cred că nu ar fi acceptat asta niciodată. Jucătorii din calificări sunt puși într-o situație delicată,. Noi nu avem prea multe oportunități să câștigăm bani și să urcăm în clasament. Ne asumăm riscul de a intra în orice condiții. 

Mulți oameni m-au întrebat de ce nu mă retrag. Nu pot, eu așa îmi câștig existența. Sunt destul de dezamăgit. Cel puțin aș fi vrut să văd mai multă implicare din partea organizatorilor, aș fi vrut să primesc mai multe informații. Să știm cu ce ne confruntăm”, a declarat Rubin pentru L'Equipe.

MINELLA: „EXISTĂ SOLUȚII!”

Luxemburgheza Mandy Minella (34 de ani, 114 WTA) a cerut amânarea partidelor până la ameliorarea condițiilor.

„Nu înțeleg de ce s-au grăbit să joace astăzi la Australian Open. Aveau la dispoziție întreg week-end-ul pentru a termina calificările. Dacă s-ar fi decalat prea mult programul, puteam juca și două meciuri în aceeași zi, suntem obișnuite, nu era ceva nou. În cel mai rău caz puteau scurta meciurile băieților din calificări, să joace cel mai bun din 3 seturi. Soluții existau!”, a scris Minella pe Twitter.

„De ce trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău înainte să acționăm?”
Elina Svitolina

Organizatorii Australien Open, ironizați

The Chaser, un portal de satiră, a ironizat insistența organizatorilor de a duce respecta întocmai programul, în ciuda problemelor evidente. În text au fost inserate și fragmente dure, în care incidentele medicale au fost voit exagerate

„Asociația Medicilor din Australia a răspuns cu promptitudine solicitării oficialilor de la Australian Open și cere schimbări drastice de regulament. Aceștia numesc noua versiune una mai bună, mai provocatoare și cu mize mai mari ca niciodată.  

Directorul Tennis Australia a anunțat modificările: calitatea aerului din Melbourne pune sportivii într-un mare pericol. Nu avem altă variantă decât să abandonăm metodele tradiționale și să determinăm câștigătorul după metoda ultimului om rămas în picioare. 

Jucătorii nu au voie să ceară intervenția medicului și la fiecare schimbare de teren vor trece printr-un nor mare de fum. Cine leșină ultimul va câștiga meciul”, au ironizat cei de la The Chaser situația.

Vezi și:

Simona Halep, lăudată de Justine Henin, jucătoarea care a inspirat-o: „Sunt un mare fan al ei. Este foarte isteață”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează