SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - LAUREN DAVIS 4-6, 6-4, 15-13

AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep a dezvăluit momentul decisiv al meciului cu Davis: "Eu sunt mai puternică în astfel de momente" + ce superstiție a avut în ultimul set

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 10:38

Simona Halep (1 WTA) și Lauren Davis (74 WTA) s-au întrecut în declarații măgulitoare după meciul maraton de 3 ore și 45 de minute, încheiat cu victoria Simonei, scor 4-6, 6-4, 15-13.

  • În runda următoare,  Simona Halep se va duela cu Naomi Osaka (72 WTA).

“Acum am energie, am gânduri bune, sunt bine. A fost un meci emoționant. E singurul de acest gen pe care l-am jucat. A avut trei mingi de meci, n-a fost ușor, dar, deși ea a condus mai mult, am continuat să sper că nu e gata. Am dat tot ce am avut azi și de fapt sunt foarte mândră că am rezistat și am câștigat. Ea a jucat grozav.

Cred că Lauren a jucat la un nivel foarte înalt, iar reverul ei a fost prea bun. N-am avut reacție la multe dintre loviturile ei. M-am așteptat că reverul meu e suficient să lovesc câteva mingi în lung de linie, dar n-am prea reușit, în schimb ea a fost foarte agresivă. S-a deplasat foarte bine, s-a și apărat bine și a venit la fileu. A fost extraordinară azi, multe, multe felicitări pentru ea”, a declarat Simona la conferința de presă. 

“E foarte dificil când adversara ta are minge de meci. E foarte greu să te mai gândești la tactică în momentul acela, să te gândești la cum să joci următorul punct. Te duci și lovești fără să mai gândești. Am făcut asta. Apoi ea a avut un moment de oboseală. A fost și presiunea foarte puternică, iar eu am fost un pic mai puternică în acele momente”.

“În primul set am simțit și durerile la picior, a fost greu să intru în ritm, dar după ce s-a lungit meciul nu prea mai conta asta și am dat drumul la picioare“ - Simona Halep despre durerile la glezna stângă

puternică din punct de vedere mental

"Am servit bine când a trebuit. N-am fost destul de constantă, pentru că oboseam la un moment dat. Dar atunci când a trebuit am dat drumul la braț. Și m-a ajutat mult serviciul azi. Foarte mult.

Vedeam cum trec punctele și game-urile, dar a fost fără prea multe gânduri. Cred că pentru echipa mea a fost mai greu decât pentru mine. M-au susținut astăzi și sunt foarte recunoscătoare. E frumos să ai astfel de meciuri.

Cred că în trecut nu aș fi luptat atât de mult ca acum. Poate aș fi pierdut la mingile acelea de meci. Dar m-am îmbunătățit la acest capitol, și mă face foarte fericită faptul că m-am schimbat în bine“.

Momentul decisiv

“Când ea a luat time-out medical, am avut timp să mă liniștesc și să gândesc, să mă reîncarc. Am găsit și mai multă energie. Iar la 13-13, când am luat acel game, mi-am zis că e numărul meu norocos și că acum o să le iau pe următoarele două“, a declarat Halep conform treizecizero.ro.

Situația medicală

“Am simțit durerea în tot meciul. Asta m-a frustrat, dar n-am cedat. Cu siguranță că sunt mai puternică mental acum, pentru că am putut rezista cu asta în fiecare moment din meci. Glezna e ușor inflamată acum, pentru că nu e recuperată și e imposibil să se recupereze așa repede.

Cred că mâine va fi mai rău, așa mă gândesc după acest meci, dar o să trag de mine și vedem ce se va întâmpla. Cu siguranță voi intra pe teren”.

“O să-mi iau chiar acum o ciocolată caldă, după ce plec de aici” - Simona Halep

“Lovește puternic, atât de puternic. Va trebui să fiu puternică pe picioare și să joc repede, să-mi deschid terenul, așa cum îmi propun tot timpul” - Simona Halep despre Naomi Osaka

ALTE ARTICOLE DESPRE VICTORIA SIMONEI HALEP

1. SIMONA HALEP - LAUREN DAVIS » VIDEO Dramatism, adrenalină și nebunie! Halep a câștigat un meci maraton, 15-13 în decisiv! A salvat 3 mingi de meci și a intrat în istorie

2. 3 concluzii MARI după o noapte albă la Australian Open: "marele zid", care a fost refugiul Simonei și distanța enormă pe care a alergat-o

3. VIDEO Reacția Simonei Halep după meciul epic de la Australian Open: "Sunt aproape moartă! Nu mai simt absolut nimic"

4. AUSTRALIAN OPEN // Punctul turneului! Simona Halep și Lauren Davis au oferit un schimb uluitor + lovitură senzațională a Simonei

5. Au luat-o razna după victoria Simonei: "Am fost aproape să sparg televizorul" / "Am rămas pur și simplu fără unghii"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
cristealaur1948
cristealaur1948  •  20 Ianuarie 2018, 19:07
Postat de mosvasile pe 20 Ianuarie 2018, 17:55

Multa ambitie,dar totusi a jucat cu nr.76 mondial!Macar de ar trece si de Naomi Osaka!Nr.74 mondial!

Esti un mic ***, evidnt ca nu realizezi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cristealaur1948
cristealaur1948  •  20 Ianuarie 2018, 18:48

E foarte frustrant sa vezi astfel de comentarii. Chiar daca ar fi pierdut, Simonica noastra, merita aprecieri. Dar noi suntem un popor de.....nu ne meritam valorile......

mosvasile
mosvasile  •  20 Ianuarie 2018, 17:55

Multa ambitie,dar totusi a jucat cu nr.76 mondial!Macar de ar trece si de Naomi Osaka!Nr.74 mondial!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close