SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN » Analiză GSP » Traiectorii în contrast! Simona Halep și Eugenie Bouchard față-n față după 3 ani

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2018 14:04

Simona Halep și Eugenie Bouchard se întâlnesc joi, de la ora 10:00, în turul al doilea la Melbourne, după o pauză de trei ani în care nu s-au mai confruntat și în care carierele lor au urmat trasee diferite.

Momentele în care au apărut pe scena mare a tenisului mondial au coincis, chiar dacă le despart patru ani în buletin. În 2013 au dar primele semne că sunt niște jucătoare despre care lumea va vorbi, iar în 2014 au venit confirmările pentru amândouă. Eugenie Bouchard și Simona Halep se întâlnesc joi din nou pe un teren de tenis, după o pauză de trei ani, dar sunt în momente total opuse ale carierei lor.

Românca se prezintă la confruntarea de joi din postura de lider mondial, în timp ce canadianca vine de pe locul 112. Au fost trei ani în care diferențele dintre cele două au crescut, iar Eugenie Bouchard nu a putut să țină pasul cu tot ce i s-a întâmplat. 

Cele două jucătoare s-au întâlnit prima dată în 2014, în martie, la Indian Wells. O întâlnire așteptată între semifinalistă și sfert finalista de la Australian Open.

O partidă pe care Simona a câștigat-o cu 6-2, 1-6, 6-4. Apoi până la următoarea confruntare, Bouchard și-a trecut primul trofeu al carierei în palmares. Cel care avea să rămână deocamdată și singurul, pe zgura de la Nurenberg. Și a ajuns până în semifinale la Roland Garros, în timp ce Simona bifa prima finală de Mare Șlem a carierei. 

Amintiri dureroase

A doua confruntare dintre ele s-a întâmplat pe iarba de la Wimbledon, în semifinale, un duel între două jucătoare de Top 10, care s-a încheiat cu victoria lui Eugenie Bouchard și care a fost marcat de accidentarea Simonei la glezna stângă. Marți, după ce a trecut printr-o sperietură în meciul din primul de la Melbourne, Simona și-a amintit de acel meci.

"M-am gândit de multe ori că dacă nu-mi suceam glezna sunt sigură mai mult de cincizeci la sută că puteam să o înving pentru că aveam multă încredere, după ce ajunsesem în finală la Roland Garros, simțeam foarte bine mingea, dar s-a întâmplat la începutul meciului și m-am speriat, la fel ca și acum. Mereu mi se întâmplă acest lucru, când mă accidentez", a explicat românca. 

Ultima întâlnire din istoricul lor avea să se petreacă la Turneul Campionilor 2014, unde Simona a trecut de Bouchard cu un sec 6-2, 6-3. Se vorbea atunci că se naște o rivalitatea care va marca viitorul tenisului, că Eugenie și Simona se vor lupta pentru trofeele importante. O discuție îndreptățită, având în vedere că Bouchard reușise la doar 20 de ani să bifeze în acel an prezența în săptămâna a doua la toate turneele de Mare Șlem, iar Halep, pe atunci în vârstă de 24 de ani, ajunsese în "sferturi" la Australian Open, în finală la Roland Garros și în semifinale la Wimbledon. 

Probleme de alimentație

Însă ce a urmat nu a împlinit previziunile, în timp ce Simona a continuat să urce, Eugenie a coborât. Copleșită de presiune și așteptări ea mărturisea că a ajuns să aibă probleme cu alimentația. "Eram nervoasă înaintea meciurilor și nu puteam să mănânc, un lucru care mi se întâmplă frecvent de la vârsta de opt ani, dar pe care l-am experimentat mai des în 2015", a povestit canadianca.

După ce atins sferturile de finală la Australian Open, a pierdut în primul tur la Roland Garros și Wimbledon, a reușit să ajungă în optimi la US Open, dar înainte meci a alunecat în vestiar și s-a lovit la cap. Un accident care practic i-a încheiat sezonul. Pentru Simona anul 2015 a fost marcat de câștigarea trofeului de la Indian Wells, de atingerea semifinalelor la US Open, dar și de înfrângerea în turul al doilea la Roland Garros. 

Declarații vs atingerea visului

În 2016, Bouchard a continuat să aibă rezultate amestecate, să adune înfrângeri și să caute forma din 2014. A încheiat anul pe locul 46. De partea cealaltă, Simona și-a mai pus trei trofee în vitrină și a bifat sferturi de finală la Wimbledon și US Open. Anul trecut, canadianca s-a remarcat prin declarații contondente la adresa Mariei Șarapova pe care a reușit să o învingă la Madrid, dar asta nu a însemnat că au început din nou să se întâmple lucruri pozitive în cariera sa. A jucat puțin, iar din august până la finalul anului a înregistrat o singură victorie. Pentru Simona 2017 va rămâne anul în care și-a împlinit un vis și în care a mai jucat o finală la Roland Garros. 

Din poziții diferite, cele două își dispută joi locul în turul al treilea la Melbourne. "Va fi un meci normal, nimic special. Știu cum joacă, chiar dacă nu ne-am confruntat de ceva vreme. Trebuie să fiu agresivă și să încerc să o mișc cât mai mult", a spus Simona. "Mă bucur mult că voi juca împotriva liderului mondial. Voi folosi acest meci ca pe o unitate de măsură. Voi încerca să-mi fac jocul și să o pun în dificultate", a subliniat Eugenie. 

1 trofeu WTAare în palmares Eugenie Bouchard în carieră, cucerit în 2014 la Nurenberg, turneu de categorie International

16 trofee WTAare în palmares Simona Halep în palmares

5 este cel mai bun loc ocupat de Eugenie Bouchard în ierarhia mondială, atins pe 20 octombrie 2014

1 este cel mai bun loc ocupat de Simona Halep, atins pe 9 octombrie 2017

Cele mai bune rezultate în turneele de Mare Șlem

  Australian Open  Roland Garros  Wimbledon US Open
Simona Halep  "sferturi" finală semifinale semifinale
Eugenie Bouchard semifinale semifinale finală "optimi"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
merace
merace  •  17 Ianuarie 2018, 16:43
Postat de simonhalep pe 17 Ianuarie 2018, 15:18

Amândouă și-au ratat carierele, niciuna neobținând vreun turneu de mare slem. Printr-un noroc chior și un sistem de punctare varză, haleapa a ajuns nr.1 mondial. Eugenie se zbate la limita mediocrității, neavând nici noroc. Azi, însa, eugenie va triumfa și va mătura arena din melbourne cu simoana.

Bine ca le bati tu pe toate, din vorbe! :D hahaha

vladut12
vladut12  •  17 Ianuarie 2018, 15:31
Postat de simonhalep pe 17 Ianuarie 2018, 15:18

Amândouă și-au ratat carierele, niciuna neobținând vreun turneu de mare slem. Printr-un noroc chior și un sistem de punctare varză, haleapa a ajuns nr.1 mondial. Eugenie se zbate la limita mediocrității, neavând nici noroc. Azi, însa, eugenie va triumfa și va mătura arena din melbourne cu simoana.

Mah, tie chiar nu itie e rusine? Ce epava de om....

255601551624794
Mircea Raicu  •  17 Ianuarie 2018, 15:19

Simonhaterule , câtă ură ai în tine ....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează